Herpes v uchu a silná bolesť hlavy

kristina651
23. dec 2022

Ahojte, bola som v stredu u lekára na neznesiteľnú bolesť pravej strany hlavy a silnú nádchu+kašeľ. Poslala ma na ORL tam zistila, že mám herpes v uchu, že z toho má tak hlava silno bolí.. predpísala mi Herpesin tablety + pamycon do nosa a antibiotiká Amoksiklav 1000mg. Lenže už druhý deň a mňa stále hlava bolí akokeby mi to ani nepomáhalo alebo tie antibiotiká zaberajú až neskôr? Herpesin už mám dobraty a herpes v uchu stále je.

luccija
23. dec 2022

@kristina651 chvíľu trvá, pokým zaberu.Davaj si lieky proti bolesti

snehulak77
23. dec 2022

Máš herpes zoster alebo simplex?

tenerifka
23. dec 2022

atb na herpes? Cele zle.
Dcera mala herpes zoster v uchu. Nevedeli sme, co to je, mala len tocenie hlavy, zavraty. Cerstva 18-tka, sama vo velkomeste (Madrid). Isla vecer na pohotovost, postupne bola vysetrena dvomi lekarmi z pohotovosti, ocnym lekarom, usnym lekarom a neurologom, ten rozhodol o okamzitej hospitalizacii a zacal sa kolotoc vysetreni-o polnoci CT, MR, lumbalna punkcia, krvne rozbory....po vyluceni bakterialnej infekcie bol nasadeny booster antivirotika, kedze bolo na 100% jasne, ze je to herpes, a ak by to bol simplex, z ucha sa moze rychlo rozsirit do mozgu a vtedy uz niet pomoci. Nakoniec sa potvrdil zoster, dostavala 6 dni intravenozne antivirotika+kortikoidy, po prepusteni este antivirotika v tabletkach. Po par dñoch jej ochrnula jedna strana tvare, ale za take dva - tri tyzdne sa uplne zotavila.
Herpesove virusy v oku a uchu su velmi nebezpecne, urcite by som isla znova na pohotovost, je zvlastne, ze ti neurobili hned podrobne rozbory, ale na Slovensku sa uz nebudem cudovat nicomu.

jamimo
23. dec 2022

@kristina651 Ešte stíhate lekáreň, nasaďte si aj Lyzín, vysoké dávky, aj 2000mg 2x denne. Ak budú mať v lekárni nižšiu gramáž, tak si dajte viac tabliet. Nebojte sa nepredávkujete sa, zahraničné štúdie uvádzajú 4000mg ako bezpečnú. Lyzín dokáže krásne potláčať herpes vírus. My ho máme stále doma. Ja mám teda odherpesované za život. Vzhľadom na moju autoimunitu a problémy s tým spojené 😒Okrem toho vysoké dávky Bkomplex, alebo Milgama N. Herpes v uchu v žiadnom prípade nepodceniť pri závratoch, mozgovej hmle, malátnosti, okamžite smer nemocnica! Ja som na herpesy vysadená!!! , ani nechodím na návštevy ak niekto má, ak mám ja, prísny režim. Separé kefka v púzdre, uterák na vankúši, posteľné prádlo prané na 90, alebo ešte lepšie vyhodiť. Kto prežil pochopí... kto nie, kritizuje, znevažuje, však mám len "horúčku", prebehla ma zima mám zimu na pere, olizujú deťom lyžice, cumlík, bozkávajú na ústa... tak ako píše tenerifka nado mnou, netreba to podceniť. Držím palce k skorému uzdraveniu 💐

jamimo
23. dec 2022

@kristina651 ešte som si všimla, k tomu Herpesinu, ak som to správne pochopila v stredu ste boli u lekára, herpesin máte od stredy? Píšete že už ste ho doužívali. Je piatok. Zdá sa mi to málo,extra pri herpese v uchu! Ja som mala 5 herpesov na ústach, nos, líce, na infekčnom mi nasadili 4x denne 2 tablety Herpesinu prvý týždeň. Áno, bola to vysoká dávka a bolela ma z toho hlava. Stále. Imunoalergologička mi vysvetlila že z dôvodu toho, lebo herpes vírus sa, "sústredí" a prespáva v gangliách mozgu a miechy, ale že to musím vydržať. Preto, logicky, keď sa má človeku vysiať, pokožka svrbí, putuje totižto cez nervové vlákna na pokožku von a sliznice, je to neuropatická bolesť, svrbenie. Držím palce a dávajte si na seba pozor, nenechajte sa odbiť u lekárov. (Kamoška mala herpes v uchu, na imunoalergológii jej vyšetrovali imunitu, autoimunitu, humorálnu imunitu a na základe toho po prekonaní herpesu dostávala injekcie na podporu imunity.)

