Ahojte, nechcem zakladať novú diskusiu, ale neviem nikde nájsť odpoveď, na moju otázku, nevie mi niekto povedať, čo sa deje po tom, keď nahlásim nežiadúce účinky po očkovaní, ja som mala a ešte mám po Astre dosť veľké zdravotné problémy, ale bojím sa to nahlásiť 🙄, keďže mi to nikto z lekárov ani nepotvrdil, ale ani nevyvrátil, že mi tieto problémy mohla spustiť vakcína. Ďakujem za každú odpoveď 🙂.
@martinastaj nepochopím načo sa dávate tým hnusim očkovať, potom sa nečudujte že máte problémy. A chcete niečo vedieť? Vakcína vás nezachráni pred covidom. Dostať ho môžte aj tak
ja som nahlasila tu: https://portal.sukl.sk/eskadra/?act=EskadraMain... a nevadi, ze to nemate potvrdene lekarom, hlasi sa podozrenie na neziaduci ucinok. Mne sa po par tyzdnoch ozvali, lebo chceli doplnit nejake informacie, to je vsetko
@martinastaj sa to hlasi tusim sukl?? ale nechcem kecat, a coho sa bojis ja by som im tam este nalozila za tu ich "slobodu"
@martinastaj nahlas SUKL coho sa bojis, ze ti pridu dat na zadok?
@mimirka32 a nechceli nejaké správy od lekárov alebo mená, kto Vás ošetroval, ja správy samozrejme mám, ale ja som hrozný bojko v tomto, aby som sebe, alebo lekárom nenarobila problémy 🙄, myslela som, že to hlásiť nebudem, ale nakoľko sa rozpráva o povinnom očkovaní v niektorých profesiách a ja pracujem v školstve tak..............
@martinastaj nie, iba cislo sarze vakciny chceli. Tam o nic nejde, ked to nahlasite, tak oni to nejako spracuju a asi ulozia do databazy. Nikomu tym neuskodite, len informujete, ze mate podozrenie na vedlajsi ucinok, na tom nie je nic zle. Lekar, ktory vas ockoval, s tym nic nema
@martinastaj vedľajšie účinky môžete tu nahlásiť: https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-ve...
Ved uz sa nebojte tolko pre pana
@martinastaj ahoj, nemusíš sa ničoho báť. Ak nenahlásil lekár, nahlás ty. ŠUKL následne kontaktuje výrobcu a žiada ho o stanovisko. Kontaktuje aj lekára a snaží sa získať čo najviac informácií, aby mohli uzavrieť, či to má súvislosť s liekom. Bez ohľadu na výsledok hlási nežiaduce účinky na EMU, tam znovu prebieha šetrenie. Tam sa zbierajú hlásenia z celej EU, teda to, čo môže v jednom štáte vyzerať ako náhoda dá môže na EU úrovni identifikovať ako nežiaduci účinok (ak sa nazbierajú z viacerých štátov). Nakoniec sú všetci vyrobcovia s danou účinnou látkou vyzvaní na zmenu prívalového letáku a informácie pre lekárov. Také zmeny sa dejú pomerne často. Zároveň sa prehodnocuje, či benefit stále prevyšuje nad rizikom. Ak nie, liek sa stiahne. I také prípady sa stávajú. Je to veľmi živý proces.
máš tu link nahlas, to a potom popis ako zuzling
lekarovi sa nič nestane on s tým nič nemá on len aplikoval a on nemôže vediet či ano ale sa niečo spusti vždy je to len predpoklad
Určite treba nahlásiť pomôžeš tým aspoň ďalším ludom
A co su ta za problemy ?
U nás dr. spomínala, že veľa ľudí jej po očkovaní chodí, že má problémy s tlakom (vysoký tlak)
@martinastaj ja som to nahlásila na tu máš návod ako postupovať.https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/s... Ja som normálne vyplnila ten dotazník a nikto sa ťa nič nepýta.
@unicornlady tak to keby mňa zaockovali tak by ma porazilo, keďže sa liečim na vysoký tlak. Preto sa nemienim dávať očkovať tým svinstvom
Už som nahlásila 🙂, ďakujem dodali ste mi odvahu 😘
@lucia851 podľa jednej jednej štúdie, 77% vodičov malo dopravnú nehodu. Po dopravnej nehode môžeš ostať s trvalými celoživotnými následkami alebo umrieť. Denno denne sú správy o tom, ako mladí, starí či deti umierajú v nehodách. A aj napriek tomu ľudia nemajú problém si sadnúť do áut. Chápeš, čo tým chcem povedať?
