Hlieny v hrdle

zdeno525
14. mar 2024

Hlieny v hrdle (3mesiace)
Zdravim vás čo odporúčate na rozpúšťanie hlienov, skúšal som Ambrobene tablety zlepšilo sa ale nepomohlo úplne, aj ACC long
Mal som infekciu horných dýchacích ciest aj antibiotiká som mal od vtedy, pri dýchaní cítim v hrdle stále hlien musím odkašlať alebo prehltnúť, ale vykašľať sa hlien nedá.
Teraz rozmýšľam skúsiť Solmucol alebo Sinupret forte, má niekto skúsenosti ?

daniela1911
14. mar 2024

Skus sinupret alebo kalobu na podporu. Solmucol má rovnaku účinnú latku ako acc long. Alebo skús domáci cibuľový čaj.

zdeno525
autor
14. mar 2024

@daniela1911 ale je pravda že acc long som užíval asi len 3 dni nie celé balenie alebo tak 🙂

jaskolka
15. mar 2024

@zdeno525 najlepšie ísť na vyšetrenie orl, aby sa zistila príčina a tú liečiť

jazula
15. mar 2024

Smer vseobecny na kontrolne stery a odbery a mozno aj alergolog. Mna trapi zahlienenie od zaciatku decembra - plucne chlamydie potvrdene opakovanie, aj po ATB. Za tu dobu som vybrala 4 ATB, este 1 krabicka ma caka. Nech ti zistia, ci sa ta nedrzi podobna pliaga.

zdeno525
autor
15. mar 2024

@jazula aj ste odvtedy na PN ?

zdeno525
autor
15. mar 2024

Napríklad rano to je v pohode, aj keď som doma

zdeno525
autor
15. mar 2024

@zdeno525 a ešte mi v januári robili crp test a ten bol v pohode, aj dýchanie som mal dobre zevraj

daniela1911
15. mar 2024

Ale najviac hlienu sa nazbiera práve cez noc, ak si ráno ok, hľadala by som problém inde. Ak pociťuješ hlien skôr cez deň, že si potrebuješ odkašlať, môže ísť aj o reflux.

zdeno525
autor
15. mar 2024

@daniela1911 áno rano som bez kašlu úplne ani pocit na kašeľ, aj keď ležím je to ok

zdeno525
autor
15. mar 2024

A asi aj keby mám tie chlamýdie tak v mojej domácnosti to majú tiež, či neni to tak nákazlivé ?

jazula
15. mar 2024

@zdeno525 Na PN som nebola vobec (ale robila som dost z domu), to mi povedal ako prve, ze netreba. Pytala som sa doktora na nakazlivost a vraj by niekto po mne musel jest/pit. Ja som to chytila podla mna na baby plavani. Ale tazko povedat…kludne aj zle umyte riady v jedalni… Ked uz som mala taku nanic imunitu, tak som este od dcerky chytila Moraxellu, ale tym sme veru podla mna nakazili celu rodinu..

tatiana149
15. mar 2024

@daniela1911 áno ja mám reflux a 4 roky hlieny nonstop a to chorá niesom. Nekaslem. Všetky odbery aj vyšetrenia kade tade a všade všetko ok až na gastro. Zistili reflux

daniela1911
15. mar 2024

@zdeno525 nebudeš mat chlamýdie (rodina ich tiež nemusí chyt, ak by si teoreticky mal).
Ak si ráno ok, chod na gastro. Vyššie máš super koment od Tatiany.

daniela1911
15. mar 2024

@tatiana149 prosím ťa, a kde tie hlieny cítiš? Bola si aj na orl ?
Mám 5r dcéru a ona to robí často, nedá sa jej odkašlat.. ale býva aj často chorá.

zdeno525
autor
16. mar 2024

@daniela1911 neviem či aj ten reflux to bude, nemám žiadny príznak z týchto, skôr som mal tento týždeň aj bolesť hrdla a upchatý nos, ale už sa to zlepšilo Joxom a kvapkami do nosa 🙂