Ahojte má niekto histaminovú intoleranciu a plánuje tehotenstvo/má deti a brali ste kyselinu listovú? Riešili ste to s lekárom? Čo Vám na to povedal? Pri histaminovej sa nesmie kyselina listová a ani jód :( a v tehotenstve je to potrebné, no na druhej strane ked to má hromadiť a vytvárať histamin v tele, tak je to zlé. No, brať, či nebrať? :/ zatial nie som tehotná, len plánujem.
@vojtekovad ja mám hit a brala som kys. listovú počas tehotenstva a teraz ju beriem opäť a úplne v pohode, žiadne problémy mi nerobí
@vojtekovad mám HIT a pri každom tehu som brala kyselinu listovú nič mi to nerobilo
@vojtekovad mozes mi ho sem hodit? Ja aj moje dieta mame hit, cele tehu som brala Femibion, berieme vitaminy s Bckom a uplne v poho.
@vojtekovad brala som fertipronu a teraz samostatnú kys. listovú. Femibilon som neskúšala
@vojtekovad ten zoznam, ak mas. Ma to celkom zaujima, kedze sme histaminici,lebo teda mam nastudovane dost, ale s tymto som sa nestretla. A aj alirgologicka nam odporucala b, c, d, probiotika.
@deanalla dakujem 🙂
@makova333 fu ha, tak určite skús zoznam, zaujímavé že o ňom nevieš keď googliš, je uplne základom od ktorého sa odrazíš,, neviem ako by som začala s HIT dietou keby som ho nemala. Na nete sa dosť názory na rovnakú potravinu rozchádzajú, niekde je vedená ako povolená, niekde ako zakázaná. Tento zoznam by mal byť základom si myslím. Treba začínať s nulkami. Môžeš potom pridať pomaly, teda skúšať 1 a niekto toleruje aj 2. To už každý musí na sebe vyskúšať. Ale aspon to máš rozdelené, že čo je podľa skúseností a štúdií najvačšími provokatérmi a čo je v pohode. https://www.mastzellaktivierung.info/downloads/...
@vojtekovad asi sme sa nepochopili, zoznamy poznam, od nich som sa pred rokmi odpichla (od Hrubiskovho, cez svaiciatsky az po rozne sukromne) , ale v ziadnom nebola zakazana kyselina listova A ten v ktorom je zakazana som si od teba pytala.
@vojtekovad no a hlavna zasada pri hit je, ze tie zoznamy su ti naprd, lebo ty to mozes tolerovat/netokerovat uplne inak. A zakladom je zistit, co hit spustilo. A to odstranit.
@makova333 ano ved to som písala, že niekomu nemusí vadiť ani zakázané. Ale ten zoznam je dobrý na odpichnutie sa, že aspon si začneš s tými najmenej "rizikovými potravinami" a že potom človek môže skúšať aj tie potraviny čo sú v horšom hodnotené čo sa týka histamenovej, ale danému človeku vadiť nemusia.
@makova333 no tá kyselina listová a jod sú v tom zozname čo som pridala. kyselina listová je pod číslom 2 a jod je 3 /tie čísla znášanlivosti myslím/ choď na koniec zoznamu a zospodu uvidíš vitamíny, minerály a stopové prvky a tam v tej tabuľke to je. A keď si daš do googlu kyselina listová a histaminová intolerancia, to isté jód, vybehnú ti konkrétnejšie články, prípadne príspevky v ktorých sa to tiež nachádza pri nie najvhodnejších "potravinách"
ide o to, že konkrétne kyselina listová a jód neobsahujú histamín ale uvoľňujú ho z nášho tela z mastocytov
@vojtekovad mam HIT vyse 10 rokov, prezila som s nou tehu (krasne casy ked mi bolo uplne naj a mohla som zjest cokolvek). Ked som zacinala bol len Hrubiskov a svajciarsky zoznam, dnes uz mam svoj vlastny. Takze vyskusaj sama na sebe, mne kyselina listova (samotna na predpis) ani Femibion nevadili.
@makova333 super som rada 🙂 že navadila, vdaka 🙂
@vojtekovad prosim ta a to ti kto povedal, ze kyselina listova a jod (ten nevidim dovod doplnat ho nejakeo specialne) nesmie pri HIT?