kristina651
autor
23. dec 2022

@jamimo Herpesin 400mg mi predpísala každe 4hod po 2 tablety, bolesť hlavy stále pretrváva a herpes je tam vždy.

jamimo
23. dec 2022

@kristina651 tak je možné že vás hlava bolí z Herpesinu. Laicky povedané - vytláča vírus z ganglií. Musíte to asi len v pokoji vydržať a pretrpieť, mňa šialene bolela hlava tiež. A herpes aj na pere mizne 7 až 10 dní. Ak sa vám dá kúpte si alebo si dajte kúpiť ten Lyzín ako som písala predtým.

kristina651
autor
23. dec 2022

@jamimo ďakujem krásne za rady, snáď mi to ustúpi, skúsim si ešte dokúpiť ten Lyzín.

jamimo
23. dec 2022

@kristina651 Rado sa stalo, verím že ten lyzín pomôže a do budúcna dávajte na herpesy pozor. Nech si každý myslí čo chce, ide o vaše zdravie. Je rok 2023 a mne hlava neberie ako sa to podceňuje... 🙄Prajem oddychové a pokojné sviatky.

heidy222
23. dec 2022

@kristina651 som všeobecna lekárka a ten herpes v uchu je dosť nebezpečna vec, najmä ak je to herpes Zoster, čiže opatrnosť je namieste, určiťe by som sa dnes ešte u lekárky ukázala. Ak je to Zoster bola by vhodná aj hospitalizácia a antivirotika vnutrozilovo. Každopádne antivirotika 1 týždeň brať

taktotedanie
23. dec 2022

@tenerifka dostala antivirotika a antibiotika na kasel a hrdlo, liecba bola zvolena spravne aj postup

pondelok01
23. dec 2022

@tenerifka ja som to tiez mala, tu na Slovensku, aj s ochrnutim tvare. CT, lumbalka, 2 tyzdnova hospitalizacia, atb a antivirotika vnutrozilne. Najprv som sa cudovala, co robia take halo z bolaveho ucha a trocha necitlivej tvare, ale potom som bola velmi rada, ked som si precitala diagnozu a nieco blizsie o tom.

mamkaveronika
4. jan 2023

Dobrý deň chcem sa opýtať či môže sa súčasne brat herpesin a ant Cefzil?Dcera ochorela dostala atb a následne sa jej zapálili ruky kde ma nonstop herpesive ochorenie tým že si ruky škriabe ma silný atopicky ekzém a dostala od kožnej jasne kortikoidy namiešané a herpesin len by ma zaujímalo či sa to môže kombinovať a či je ešte otázka možné že dcérku bolia veľmi ruky od herpesinu?ze účinkuje??Dakujem pekne

jamimo
4. jan 2023

@mamkaveronika dobrý deň, neodvážim sa komentovať cez fórum liečbu dieťaťa. Ja za seba, áno užívala som Herpesin v kombinácii s ATB pri zápalovo-bakteriálnom ochorení horných dýchacích ciest. Vaša lekárka dcérku videla tak asi vie ako ju má liečiť. Ešte k bolesti herpesu: myslím si že ju ruky bolia práve z herpesu, môže to byť neuropatická bolesť=áno herpes bolí aj pásový opar bolí 😒. Z Herpesinu väčšinou bolí hlava, laicky povedané účinná látka potláča herpes vírus v nervových bunkách spinálnych ganglií. Neviem koľko má dcéra rokov, byť vami trvám na imunoalergologickom vyšetrení- vyšetrenie imunity, autoimunity, humorálnej imunity, IGg, IGa, keďže vaša dcéra má aj atopický ekzém-autoimunitné ochorenie. Práve preto to môže mať súvislosť s herpesmi. Podľa veku dcéry a váhy nasaďte vyššie dávky Bkomplexu. Ak je staršia alebo adolescentka poraďte sa v lekárni o MilgameN, prípadne lyzín v kombinácii so zinkom. Lyzín krásne potláča herpes vírus. Na neuropatickú bolesť pekne zaberá Revitanerv, lebo obsahuje kyselinu alfalipoovú (ALA) a tá ako jedna z mála pomáha na neuropatickú bolesť. Skoré uzdravenie