Hlasy v hlave

6. okt 2023

Ahojte. Prosim kto ma realnu skusenost alebo aj tie co by vedeli poradit. Liecim sa 3.5 roka na tazku depresiu. Posledne dva tyzdne sa mi pridruzili aj hlasy v hlave. Pocujem ich vravia mi zle veci ktore mi chcu "pretlacit " do hlavy aby som im uverila. Viem rozoznat co moje myslienky skutocne su a co su "oni". Ked ma to chyti tak sa s nimi v podstate hadam aby prestali aby mi dali pokoj. Vavsinou sa rozplacem mam v podstate nepritomny pohlad a sustredim sa aby to prestalo. Manzel vzdy ked to vidi sa mi snazi pomoct nech mu poviem co hovoria nech si och nevsimam nech vnimam jeho atd atd. Vzdy vidim ze aj on je z toho zufaly ma slzy na krajicku ze on si to nevie predstavit lebo to nezazil ale ze mi chce pomoct no nevie ako. Bola som u doktorky ta mi povedala v podstate to co muz. Nepocuvat ich vyhnat a vediet stale rozlisit co si myslim a co uz nie som ja. A ze uberieme z jednej tabletky ze uz to moze byt prilis prekombinovane a uvidime o dva tyzdne ci to zaberie 😔 lueky mi menili cca jul/august. Dost to vtedy pomenili podvihali neskutocne davky ale bolo mi dobre. Ale preto aj dr povedala ze pri mojich problemoch je tazke najst to vyvazenie co este a co uz je vela. Mali ste to tiez niekto takto ? Prejde to ?

vanilkovazmrzka
6. okt 2023

Pokracuj v liecbe. Mas velku oporu v muzovi, takze mas urcite vacsiu sancu dostat sa z toho ako ma clovek, ktory je na to sam. Neviem ti pomoct, len ti drzim palce, nech to zvladnete 🤞

koniarova
6. okt 2023

Lieky ti psychiater dúfam naordinoval? Ja by som skúsila konzultáciu aj u iného.

autor
6. okt 2023

@vanilkovazmrzka dakujem 🙂

autor
6. okt 2023

@koniarova samozrejme ze psychiater. Bola som aj v nemocnici. Lieky mi menili nespocetne velakrat. Cize viacero lekarov sa mi venovalo. V nemocnici som bola uz 2x plus teda pravidelne u svojej doktorky

dagmarovita
6. okt 2023

a nemozes to mat z tych liekov< ze si to predtym nemala

loliki
6. okt 2023

Toto je pre mňa neznáma vec. Len sa chcem spýtať, ako to môže vzniknúť? Musí to byť fakt nepríjemné. Opatrne s tými liekmi.

autor
7. okt 2023

@dagmarovita neviem doktorka vravela ze moze byt z privysokej davky ze sa to objavilo. Cize asi ano moze to byt z toho

autor
7. okt 2023

@loliki ano je to hrozne. Ked je dobre je dobre ale ked to pride musim velmi bojovat

dagmarovita
7. okt 2023

tak to mas fakt super doktorku, ze ti tie lieky necha, akoze dva tyzdne pocujes hlasy v hlave< v momente by som lieky nebrala a co to je ze tazka depresia to ako len lezis, nejes, aj to treba zmenit ad po case aj z ad cloveku moze prepnut z liekov, vsak ich neber take lieky, su aj ine lieky ked aj budes doplacat viac som zhrozena z tohto, mas pri sebe podporu, lieky su len barlicka, hladaJ aj ine moznosti ako zlepsit stav, ciel je vzdy co najmenej liekov, z akych liekov mas tie hlasy? vsak to pisu aj na pribalovych zevraj som to tu citala ze z psychoatrickych liekov mozes dostat dalsiu psychiatricku poruchu, to ich musis brat?

slovakboy
7. okt 2023

Depresia je porucha vnímania okolia a mozog si zle interpretuje vnímanie reality. Čiže to čo prichádza zvonka. Pri schizofrénii naopak mozog vytvára myšlienky zvnútra. Ale neznamená to automaticky že máš schizofréniu. Ja som mal panicko uzkostnu poruchu čo je tiež problém vnímania okolia a v najhorších bolestiach som zažil aj depresívne stavy. Keď mi nasadili lieky na tie úzkosti tak prvé dni som mal aj depresiu, strach a mozog mi začal vytvárať bludy. Mal som záblesky obrazov bielych masiek bez očí - vraj to zažívajú vojaci po otrasoch z tlakových vĺn. Je to bokestivé tie záblesky. A mal som momenty, kedy som mal pocit, že celé to trápenie mám z toho, že ma chce otráviť manželka. Našťastie som si rozumom uvedomoval, že to je blud, ale vo chvíľach keď prišiel to bolo hrozne a ja som sa skutočne bál manželky. Aj som jej to povedal a ona ma ubezpečovala že to je len blud. Pomohlo mi to trochu. Našťastie to trvalo len niekoľko hodín, ale bolo to hrozné. Už to nechcem zažiť. Psychiater povedal, že to je z nábehu na antidepresíva. Že to nie je schizofrénia, že na ňu už som starý. To je môj príbeh. Môže mat podobnosť s tvojim v tom, že aj u teba došlo k zmene liekov a hoci sú to prejavy schizofrénie, najpravdepodobnejsie to bude len dočasný vedľajší účinok liekov. Manžel nech ťa upokojuje aj naďalej. Viem že keď to príde, rozum vtedy ostáva akoby v úzadí a psychika si robí svoje. Ale pomôže nemyslieť. A nemyslieť už pred tým ako to príde. Proste trenuj nemyslenie , lieči to psychiku. Už len to pokušabie sa nemyslieť je upokojujúce. Stačí pár sekund. Na začiatok aj sekunda je úspech. Ja dokážem nemyslieť desať sekund. Viac som sa nedostal. Ale aj tých desať sekund mi veľmi prevelmi pomohlo a pomáha.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. okt 2023

