ahojte, prosim poradte kto viete, resp. niečo mi poradte ak sa "rozumiete veci" hehe 🙂
spravil sa mi z vonkajsej strany na dolnom ďasne (uplne až pod zubom-ako je koren) hnis..resp. taka vypuklina ktorá pri dotyku boli aj ju vydno. ked to popicham ide z tade len krv tak trošku, potom nič. no ked to popicham, tak to trosicku splasne ach jaj☹
...čo si mam nato dato? viem ze zubarka..ale dostanem sa k nej mozno az o mesiac cca..
(ten zub ma predtým stale bolel, na rentgene nevidela zubarka nič, takze je možne ze TO PRAMENI Z KORENA ZUBU, lebo sa mi to vytvorilo rovno pod tým zubom)
dakujem pekne 🙂
tieto zuby...to je katastrofa... 😢 😀
@zita19 stacilo by s tým ist na pohotovost?
@zuzlicek44 No stacilo. Nech Ti ho len otvoria. Nedaj si ho trhat. Tvoja zubarka ho este moze preliecit a zachranit.
@zita19 dikes..
@zuzlicek44 Niet za co... Dost blbo Ti rok zacina, ale nech su tymto vybavene vsetky zle veci 🙂
@zuzlicek44 ja mam v takomto stave zub uz roky urobila sa tzv fistula hnis odtecie a zhoji sa z casu na cas sa to vrati... zub ma absolutne neboli... budem si ho musiet dat vytrhnut ale zatial sa vzdy doliecuje sam a ja som rada ze este som s mojou stolickou co to potiahla 😀
@zita19 ja som to riesila so zubarom bola som na podrobnom rtg ako ten zub sa uz vyliecit neda ale zatial sluzi tak sa s nim nejako neviem rozlucit ale neboj keby ma bolel uz je davno vonku... teraz ma caka trhanie osmicky co je akutnejsie a ta ma veru aj boli tak fistulkovu stolicku zatial necham ako neprebudenu sopku 😠
@aspinka no ja to nemam na stolicke ale asi na 4zube od predu...cize sabojim toho ze ak mi ho vytrhnu, bude to vydno..a 300eru na nový zub nemam ☹((((
@zuzlicek44 - mne sa to minule (asi pred rokom aj daco) urobilo na hornom dasne. Po cca 2 tyzdnoch mi to zmizlo, davala som si na to Mundisal, je to proti zapalu aj pre malinke babatka, ale mne to zaberalo proti bolesti. Uz sa mi to ale nevratilo. Obcas sa mi zapalia dasna, obvykle sa mi takto prejavuje take celkove oslabenie imunity - v lekarni mi tiez poradili na to riboflavin, tiez je dobre pit 2-4 salky zeleneho caju, 1/2 CL skorice mletej, horka cokolada - aspon 50%-na, 20-40 g, 1-2 jablka, 1-2 ciutrusy, vitamin D... (za den) (je to protizapalova kura - Jezisko mi doniesol Navod na prezitie pre zenu od I. Bukovskeho 😀 )
Ahoj takuto fistulu som mala presne pred rokom ale v dosledku zle vyplnenych korenovych kanalikov.Chceli mi to cistit a vyplnit znova cca 350E.Dala som si zub vytrhnut bol uz mrtvy bola to 7 takze mi to nevadilo a stalo to len 20E 😀 .Ty to mas na prednom zube tam sa robi resekcia korenoveho kanalika aby sa zub zachranil.Ta fistula sa moze stratit ale po par tyzdnoch sa urobi znova,treba cim skor zistit kde je problem.Resekciu robia v Blave.
@zuzlicek44 ˇmala som to tento rok, Dr povedala, že keď to má kde vytekať, teda ak ti hnis vyteká, nie je to také rizikové a teda aj môže to trochu počkať, horšie by bolo, keby hnis nevytekal. Nechcela mi to rozvrtávať pred dovolenkou, tak som s tým bola aj v Chorvátsku a čakalo mi to tiež cca mesiac a v pohode. Len som mala po ruke atb, ak by dačo. Teda dostaneš na výber zub vytrhnúť, alebo urobiť výplň koreňov čím budeš mať zub ako máš, i keď mŕtvy. Ja som zvolila druhú možnosť, tých úkonov u zubárky bolo viac, aj som sa bála, ale bolo to všetko v pohode 🙂
@danielita111
@alami
doriti 350 e? :-O tak to akoze kde sme...☹
jednoznacne treba doktorku....
