Hlasy v hlave

kitinka777
19. jan 2023

Dobrý deň,dnes som za počula moje meno ale v tichom tóne a jediný kto bol pri mne bol môj kamarát ale on nič nehovoril proste hlas v hlave zo svojim menom pozerala som to aj na nete ale vždy mi tam vyjde to najhoršie viete mi niekto poradiť že čo to bolo ?

bajka16
20. jan 2023

Mne sa také stávalo, keď som doma zaspavala po 24kach. Z tej nekonečnej únavy som mala normálne halušky, akoby niekto šepkal moje meno za mojou hlavou pri zaspávani. Zakaždým. Prestalo to keď som ostala na pn a konečne si oddýchla. Takže môže to byť aj únava.
Ďalšia vec mi napadá, nejaké lieky berieš?
A posledná vec, tá najhoršia. Schyzofrenia?

mk2023
20. jan 2023

@kitinka777 ak sa ti to stava viackrat, tak by som navstivila psychiatra. Nie je to hanba a cim skor to podchytis, tym lepsie. Tymto ta samozrejme nechcem strasit, ze mas schizofreniu, no vzdy je lepsie sa ubezpecit, ze nie.

marianarem
20. jan 2023

@kitinka777 Povtrdzujem, ze aj mne sa to v jednom obdobi velkej vycerpanosti a zdevastovanosti parkrat stalo, vzdy len jedno slovo, castejsie som pocula rozne zvonenia. Tiez to ale.bolo pri zaspavani. Ak by sa to opakovalo, tiez by som sla pre istotu k psychiatrovi.

detskytovar
20. jan 2023

@kitinka777 nestresuj sa 😉

Kopírujem z jedného článku:
Statistiky se liší, ale na základě výzkumů poslední dekády víme, že 10% populace slyší v některém životním období hlasy. Pokud bychom započítali i neobvyklé zážitky, kdy někdo zaslechne své jméno během nakupování, nebo že máte pocit že vám někdo volá, ale v telefonu zmeškaný hovor nenajdete, tak takové zážitky má až 75% populace.

Proč slyším hlasy?
Teorií, které se to snaží vysvětlit, je celá řada. Jedná se zejména: Speciální dar citlivosti, trauma nebo traumatizující životní události, disociaci, spirituální zážitky, biochemické teorie (dopaminová, apod.), paranormální zážitky, emoční distres, fyzické zdravotní problémy, kognitivní bias (chyba ve zpracování informací z našich smyslů), individuální rozdíly mezi lidmi.

gemina
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
prhlavka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
teleskop
20. jan 2023

@kitinka777 kolko krat sa ti to stalo?

ester26
20. jan 2023

Koľko máš rokov? Lebo schizofrénia sa vyskytuje najčastejšie do 35 rokov