@dagmarovita 3 roky tazkej depresie plus v lete pokus o samovrazdu. Vtedy mi pomenili lieky. Nejak sa to dalo doporiadku kvazy uz mi bolo dobre s tymi liekmi. Ale teraz zacali tieto problemy. Su to velmi vysoke davky vsetkeho a ano musim ich brat aby som doslovne prezila 😔

autor
7. okt 2023

@kittykat22 ano takto mi to povedala ze pokial viem odlisit co "hovorim " a ja a co "hovoria" oni tak ich mam vyhnat a nepocuvat a bludy. Tie, sa bojim ze zacina nejaky dalsi problem

autor
7. okt 2023

@slovakboy no prave toto j anedokazem nemysliet
Mne hlava srotuje vkuse vkuse. Este aj ked spim sa mi snivaju strasne veci a tisnu sa mi do hlavy

slovakboy
8. okt 2023

Lahni si, pusti si relaxačnú hudbu (nie klavírnu) a pokús sa sekundu nemyslieť. Alebo dve. Dokážeš to? Tretiu sekundu už môže prísť myšlienka.

nufafa
19. okt 2023

Môžem sa spýtať na hlasy-čo ti hovoria? Majú aj nejakú konkrétnu podobu-na niekoho hlas sa podobajú? A čo vedie človeka k tomu, aby sa pokúsil o samovraždu? Prepáč, ak som moc zvedavá.
Držím palce, aby si to zvládla.

autor
20. okt 2023

@nufafa vacsinou provokuju a vycitaju mi v com vsetkom som podla nich zlyhala. Vravia ze som zla manzelka zla matka ze nestojim za nic ze som si zle vychovala deti. Nech sa pozriem na inych a tak nadavaju mi v podstate ... A co vedie k pokusu o samovrazdu ? ZUFALSTVO ciste zufalstvo bezmocnost a vzdanie sa

nufafa
20. okt 2023

Psychoterapiu na vlastnú päsť si neskúšala? Nemôžeš mať napr.nejakú traumu, ktorá je skrytá aj pred tebou? Mozog vytesnil, zahádzal iným, možno to bolo vo veku, kedy si naozaj nepamätáš. Je super, že si to vieš uvedomiť a rozpoznať. Ešte sa spýtam.. je nejaká špecifická doba kedy začnú?-keď si v kľudne, tešíš sa, alebo skôr keď máš toho veľa a naháňaš sa?

mykaellle
20. okt 2023

Ahojky, ak chceš, napíš mi správu 🙂

autor
20. okt 2023

@nufafa ked som v klude. Najhorsie vecer ked chcem ist spat alebo cez den ked robim nejaku monotonnu cinnost. Priklad poviem minule ked som kosila zahradu

nufafa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mriab8888
30. jan 2024

Dobrý deň,mám hlasy v hlave.Prosim vás ako to zvládnuť? Ďakujem

mriab8888
30. jan 2024

@mykaellle dobrý deň,mám hlasy v hlave,vedeli by ste mi prosím vás pomôcť ? Ďakujem vám

mriab8888
2. júl 2024

@slovakboy ahoj,áno nemyslenie je výborná rada...takisto sa snažím nemyslieť,technikou meditácie...ako to tebe ide ?

slovakboy
2. júl 2024

@mriab8888 ahoj ja už nejako zvlášt to necvičím ale keď som v kľude podarilo sa mi aj asi 15 sekúnd je to super. Ako sa tebe darí? Až teraz vidim, že si písala niečo o hlasoch v hlave. Len preto, že si tu spomenula teraz moje meno, tak ma to sem naviedlo. Vidím že to bolo ešte v januári. Ako sa máš?

marosbotlik
3. júl 2024

Doobry den z mojej hlavi neidu prec vety stale dookola to iste. Hovorim ich ja. Vtierave mislienky. Aj oci sa mi od nich odracaju. Ocd?schyza?

marosbotlik
17. júl 2024

Ahoj jak pokracujes v liecbe? Ja mam doterne mislienky tiez.

autor
20. júl 2024

@marosbotlik dobre hlasy ustali lebo mam teraz velmi dobre zmenene lieky tak sa da fungovat