čiže ten mesiac to vydrží?
alebo si dám otvorit zub na pohotovosti a potom cca o mesiac mozem ist k dokt...
čo by ste robili vy? mam s tým zubom "katastrofu"..☹
@zuzlicek44 mňa nestál ten zub 350, nejak tak do 100Euro asi. Pritom mi radili ísť si to dať spraviť nejakému super odborníkovi, ale u toho by som vraj platila cez 500. Takže neľakaj sa dopredu, uvidíš, čo ti povie tvoja dr. Prečo k nej môžeš až o mesiac? Si mimo? Alebo ona? či to je po termín, aký ti teraz dá?
@zuzlicek44 ja by so co najskor sla k dr.a dala si spravit rtg.Mna by to stalo preto tak vela lebo moj uz byvaly zubar mi zle vyplnil korenove kanaliky v dosledku coho vznikla ta fistula.Vybrat mi to uz nevedel tak som si vybavila inu dr.na konzultaciu,ktora ked mi to pozrela a ukazala mi rtg snimok tak tam bolo vidno ze tie kanaliky nemam vyplnene po koniec.Hned mi oznamila ze tieto vyplne vytahuje neaky sukromny lekar v Blave pod mikroskopom a stoji to cca 350E,ale nemusi sa mu to podarit vytiahnut cele nakolko som to tam mala posr...e od mojho zubara.Tak som si to dala vytrhnut co bol pre mna ovela lacnejsi variant 😀 .Chcela som resekciu korenoveho kanalika ale ta sa robi len na prednych zuboch.Tot moj pripad.Preto by som necakala lebo cim dlhsie trva zapal tym horsia liecba a drahsia.
@alami ja som v bratislave ona v brezne...dakujem vam za info🙂
Ja mám niečo podobné na vrchnom dasne,musím si pravidelne vytláčat z toho hnis,a na tom mieste mám dokonca zub vytrhnutý.
@zuzlicek44 tak skús už zavolať a objednať sa, aby si to mala potom čím skôr , držím palce.
@zuzlicek44 chod do lekarne a kup si take kvapky na zapal dasien - to pomaha rozhodne do toho nepichaj kamaratka nato umrela-dostala otravu krvi +je dobre použivať lacalut pastu
Ja mám veľmi dobrú skúsenosť pri problémoch v ústach (rany, hnis a podobne) s Drags Imunom - je to živica, dračia krv. Niekoľkokrát denne kvapnúť priamo na miesto alebo pováľať v ústach. Má silný antibakteriálny účinok. Veľmi pomáha aj po operácii zubov, na rany a podobne. Viac info nájdete u nás na mamazem.
Dobrý deň, pred 5 dnami mi zubárka trhala koreň, do večera sa mi v rane spravil hnis..aj keď si to vyplachujem repíkovym čajom hnis mam v rane stále, ale menej. No trvá to už 5 dní a bolesť neustupuje,a zdá sa mi že v rane nemám len hnis ale ešte aj kúsok koreňa. v noci sa mi nedá ani spať +mam opuchnuté lice..poradte mi niečo ak viete 🙂..berem aj tabletky proti zapáleniu..
Mam na dasne(pod sedmickou co som si dal vytrhat pred tyzdnom) este stale fistulu.krvaca tecie z toho hnis...aj som preplachoval s kamilkou,repikom a stale nic...miesto zuba sa pekne hoji,ale ta fistula sa nechce hojit... co by ste na to radili?
