Baby potrebujem núdzovú radu. Tyzden sa mi zacal pomalicky tvoriť hnis pod nechtom na palci na nohe…pred pol rokom to tak zacinalo ale hned to aj preslo…dnes v práci cely den obutá topánka teraz prídem domov a uz je to viac opuchnuté, pulzuje mi to, aj trocha krvi vidim…zajtra si musim na to ist kupit krém, ktorý mi pomáha.. ale aspon teraz niečo núdzové, čo si na to dať sby sa to aspon trošku ukludnilo alebo čo s tym..viete nejaké typy?
Nastrúhaný surový zemiak,priložiť na 2,3hod,prestriedat s ichtiolom a octanovou masťou(zmiešať spolu)tiež na 2,3h a takto striedať,objednať sa na zdravotnú pedikuru
Ja mám zápal nechtové lôžka asi mám niečo iné ako ty ale ja tam mám tiež hnis. Na hnis je dobre si dávať betadine je to dezinfekcia, potom ichtoxyl snáď som to do tej napísala. Je to taká čierna masť a vytiahne ti hnis, skús aj laliu namočenú v alkohole s tým mám veľmi dobre skúsenosti. Tá čierna masť vždy vytiahne hnis. Držím palce.
Áno presne ta mast mi pomohla len som chcela ze nejaku núdzovú radu zatial lebo u nas musia byt lekarne naschval cez vikend zavrete…tak musim ist s tou nohou boľavou uplne do ineho mesta
Nakoniec som si kupila gafrovu mast s ichtamolom…naposledy som to mala tak pred 10 rokmi..neviete kedy to prestane boliet..dnes na obed a teraz som si to natrela
Masť aj dajte na ten necht potom gazu a obviazte si to obväzom a dajte si to na noc a necháte to rána a musíte opakovať niekoľkokrát. Najlepšie to mať takto zaviazané a ten hnis vyjde von.
@dadka3450 mam vsetko takto obviazané..len sa bojim, ze zajtra do prace pojdem hodinu co mi to bezne trva ze 15 minut…dnes som riadne krívala…topankami to isto neni to mam o pol cisla aj vacsie
A stále si to dezinfikuj betadine pár krát za deň kúpiš tiež v lekárni a je to super vec. Musíš dať tomu čas niekedy je to zdĺhavé.
A vieš čo ti to spôsobuje nakoľko tam máš hnis? Niekedy stačí ak si zle zastrihnes s nožničkami.
@dadka3450 ano urcite to to bolo…viem ze som sa s tym ponahlala..inokedy si na tom davam záležať
Toto dôverne poznám. Tiež sa mi to raz urobilo, keď som celý deň mala obuté botasky. Úplne som mala necht odtiahnutý, také isté príznaky ako ty. Ja som to len jemne postláčala a nohy som si vymočila vo vlažnej vode. S tým asi nenarobíš nič.