Hiátová hernia - prietrž

inhibiitor
12. nov 2021

Ahojte mala niektora hiatovu herniu? Ake ste mali priznaky a prejavy ochorenia ?

veronikapl
12. nov 2021

@inhibiitor môj otec to mal dlhé roky, už to zašlo tak ďaleko že sa nemohol napiť, najesť proste nič stále len zvracal a pálila ho zaha. A tak sa bránil tej operácie, ale nakoniec aj tak musel...s tým sa nedá nič robiť iba operovať.

inhibiitor
autor
12. nov 2021

@veronikapl to hej len ja mam len palenie skor kyselinu A asi 2 x som mal bolest za hrudnou kostou v strede medzi rebrami.. ci to moze byt ta hernia neviem.. gastro minuly rok negativne len mi odporucili schudnut

jaja8_9
12. nov 2021

@inhibiitor mojej bývalej kolegyni zistili túto diagnózu... Dlhodobo jej bývalo zle a palila ju zaha, vraj jedine len operačné riešenie pre ňu. Ale ona ma viacero zistených diagnóz takže možno to s tým až tak nesúvisí

veronikapl
12. nov 2021

@inhibiitor áno on mal tiež takéto bolesti všetko to je z toho. A s operáciou ako ? Nerozmyslas nad tým nech máš pokoj? Lebo postupom času to bude len horšie

inhibiitor
autor
12. nov 2021

@veronikapl zatial nemam diagnostikovanu herniu , zaha ma palievala uz aj predtym a gastro vysetrenie som mal poriadku a hernia tam nebola tak sa pytam ci sa len tak mozenobjabit rok po hadici

heln
12. nov 2021

@veronikapl fuha, a po operacii to bolo lepsie? manzel to ma a ma problem s tym, ze ked sa ponahla pri jedle, tak mu "zabehne" a dusi sa a musi to ist vyzvracat. mal ist na gastro na kontrolu ale nejak sa mu nechce.

veronikapl
12. nov 2021

@heln áno toto dusenie je pri tom tiež bežné a hlavne pozor,aby to nezaslo do štádia,kedy ani zapiť tabletku nezvládne ( hneď to vyzvracia )..to tiež sranda nie je...a chvíľku po operácii to bolo také že sa tiež dusil, tým že to bolo opuchnuté, ale po dvoch troch mesiacov už bolo super akurát paradoxne nedá sa mu zvracať ( nechápem, ako mu to spravili) ale nejde to...a čo sa týkalo tej gastroskopie tiež mu predtým chceli robiť, ale jemu to už nešlo,nedostali sa tam... takže ak to má už ,, veľmi,, nech radšej ide rovno na operáciu.

heln
12. nov 2021

@veronikapl vdaka za odpoved, nuz teraz ma z toho mrazi.... jemu sa stalo zhruba pred dvoma rokmi ze sa mu v krku zaseklo jedlo a musel ist urgent, lebo to neslo ani dnu ani von, tam to nazvali "steakhouse syndrome" a poslali ho na gastro kde mu potvrdili hiatovu herniu plus nejake drobnosti, mal si spravit testy na potravinove alergie ale tam mu nevyslo nic a tak na kontrolu na gastro uz nesiel a prisla korona, tak sa na to vykaslal, ale podla toho co pises budem na neho tlacit, lebo uz mu "zabehne " aj kazdy den.

inhibiitor
autor
12. nov 2021

@veronikapl takze ja ked mam len obcas kyselinu a 2x sa mi stalo ze som mal pocit ze sa mi zaseklo jieco v krku a preslo to do 10 min tak by to nemala byt ta hernia nie? Ja to nemam pravidelne

veronikapl
12. nov 2021

@heln no bude to najlepšie keď to bude riešiť čo najskôr, môj otec mal tiež samé výhovorky prečo sa mu nechce, ale už bol na tom veľmi zle nič nemohol zjesť aj celý týždeň a všetko šlo von .. takže ozaj nezanedbat to ...
@inhibiitor to si myslím že nie je, stane sa to občas asi každému. Skôr by som sa zamerala na to prečo mavas tak často pálenie záhy, aký tráviaci problém ešte máš a podľa toho ďalej riešila. Helicid alebo niečo podobné užívaš?

inhibiitor
autor
12. nov 2021

@veronikapl dali mi dereflin a ganaton 🙂 a reraz dom na tej doete redukcnej lebo idem z 93 kg na 82. Teraz mam 90,5 po tyzdni

veronikapl
12. nov 2021

@inhibiitor super, tak ti gratulujem a dúfam že ti to pomôže 👌👆

inhibiitor
autor
12. nov 2021

@veronikapl ďakujem pekne 🙂 makam natom.. len som mal strach ci to nemoze byt ta hernia