Vedľajšie účinky môžeš mať aj z liekov na vysoký tlak, dokonca môžu spôsobiť aj zvýšené riziko úmrtia. Ale aj tak ich berieš, nie? Či radšej necháš vysokému tlaku voľný priebeh až kým nedostaneš infarkt? Tak isto je to aj s covid vakcínou. Máš väčšiu pravdepodobnosť, že zomrieš na covid ako na covid vakcínu.
Vieš napr. že HAK spôsobuje ešte väčšie riziko vzniku zrazenín v krvi?
Áno, tieto vakcíny majú nežiaduce účinky tak isto ako iné vakcíny, ktoré sú nám podávané už od detstva.
Denno denne ľudia konzumujú svinstvo, či už v jedle, vo vode, vo vzduchu. Páči sa mi, keď fajčiar povie, že si nedá vakcínu, pretože nechce do tela dávať nejaké nebezpečné látky. Alebo keď obézny človek, ktorý pravidelne konzumuje fast food tiež toto povie.
Ako je táto vakcína účinná proti covidu, no... To uvidíme na jeseň, aj ja mám o tomto pochybnosti. Ale žeby sa mám báť, že z nej zomriem, to určite nie. Kebyže sa mám báť smrti alebo nejakého trvalého zranenia, tak to ani nejdem z domu, keďže vonku ťa môže zraziť auto, môžeš zle spadnúť a zlomiť si nohu, môže ťa niekto prepadnúť,... chcem aby tento lockdown a nariadenia skončili a to dosiahneme ako takou zaočkovanosťou. No a ak nie, tak vítajme v antiutopií covid 1984.
@lucia851 preladime rádio a skúsime siahnuť po inej literatúre pani virologicka 🙃
@3009 ano, ja sama onko pacient, vela onko pacientov okolo mna sa dalo zaockovat...moj otec - vysoky tlak, tiez je zaockovany...nikomu z celej rodiny a priatelov, ktori su zaockovani, nic nie je...plne sa stotoznujem s tym, co napisala shinon, vakciny, ktore sme dostavali ako deti nikto nikdy neriesil...a to si myslim, ze kedysi sa tam davalo ine svinstvo...
@ladybug138 pretože sa za komunistov si tvoj vlastny nazor neakceptoval, suhlas nikto nepotreboval tak sa to robilo inak ak sa dalo a ak bol nejaky problém ututlalo sa a vhodne vysvetlilo čo sa bude diat
poviem ti to len na priklade moja babka sa chcela rozviest ale ksč vybor sa rozhodol že nie že to prekonaju , videla som papier asi tak
@lucia851 ty si brala min mesiac diazepam predpokladam na psychicke problemy a vies ake ma nasledky taketo uzivanie dlhodobejsie a plus ake ma ten liek neziaduce ucinky ? ci to uz je jedno ????
@loginexistuje co sa staráš ci som brala diazepam? Už ho chvalabohu neberiem a ani nemienim už také niečo brat. Lieky mam ale nie také ako bol diazepam. Kľudne sa dávajte zaočkovať, aj tak vás to neuchrani pred kovidom. Mi sa nikto z rodiny nedáme tým zaočkovať, ani moji rodičia ani súrodenci ani manžel ani svokra, jednoducho nikto
@unicornlady presne, aj moja mama. Už jej x krát menili liečbu a tlak stále vysoký. Keby sme to vedeli, určite ju nedáme zaočkovať. Veľmi to ľutujeme celá rodina.
@fajnova aj po bežných vakcinach môžeš mat trvalé následky zdravotné alebo dieta má regres vo vyvoji čo už nemusí dobehnut len na sk sa to berie ako zhoda náhod
čo myslíš načo maju iné štáty odškodnovaci fond špeciálne pre toto a každy rok z neho idu peniaze ludom , po preštudovaní komisie
ano je to tak , aj v čechách ti povie ano máme tu také dieta ako vaše ano máme tu deti čo mali taku reakciu tu , tu si ta pohadzuju ako špinave pradlo, zhoda nahod, nie je pravda pripadne ta nechcu ani objednat
@martinastaj to nevadí pokojne to nahlás svojmu lekárovi