Co vám pomáha ak zjete niečo čo nezapasuje? Som pol roka od operácie a niekedy sa mi stane ze ma preženie aj keď si dám len suchare ...mam strašne kŕče v bruchu ....minule som sk dala pancreolan a imodium ale mam pocit ze to nezabralo kŕče trvali dlho, a na záchode dom bola viackrát ako inokedy pri takýchto problémoch....
uprimne ? pamatam si ze ked mi vybrali zlcnik tak ked som spocitala, niekedy ma prehnalo aj 9x a bolo uplne jedno co jem, pol roka od operacie som zacala drzat Dukanku a upravilo sa to
Ja som si 5 rokov myslela, že mám uz navždy pokazené trávenie po vybratí žlčníka a až tento rok som sa odhodlala ísť na gastro a zistili mi laktozovu intoleranciu. Odkedy dodržiavam diétu, žiadne problémy nemám 🙂 takže ja by som odporučila buď ísť na vyšetrenie alebo skúsiť postupne obmedziť laktózu, mlieko, lepok, vajcia a pod. Ale treba dodržiavať diétu aspoň mesiac 🙂
@aknamorka22 a na gastro brali len krv ? Ci bolobtreba aj gastroskopiu? Lebo na tej som bola kedysi 3x a povedala som ze viac ux nie a to som ešte kvôli zlcnikubabsolvocala ercp pri vedomí.....lebo tiež mi inak napadlo ze ci to nie je laktoza keďže väčšinou to je po mlieku ale deje sa mi to aj po sicharoch takže.....a lepok som tiež skúšala vyradiť a aj tak sa tondialo ...
@janka_266 ach to ani nehovor ja sa toho tiež začínam báť ze co v práci
No mne robili gastroskopiu a tak to zistili. Krv mi nebrali. Keď som bola pred pár rokmi na alergo, z krvi mi nič nevyšlo 🤷
To máš tak, nesmieš jesť veľa naraz ani veľmi málo. Po menších množstvách a častejšie. Prvý mesiac som do bodky držala zlcnikovu diétu, potom pomaly pridavala. Azistovala čo. Teraz môžem skoro všetko.
Tiež vám ho vyberali po pôrode?
@janka_266 áno po pôrode
Nič, odvtedy je to katastrofa a keď idem niekam, tak radšej predtým ani nejem. Neviem si predstaviť návrat do prace.
A najhoršie je, že ani neviem vylúčiť nič konkrétne, lebo Raz je to Ok a raz zas nie