Myslim že mávam herpes zoster na uchu. Vždy pri oslabení sa mi objavuje v tom istom mieste. Čítala som že opakujúci tento zoster( t.j. ako pásový opar) mávajú ľudia s rakovinou a ja sa teraz bojim že mám nejakú rakovinu 😒
Keď sa nad tým zamýšľam aj svokra mala pár rokov vzad pásový opar na chrbte a má tiež rakovinu 😞
To je dobra blbosť s tou rakovinu a herpesom. Moja babka mala pásový opar viackrát a zomrela nám ako 93 ročná po 2 rokoch na posteli po mozgovej prihode, inak bola úplne zdravá. Moja mama máva herpes už od mladosti pravidelne niekoľkokrát do roka, pri každom prechladnutí tuším a má cez 70 rokov, nikdy ani podozrenie na rakovinu nemala. Dcéra (30 ročná) máva herpes skoro pred každým menzesom a je úplne zdravá.
Myslím...takže ho nemáš ani diagnostikovaný?
Herpes vždy vybehne pri strese a oslabení jar, po chorobe..
Treba veľké dávky B vitaminov
@jamimo no az taka blbost to teda nebude, hlavne ak sa jedna o pasovy opar.... Mala som ho tesne po 20 ke a primarka infekcneho mi tiez podala info, ze pri tomto type to zial niekedy byva aj spojene s nejakým vaznejsim ochorením, ze niekedy je prave herpes sprievodným priznakom, ze sa v tele nieco deje.. Ze treba byt na pozore.... Mala male dievcatko s pasovym oparom a nakoniec našli nador na oblicke. Ja som po pasovom opare bola na rtg pluc, sone brucha atd. Isty typ virusov by som nepodcenovala...
Odkiaľ viete, že je to herpes zoster a nie simplex? Máte to diagnostikovane?
@anicka176 ako sa to dá zistiť ?
Keďže ss mi to robí na uchu , tak si len myslim. Simplex je väčšinou v okoli úst či ?
Ja som bola dneska aj u dr a teda on má poslal vraj na ušné stym. Keď som sa ho pýtala či to je herpes , nevedel ani on 🙄 tak ja neviem. Ale robí sa mi to tam vždy pri oslabení oˇimunuty. Vyzera to takto a dosť má to ucho pri vyhodený tej výrazky palilo , včera večer aj trocha svrbelo a boli má aj uzlina za uchom 🤷🏻♀️
A aj sa ti urobi chrasta? Lebo z fotky to vyzera ako pupaciky. Su to pluzgieriky, ktore prasknu a zaschnu? Co si na to davas?
A teda nie nemyslim si ze herpes je priznak rakoviny a zvacsena uzlina je tiez len priznakom infekcie.
@trgypadl ja som nenapísala, že je to blbosť a treba to podceňovať. Imunoalergológia a virológia má tak široký záber, že až... A to si si všimla, že som napísala, že treba vyšetriť humorálnu imunitu? Následná liečba?
PS: MUDr. mala pravdu, nádorové ochorenia môžu vzniknúť aj z neprimeranej imunitnej reakcie v tele. Napr. aj ako vedľajší účinok imunosupresie, imunoregulácie, imunostimulácie, atď... Ale to je tak široký kontext, že my to tu na MK nevyriešime 😉
Na uchu môže byť aj simplex aj zoster, bolesť pri zoster je popisovaná ako veľmi silná až ukrutná.. infekcia môže poškodiť až sluch. Z fotky sa nedá jednoznačne určiť o aký typ ide. Je dobre, že ste vyhľadali odborníka, verím, že vám pomôže. Ak máte častejšie herpes aj na iných miestach, bolo by dobré vyšetriť imunitu. Tvorbu herpesu môže podporiť aj únava, nedostatok spánku, stres, nízky príjem vitamínov, oslabená imunita...
nerozmýšľaj nad rakovinou. Radšej si kúp Lyzín, užívaj preventívne, v akútnej fáze zvýš dávkovanie. Ak si háklivá/ý na herpes vírus, smer imunoalergológia, vyšetrenie imunity, humorálnej imunity, následná liečba... Dopuj sa vitamínom C, D, B komplex.
https://www.jamieson.sk/sk/lyzin-nenahraditelna...