Herpes na ústach

20. okt 2024

Uz 2 tyzdne mam herpes na ustach, ale tak, ze najskor je na jednom mieste potom o 2 dni uz ten schne a su nove na inych miestach a takto dokola. Ako sa mam toho zbavit ?
Acyklovir mast na to davam mam pocit, ze pomaha, ze to rychlejsie uschne, len stale sa mi vyhadzuju nove a nove a uz neviem co s tym. ( davam si aj b komplex, probiotika, vitamin c …)

gejb
20. okt 2024

Výmen zubnú kefku, nepouzivaj balzam/lesk/rúž kým sa to úplne nezahoji. Keď dávaš mast tak len na postihnuté miesto, nerozotieraj.
Niečím si to roznasas...

micicka
20. okt 2024

Herpes je ochorenie z vnutra. To ze sa ti vysusi opar na pere, je len esteticke vymazanie problemu. Toto mi raz vysvetlila jedna pani lekarnicka. Myslim, ze hlavne vela zinku treba (zinkorot mi odporucila niekolko krat denne), plus Bcko, Ccko. Pomohlo to. Skus sa poradit v lekarni.

nikoleta999
20. okt 2024

Presne ako tu uz odznelo, herpes je problém z vnútra a pokiaľ si nedáš vnútro doporiadku stále sa to bude tvoriť ... Jesť 3x10 tbl pangamínu denne, je to lepšie ako Bkomplex, super je aj chlorella a jačmen, prípadne L- lysín dlhodobo ten je na podporu imunity 🙂 Ja som sa zase s kútikom trápila 3 tyzdne a ziadne masticky zvonku mi nepomohli ...

egonsk
20. okt 2024

dufam, ze priatelovi nerobis oral, lebo o zabavu budete mat teprv postarane 😉
... ale inak akompisala gejb - treba vyhodit a nepouzivat ruz/krem/atd.. a aj utierat sa prikladanim a nie suchanim...

kikulienkadd
20. okt 2024

Ahoj,ja herpes nemávam,ale manželovi pri častých herpesoch pomohla kúra kvapkami "dračia krv". Je to na dlhšie, ale účinné.

floan
20. okt 2024

Pomáhajú na to tabletky lyzin, užívať ich pravidelne. A keď už máš herpes tak vtedy aj viac tabliet, skús sa popýtať v lekárni.

ber8uska8
28. okt 2024

Určite zinok a lyzin extra A toto na pusu, super Vecička https://bewit.love/sk/produkt/bewit-gold-he?i=c...
Alebo vyskúšať ešte tea tree olejcek