Hnačky po operácii žlčníka

10. okt 2022

Ahojte tie co mate vyoperovsny žlčník viete mi povedať ci to prejde? Som 3 mesiace po operácii začala som už jest skoro všetko nech odskúšam co môžem, ale po niektorých jedlách hlavne mliečnych mam vždy kŕče a potom ma preženie. Co chápem ze niektoré veci možno nebudem môcť jest nikdy. Ale v poslednej dobe sa mi stáva aj to ze keď dlhšie nejem alebo teda sa nenajem hneď ráno tak ma preženie potom po jedle.

iriska13
10. okt 2022

...dávaj si ešte pozor, lebo ja som tiež jedla všetko už po 3 mesiacoch a som si uhnala zapchaty zlcovod 🙈som skončila v špitaly na drastickej diéte...ale som to prehnala troška, lebo som pojedla mastné dosť ...a inak čo sa týka stolice, ja ju mám vkuse riedku od operácie 🤷tiež netuším prečo ...neriešim to už ...

janka_266
10. okt 2022

Som rok po odstránení zlcnika a stále neviem z ktorého jedla budem utekať na wcko, raz to sadne, raz nie 🤷‍♀️neviem si predstaviť ako budem fungovať, keď sa vrátim po materskej do prace.

autor
10. okt 2022

@janka_266 Toho sa aj ja bojím

autor
10. okt 2022

@iriska13 ja som myslela ze po odstránení žlčníka sa už kamene netvoria a teda sa nemôže upchst zlcovod ci?...

janka_266
10. okt 2022

Môžu sa vytvárať aj kamene v žlčových cestách, alebo sa môže starých že aj ori operácii ujde nejaký kameň, mne tak zistili pri ercp , že im pár kameňov ušlo do pečene 🤦‍♀️keby mi berobili kontrolné ercp, tak sa na to ani nepríde

iriska13
10. okt 2022

...nie, kamene som nemala, hoc bolo podozrenie, ale sa na MR-ku nepotvrdilo....proste sa mi upchal žlčovod a chytilo aj pankreas a bolo zle....už si davam pozor....ked aj niečo ťažšie zjem, davam si Pancreolan....uplne že som ožltla, moč som mala neskutočne žltý, už som vedela, že je zle nedobre....vysoký bilirubín bol v krvi a hned som aj šla do špitála....doktor ma sprdol riadne🙈

autor
10. okt 2022

@iriska13 fuha no tak to si ozaj už bola zle na tom... Tak si budem dávať pozor ale chcela som aj tak po skúšať co áno co nie.. Zatiaľ som vlastne len čerstvé pečivo skúšala a A mliečne veci a sladkosti a teda mliečne a čokoláda mi robia zle... A pancreolan si dáš hnes po jedle ci až keď cítiš nejakú bolesť?

iriska13
10. okt 2022

...hneď po jedle si dávam 😉

273
10. okt 2022

Osobne som 3 mesiace po operácií, všetko som začala jesť po približne 2 týždňoch a nemám žiadne problémy, ja si neviem predstaviť, žeby som sa musela vzdať mlieka keďže od malička sme boli doma zvyknutý, že cez víkend sme mali cereálie a mlieko, prípadne koláč s kakaom, každé telo je iné, kamarátka mala tiež problémy so žlčníkom a síce ho nemá vonku ale tiež stravu nerieši, ale možno ti keď ti robí zle mlieko vznikla ti intolerancia na laktózu a teda ho skús vysadiť a uvidíš