Mate niekto? Som tehotna a do toho mam nejake traviace ťažkosti (reflux nepotvrdeny) a už asi 2hý týždeň mi brucho vydáva šialene hlasné zvuky. Najintenzívnejšie pri jedle a po jedle a pri veľkej potrebe🙈 Čo to môže byť? Moje príznaky dosť sedia aj na syndrom dráždivého čreva.
@falbala132 no mne to presne začalo na Vianoce aj spolu s tráviacimi ťažkosťami a veru som to prehnala + pohybu bolo malo..teraz už mam stravu ok, ale stale to pretrvava..asi to chce trošku času🙂
Len je to teraz v tehu blbé a neprijemne lebo ma boli až podbruško z tych čriev.
Skus pripadne odsledovat, ci to nemas po konzumacii mliecnych vyrobkov. Mne toto robilo brucho pri laktozovej intolerancii plus teda ine neprijemnosti k tomu
@coco1 ale to by bol asi dlhodobejsi problem, nie 2-tyzdnovy.
@coco1 laktózovú intoleranciu mám celý život, je pravda, že na vianoce som jedla random koláče🤣 od kadekoho, takže určite tam bola aj laktóza..je to možné, že to bude z toho aj celé tie črevné ťažkosti 🤷🏽♀️😅
No ja som prisla na moju intolerancoliu takto. Neskor aj z krvi samozrejme. Ale rano som si dala jogurt smotanovy, isla na gyn. prehliadku a dr. sonom nevidela nic ine len creva. Ani vajecniky ani maternicu... Ze mam velmi zvysenu peristaltiku criev. Tak som si to dala dokopy. Skus si kupit enzym na spracovanie laktozy ak nemas a pred takymto jedlom ho uzi. Doteraz ked to porusim a nieco take zjem mi kruti celym bruchom. A tie zvuky tie pocut siroko daleko 😬
mne taketo zvuky crevo vydava ked to prezeniem so sladkostami, kolacmi. cez Vianoce som tam mala tiez riadne koncerty. ale po novom roku som upravila stravu a uz mi to ustupilo.