Hnačka z pôrodnice a vplyv na bábätko

kikaaa6
20. aug 2024

Dobry den,
V posledny den v porodnici ma zacala trapit hnacka. Doma to bolo chvilu v poriadku no na treti sa objavila opäť. U drobca som si vsimla, ze uz pocas kojenia zas kakal, pocut mokre prdiky aj ked som pred kojenim menila hned zakakanu plienku. Prosim je to normalne u bábätiek? Maly ma len 7 dni. Bojim sa, ci dojcit, kym mi hnacka neprejde, aby to odo mna nechytil.
Dala som si predvcerom smectu a dnes cierne uhlie a dietujem.

colsami
20. aug 2024

Ano je to u dojcenych novorodencov normalne, mozu kakat aj skoro do kazdej plienky. A po prisati sa casto rozhybu crievka takze sa vyprazdni, aj ked kakal nedavno.

anavixy
20. aug 2024

Kakanie novorodenca pocas/po papani je normalne, ide o gastrokolicky reflex, ma to tak byt. Ty si v prvom rade nasad Enterol alebo Nekadex, dojcit urcite neprestavaj! Len dodrzuj dokladnu hygienu ruk. Hnacka (sk je to hnacka a nie len riedka stolica, zalezi od frekvencie) mozno vobec nie je infekcna, mozno je to len “odpoved” organizmu na porod.. dojcenim kazdopadne odovzdavas potrebne protilatky a probiotika.

maryetta
20. aug 2024

Moje deti kakali do kazdej plienky. A prave pri dojceni. To je vsetko “prepojene”. A prave tym ako saju pracuju aj čreva. Takze aj skor “pustia”.

taktotedanie
20. aug 2024

@kikaaa6 no dojcene dieta nemusi kakat aj 10 dni takze az take normalne to nieje
Dojcit mozte ale ja by som zvysila maximalne hygienu

aliaray1
20. aug 2024

@taktotedanie presne. Nasa kaka kazdych 7-10 dni, ma mesiac a je plne kojena, kaka krasnu kremovu zltu konzistenciu.
Starsia bola aj kojena aj UM, kakala kazdych 3-5 dni, na zelenotmavo, kremova stolica.

Kakanie u kojeneho novorodenca po takmer kazdom papani...neviem, isto by som sa poradila s pedi a kontrolovala fontanelu.

anavixy
20. aug 2024

@aliaray1 lenze to kakanie kazdych 7-10 dni sa tyka dojciat, u novorodencov je to tak malokedy a urcite nie u tyzdnoveho, to naozaj moze kakat po kazdom papani a je to uplne fyziologicke. Ako som pisala, novorodenci maju silny gastrokolicky reflex. Sledovat znamky dehydratacie je samozrejmost, to urcite treba. Druha vec je ze nevieme, ci autorka ma skutocne hnacku, alebo len redsiu stolicu parkrat za den, ktora vobec nemusi byt infekcna. Poradit sa s pediatrom je to najmenej, co moze autorka urobit, ale teda to mohla urobit uz rano. Mozno uz aj urobila, uvidime, ked sa vyjadri

diewcatqoo
20. aug 2024

Obe moje plne dojcene deti prve tyzdne kakali takmer do kazdej plienky. Aktualne ma dcera takmer 6 tyzdnov a stale kaka 3-4x denne. Este v porodnici a neskor aj nasa pediatricka ma upozornili, ze u dojcenych deti je ok, ak takto kakaju, rovnako ale aj ked nekakaju par dni. Dolezite je sledovat, ci je dieta celkovo spokojne, ci ho neboli brusko a ci dostatocne cika.

mariynka
20. aug 2024

@kikaaa6 vo vasom mliecku su protilatky proti chorobe.telo je mudre.kojte tolko, kolko si dietatko vyzaduje🍀💚