Herpes na vonkajšej strane nosa

8. nov 2024

Ahojte, vyhodil sa mi herpes na vonkajšej strane nosa. Nestihla som to zachytiť v úplnom začiatku, lebo som to ani necítila, ráno som sa zobudila, nič tam nebolo a po obede už bol herpes na svete. Mám mastičku herpes care, užívam riboflavin a pravidelne dezinfikujem s betadine. Vedeli by ste mi poradit nieco na rýchlejšie zahojenie? Budúci týždeň v stredu mám jedno sedenie a potrebovala by som sa toho zbaviť. Ďakujem !

livuska124
8. nov 2024

Máš herpes care gél - to nie je liečivo, iba zdravotnícka "pomôcka," ako pozerám. Ani nikde nie je napísané, čo to obsahuje. Ja by som kúpila masť acyclovir stada (alebo zovirax či herpesin) - každá z nich obsahuje liek - acyclovir, čo je antivirotikum používané pri herpetických vírusoch.

autor
8. nov 2024

@livuska124 v lekárni hovorila, že tento herpes care obsahuje antivirotikum

livuska124
8. nov 2024

Tak ono je ten gél ich výrobok (dr. max), tak samozrejme ti ho ponúkli ako liek prvej voľby. Ale prečítaj si tu:
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/dr-...
zloženie nikde nemáš. Čiže ani množstvo toho antivirotika nevieš. A je to vedené ako zdravotnícka pomôcka, na rozdiel od:
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/acy...
čo je registrovaný humánny liek s účinnou látkou acyclovir

autor
8. nov 2024

@livuska124 neponúkala ho ako prvý..

autor
8. nov 2024

@livuska124 a ten druhý liek sa u nás kúpiť nedá, nežijem na sk, nenašlo mi ho nikde

livuska124
8. nov 2024

ja len dedukujem, lebo mne vždy najprv núkajú ich značku, ak nepoviem ja konkrétnu 😀

livuska124
8. nov 2024

Tak ešte skús pozrieť zovirax alebo herpesin (všetko sú registrované ako lieky s účinnou látkou acyclovir). Ja mám so všetkými tromi dobrú skúsenosť. Tuším aj rovnako účinnej látky obsahujú, čiže je jedno ktorý. Ale ak si spokojná s tým gélom, možno bude stačiť.

ericenkaa84
8. nov 2024

Ahoj, skús si obvodnej doktorky popýtať tabletky “Herpesin” sú na predpis, ale mne vždy pomôžu, aby sa zahojil rýchlejšie 🙂

autor
8. nov 2024

@livuska124 ďakujem možno popozerám iné

autor
8. nov 2024

@ericenkaa84 niesom momentálne na sk

livuska124
8. nov 2024

V zahraničí sa budú možno aj tie mastičky inak volať. Skús teda hľadať podľa účinnej látky.

tradaaa
8. nov 2024

Mne najlepšie zabral olejček z oregana pri posledných herpesoch. Do týždňa ani stopa po herpese, natierala som 1-2x denne, štípe to ale pomáha👍