Hlien v stolici - osobné skúsenosti

3. aug 2022

Ahojte. Mate niekto osobnu skúsenosť s hlienov v stolici, čo vyzerá ako želatína? Ako ste postupovali? Aké vyšetrenia vám robili??? Je to vážny stav?

laura164
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilianka01
3. aug 2022

treba si kúpiť kvalitné probiotika mám s hlienom v stolicu skúsenosť pri dcérke a probiotika pomohli hlien sa stratil úplne

autor
4. aug 2022

@laura164 ved práveže u všeobecaka som bola, a ten mi nevzal žiadnu vzorku, po popisani mojich ťažkosti ma rovno poslal na gastro. Kolonoskopiu. Lenže ja sa bojím a myslím ze toto by bolo adekvátne ak by sa vyšetrili najprv parazity, zápal q pod. Zo vzorky stolice a krvi...

autor
4. aug 2022

@lilianka01 to je veru dobrá rada, nuž kupim🙂 ďakujem.. 🙂

laura164
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. aug 2022

@laura164 a kolotoč ti robili pri vedomí?

dzina007
4. aug 2022

Mne napriklad hlien sposobovalo mlieko. Zistila sa mi intolerancia laktozy a aj mliecnej bielkoviny. Ale aj ked som mala uz testy na kolono som sla pre iatotu aj tak aby vylucili zapaly.
Kolono som mala v uolnej narkoze a bolo to super. Urcite prijemnejsie ako CT criev pri vedomi. 🙈

laura164
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fiafia
4. aug 2022

Kolonoskopia nieje taká strašná ako si ľudia myslia. Robila som v nemocnici a 9 z 10 pacientov povedalo,že sa báli zbytočne. Známa bola teraz a tiež vravela,že to nebolelo ani nebolo nepríjemné... A problém riešiť z krátkej cesty a hneď

maminka880
2. sep 2023

Prosím ako to dopadlo?zistili ste prečo ste mali hlien

autor
2. sep 2023

@maminka880 dobrý deň. Nie ja osobne ešte stále netuším prečo ho mam. Mam za sebou už gastro, všetky možné vzorky vzaté. Poslane vzorky stolice, vyšla mi jedna baktéria na ktorú som brala antibiotika, ale ona sa zvykne vracať a veru vracia sa aj hlien. Momentálne nie je taký častý, ale stále sa objavuje. Keď som však držala nizkosqcharid.dietu, a prestala som jest pečivo tak veru mi bolo lepšie... takže mam pocit ze to môže byť histaminova intolerancia, ale zatiaľ to nemám potvrdene. Mienim sa však po pôrode k nizkosacharidovej diéte vrátiť. A aj k aktívnemu pátranie po tom prečo u mňa vzniká toľko veľa hlienu....

mikusko
22. okt 2023

Ja to mám tiež a k tomu trpím zápchou, dodržiavam bezlepkovú diétu aj pitný režim

matulik19
16. apr 2024

Mozem sa opytat, aka baktéria Vám vyšla? Dakujem

janajanajana
16. apr 2024

Moze to byt IBS - syndrom drazdiveho creva, ja to mam a je to vraj jeden z priznakov.