Mam na dasne(pod sedmickou co som si dal vytrhat pred tyzdnom) este stale fistulu.krvaca tecie z toho hnis...aj som preplachoval s kamilkou,repikom a stale nic...miesto zuba sa pekne hoji,ale ta fistula sa nechce hojit... co by ste na to radili?
no asi ma sem pan boh nahnal :D ...ja som sestricka u zubara takze vam aj z praxe aj z mojej skusenosti napisem co je naj na fistuly.Prvom rade by som zacaala tym ze ak mate hnis na dasne vodickami a vyplachmi a nevčím sa tento problem nevyriesi ..je to iba docasne riesenie kedze ked uz mate napuchnute dasno a je tam hnis medzi korenmi alebo v koreni. To uz musi diagnostikovat doktor co zo zubom ale vacsina prípadov kedze je tam uz hnis končí vytrhnutím extrakciou. Ale teraz prejdime k alternatíve dočasneho utlmenia fistuly síce niektore prípady skoncili dlhodobo bez fistuly ale aj po dlhej dobe sa im vratila ..Najskor zacenm beznymi vecami a to je uz na vas co si vyberiete: takze jedna sanca je Tantum verde roztok normalny ktory pouzivate na zapal hrdla, ten posobi proti bolesti ale aj antisepticky potierajte si viac krat denne tou tycinkou do uska , dalej uz vyssi level je ustna voda ktora obsahuje chlorhexidín je v roznych koncentraciach pre dospelych sa pouzíva 0,2% roztok ..hovorím len ucinnu latku lebo vod s touto latkou je na trhu vela ci Parodontax, Curasept alebo Corsodyl..v lekarni vam poradia ale podla mna 🙂 je naj Parodontax Extra ktora sa da iba v lekarni kupit taktiez viackrat denne potierat po dobu aj 2 tyzdne ...no a ta top ten vec co zabera najviac ludom je Propolisova tinktura velmi stipe ale zarucujem uzastne pomaha a to aj pri silnej bolesti zubov alebo rastu osmiciek ..samozrejme da sa aj riedit ak by vas velmi stipala taktiez viackrat do dna potierajte a uvidite ucinok.....Opakujem ale urcite navstivte zubneho lekara lebo je to iba docasne riesenie a hnis dlho drzat v dasne a nervovom systeme je nebezpečné pre celkove zdravie ... Pekny den ludkovia ♥
@quorton no asi ma sem pan boh nahnal :D ...ja som sestricka u zubara takze vam aj z praxe aj z mojej skusenosti napisem co je naj na fistuly.Prvom rade by som zacaala tym ze ak mate hnis na dasne vodickami a vyplachmi a nevčím sa tento problem nevyriesi ..je to iba docasne riesenie kedze ked uz mate napuchnute dasno a je tam hnis medzi korenmi alebo v koreni. To uz musi diagnostikovat doktor co zo zubom ale vacsina prípadov kedze je tam uz hnis končí vytrhnutím extrakciou. Ale teraz prejdime k alternatíve dočasneho utlmenia fistuly síce niektore prípady skoncili dlhodobo bez fistuly ale aj po dlhej dobe sa im vratila ..Najskor zacenm beznymi vecami a to je uz na vas co si vyberiete: takze jedna sanca je Tantum verde roztok normalny ktory pouzivate na zapal hrdla, ten posobi proti bolesti ale aj antisepticky potierajte si viac krat denne tou tycinkou do uska , dalej uz vyssi level je ustna voda ktora obsahuje chlorhexidín je v roznych koncentraciach pre dospelych sa pouzíva 0,2% roztok ..hovorím len ucinnu latku lebo vod s touto latkou je na trhu vela ci Parodontax, Curasept alebo Corsodyl..v lekarni vam poradia ale podla mna emoticon je naj Parodontax Extra ktora sa da iba v lekarni kupit taktiez viackrat denne potierat po dobu aj 2 tyzdne ...no a ta top ten vec co zabera najviac ludom je Propolisova tinktura velmi stipe ale zarucujem uzastne pomaha a to aj pri silnej bolesti zubov alebo rastu osmiciek ..samozrejme da sa aj riedit ak by vas velmi stipala taktiez viackrat do dna potierajte a uvidite ucinok.....Opakujem ale urcite navstivte zubneho lekara lebo je to iba docasne riesenie a hnis dlho drzat v dasne a nervovom systeme je nebezpečné pre celkove zdravie .
No ja by som sla k zubarke cim skor. Je to absces na zubnom koreni. To treba otvorit zub aby hnis mal kade vytekat. Moze to este vydrzat tych par tyzdnou, moze to nabrat rychly priebeh a zapal sa rozsiri na okostnicu Takze jediny rozumny napad je zubar. Dovtedy snad pomoze Meridol pasta a ustna voda. To moze ulavit ale nevyriesi problem.