Hnačka

30. júl 2024

Ahojte vedeli by ste mi poradit co to moze byt doteraz som chodila na velku potrebu normalne a posledne dni2-3 dni v pohode a potom su dni ze mam doslova hnacku len to vyleti zo mna nechapem normalne si musim dat tabletku na hnacku potom je dobre a zas mate niekto skusenosti u lekara som bola vsetky vysetrenie aj krv ok objednana som este na gastro na konzultaciu u pani Doktorky Korenovej v Banskej Stiavnici ale az na September a dovtedy co moj obvodny sa na mna diva ako na hypochondra uz sa tam bojim aj chodit dal mi lieky Duspatalin ale ocividne nepomaha uzivala som ho mesiac strasne sa bojim uz mi chodia hlavou scenare ze dovi. Dakujem za kazdu radu😊

renat04
30. júl 2024

mas aj nejake ine tazkosti, ci len toto? manzelovi sa takto zacala prejavovat intolerancia na laktozu.

januska12323
30. júl 2024

Tabletku na hnačku? Nebolo by lepšie zistiť z čoho ťa preháňa?

thirstymonk
30. júl 2024

Mám IBS (irritabile bower syndrom), alebo sa to volá ešte aj colon iritabile (po latinsky), alebo po slovensky syndrom draždiveho čreva. Zhodou okolnosti som narazil na jednu ženu, ktorá má IBD (irritabile bower disease) a má to ešte horšie ako ja...

Čo to spôsobuje? Vlastne to čo u teba. Sračka bez príčiny. Je absolútne jedno, či celý deň žerem len sucháre a zapíjam šalviovym čajom, alebo či v daný deň zoškrabem a zožerem z cesty mrtvu lišku. Proste to príde, stane sa, ale málokedy sračkujem viac ako tri krát denne. Väčšinou ráno, potom mám pokoj. Často ale napr. aj po obede, proste keď sa fest prežerem, tak utekám na trón.

Vygoogli si niečo o IBS/IBD, ak je to tvoj problém, preventívne odporúčam absolvovať vyšetrenie na gastre, aby sa vylučili iné veci (crohn, celiakia atď), ale inak sa nemusíš báť, budeš žiť, len sa s tým treba zmierať. Odkedy som sa ja zmieril, tak mávam príznaky sporadicky. Tiež som sa bál, že mám rakovinu atď. Začalo to u mňa, keď som mal 17. Takže asi tak.

Keď potrebuješ niekde ísť, existuje liek, ktorý "umrtvuje" peristatltiku čriev. Voľne predajný Imodium, alebo na predpis Reasec. Ten reasec robí divy, len ho musí predpísať doktor. Malička tabletočka, ale nekakaš dva dni po nej.

autor
30. júl 2024

@renat04 take divne pocity v bruchu ale nic ma neboli

autor
30. júl 2024

@januska12323 ked ja ani neviem z coho jem uplne vsetko

angelinja
2. aug 2024

moij syn ma teraz nieco take...tiez neviem co , nechpaem toto leto je katastrofa fakt

autor
5. aug 2024

@angelinja A co mu dávaš? Aké lieky ? Čo mu pomáha?