Hnis na mandliach

chiaramonika
20. máj 2014

Baby máte niektorá skúsenosť ? Pred mesiacom som brala antibiotiká lebo som mala hnis na mandliach. Teraz sa mi tam začal tvoriť zas trochu + mám zvacsenu tu mandlu o dosť aj červene hrdlo ale pritom má neboli. A mám aj pod uchom takú tvrdú uzlinu. Presne na tej strane kde mám tu problematicku mandlu. Môže to súvisieť s tým ?

zuzba
20. máj 2014

ahoj, jednoznačne si pýtaj výter z hrdla ale aj z nosa, až ten ukáže, či je to na ďalšie antibio. moja vlastná skúsenosť je, že nie vždy treba na to antibiotiká, potvrdil mi to aj synov pediater - a to je naozaj pán doktor s veľkým D! Uzlinka je zväčšená, lebo reaguje. Jednoznačne s niečím tvoje telo bojuje.

chiaramonika
autor
20. máj 2014

@zuzba zajtra idem k doktorovi. Kokos no bojím sa.

d_anica
20. máj 2014

@chiaramonika Ahoj! Ja som to raz mala, bolo to brutálne! 0,5cm vrstva hnisu na oboch mandliach, mňa to teda bolelo šialene. Zabrali mi až druhé ATB, aj to až potom, ako som si hrdlo začala vytierať jódom. Mala som tam streptokoka. Skoré uzdravenie prajem!

skvele
20. máj 2014

ja som si raz musela ten hnis rucne strucne povytlacat az potom sa mi ulavilo. Vtedy som bola uz po 2 antibiotikach. Hnis bol schovaty za mandlami. Poradil mi to doktor a pomohlo to. Ale urcite treba dat spravit vyter.

zita19
20. máj 2014

@chiaramonika vyter na kultivaciu (aby sa zistil druh bakterie) ale aj na cutlivost na ATB, aby "netriafali" liecbu na slepo

chiaramonika
autor
20. máj 2014

@zita19 a ta uzlina moze byt z toho ? Všeličo som čítala o uzlinach. Naháňa to hrôzu.

alexanotbad
20. máj 2014

@chiaramonika jasne, ze uzlina moze byt zvacsena z tej m.andle uzliny reaguju na akukolvek infekciu v tele. zbytocne sa nestresuj. jednoducho dr. netrafil atb na prvykrat, alebo si ich brala kratko. treba vyter a podla kultivacie nasadit atb.

zita19
20. máj 2014

@chiaramonika to je limfaticka uzlina. Je zdurena, lebo na lymfatickej drahe odchytava skodliviny, ktore maju povod v tych zapalenych a zahnisanych mandliach. Je to pri zapalovych procesoch uplne normalne, ze sa zvacsia prislusne lymfaticke uziliny. Znamena to, ze imunitny system robi co ma a bojuje s infekciou a brani zapalu aby sa nesiril dalej do tela.

milota164
20. máj 2014

urcite ano , ja mam zvacsenu uzlinu aj ked sa mi spravi afta

chiaramonika
autor
21. máj 2014

@milota164 no bojim sa ja ju mam tvrdu nepohyblivu za Kyvacom hlavy hore tak cca 1 cm mozno viac. Vobec neboli. Moze to byt z toho hrdla ? Zajtra som objednana k doktorovi. Som z toho ma nervy.

lenbea
21. máj 2014

@chiaramonika joj, z toho nebud na nanervy. ja si vytieram mandle alpou, ked citim, že ma začinaju bolieť. a kloktam šalviou, alebo si dakedy striekam jox. ta alpa celkom zabera. tak ak chceš skusiť.

sara9567
25. mar 2021

@chiaramonika dobrý deň ako máte zvedsenu mandlu ja mám to isté neviem či to je hnis alebo čapík mohli by ste mi poradiť ?

sara9567
26. mar 2021

@skvele dobrý večer pomôže mi.