Ahojte maminky. Na vyšetrni MR mi zistili hernie krcnej chrbtici, s miernym tlakom na miechu. Začala som to riešiť, jeď som mala rôzne tlaky v hlave, niekedy podobne aki strpnutie. Po zistení diagnózi som dostala injekcie milgamma a protizápalové. Skoro pol roka bolo všetko ok až na 90%. V auguste som skoro spadla. Odvtedy mam ľahké strpnutie lavých končatín. Máte niektorá podobne problémy? Alebo skúsenosti? Ďakujem pekbe
Určite treba cvičiť, bez cvičenia to určite nepôjde. Odporúčam SM systém s fyzioterapeutom. Dokáže veľmi pomoct. Nám s tým bohaté skusenosti.
@bejja15 ja som mala extruziu krčnej platničky, teda už veľmi veľmi zle štádium, skončila som na neurochirurgii, kde odporúčali jedine operáciu. Ale ja som sa nevzdala, našla fyzioterapeutka SM systému a poctivo cvičila aj 5krat denne. A za tri mesiace sa konal zázrak a platnička sa takmer vrátila na svoje miesto. Aj neurochirurg bol z toho výsledku veľmi prekvapený. Takže určite cvicit
Baby, ale je rozdiel vysunuta platnička a hernia - prasknuta platnička, ide o to, čo presne vlastne mas.
@danielahamar áno je to rozdiel ja som mala extruziu čiže poškodenú vytecenu platničku, a cvičenie mi veľmi pomohlo, ako som už pisala
Mne hovorili za na hernie tiez moze byt dobre sm system, ze vlastne ta hernia sa moze vratit trosku naspat... Jednoznacne vyskusam..
@janitta ahoj, je to už trošku staršia diskusia, ale natrafila som na tvoj problem a aj jeho riešenie. Vhcela som sa opýtať, v akom stave máš teraz platničku? Ja mám blokové postavenie C3/C4, C4/C5 a C5/C6 a osteochondrozu C5/C s herniou disku, s čím sú spojené bolesti a trpnutie pravej ruky + bolest lopatky. Cvičím SM systém už takmer rok a necítim veľkú zmenu... moja otázka znie, či si robila nejaké cviky aj s krkom? Ja cvičím s gumami viecmenej akoby na postavenie pravej lopatky, čo je fajn, počas cvičenia sa cítim dobre, ale po docvičení sa mi po chvíli opäť vráti bolesť a diskomfort. Preto b y ma zaujímalo či si mala zaradené do zostavy aj cviky s krkom alebo "iba" na chrbticu ako takú? Ďakujem veľmi krásne
@stvorlistok81 ahoj, chcem sa opýtať, cvičenie pomáha? Mam úplne ten istý problém. Cvičíš sama doma alebo s fyzioterapeutom?
@lusy22222 ahoj, nemám ten pocit.. ako som spomínala v predošlom komentári, počas cvičenia a krátko po ňom sa cítim lepsie, ale potom je všetko naspäť. Navyše som sa od januára po materskej razila do prace a po krátkej dobe za Pc mi tŕpne a boli ma pravá ruka. Bola som už aj na kortikoidovej injekcii priamo do nervového kanála, ale zabralo to asi na dva týždne a všetko je tak ako predtým 😏
A cvičila som s fyzioterapeutom, ale teraz už sama
Herniu máš prasknutie, osobne viem, že ak je niečo prasknuté, tak sa to neopraví samé, treba tomu pomôcť, tekutina z platnicky ti dráždi nervy