Ahojte, vyhodil sa mi herpes na vonkajšej strane nosa. Nestihla som to zachytiť v úplnom začiatku, lebo som to ani necítila, ráno som sa zobudila, nič tam nebolo a po obede už bol herpes na svete. Mám mastičku herpes care, užívam riboflavin a pravidelne dezinfikujem s betadine. Vedeli by ste mi poradit nieco na rýchlejšie zahojenie? Budúci týždeň v stredu mám jedno sedenie a potrebovala by som sa toho zbaviť. Ďakujem !
@livuska124 v lekárni hovorila, že tento herpes care obsahuje antivirotikum
Tak ono je ten gél ich výrobok (dr. max), tak samozrejme ti ho ponúkli ako liek prvej voľby. Ale prečítaj si tu:
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/dr-...
zloženie nikde nemáš. Čiže ani množstvo toho antivirotika nevieš. A je to vedené ako zdravotnícka pomôcka, na rozdiel od:
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/acy...
čo je registrovaný humánny liek s účinnou látkou acyclovir
@livuska124 neponúkala ho ako prvý..
@livuska124 a ten druhý liek sa u nás kúpiť nedá, nežijem na sk, nenašlo mi ho nikde
ja len dedukujem, lebo mne vždy najprv núkajú ich značku, ak nepoviem ja konkrétnu 😀
Tak ešte skús pozrieť zovirax alebo herpesin (všetko sú registrované ako lieky s účinnou látkou acyclovir). Ja mám so všetkými tromi dobrú skúsenosť. Tuším aj rovnako účinnej látky obsahujú, čiže je jedno ktorý. Ale ak si spokojná s tým gélom, možno bude stačiť.
Ahoj, skús si obvodnej doktorky popýtať tabletky “Herpesin” sú na predpis, ale mne vždy pomôžu, aby sa zahojil rýchlejšie 🙂
@livuska124 ďakujem možno popozerám iné
@ericenkaa84 niesom momentálne na sk
V zahraničí sa budú možno aj tie mastičky inak volať. Skús teda hľadať podľa účinnej látky.
Mne najlepšie zabral olejček z oregana pri posledných herpesoch. Do týždňa ani stopa po herpese, natierala som 1-2x denne, štípe to ale pomáha👍
Máš herpes care gél - to nie je liečivo, iba zdravotnícka "pomôcka," ako pozerám. Ani nikde nie je napísané, čo to obsahuje. Ja by som kúpila masť acyclovir stada (alebo zovirax či herpesin) - každá z nich obsahuje liek - acyclovir, čo je antivirotikum používané pri herpetických vírusoch.