Ahojte, som tri mesiace po porode a nahmatala som si hrcku nad pupkom. Mam aj miernu diastazu, na ktoru cvicim kazdy den, no lenze pri dvoch malych detoch sa dost nadviham. Mali ste niektora herniu, ktora sa po case upravila a nebol nutny chirurgicky zakrok? Vdaka
@majamat fuha, tak to si ma teraz sokovala, ze sa to neupravi. Myslela som si, ze ak sa mi spoja naspat priame brusne svaly, cize budem bez diastazy, tak ta hernia zanikne a nebude sa nic vyduvat z brucha von :(
Ale dakujem za odpoved, uz si mi minule radila ohladom toho stahujuceho pradla, pojdem teda do toho tesca to omrknut
@lius no neviem, ak mas herniu, je tu pravdepodobnost, ze mas otvor v pobrusnici, cize tu je problem. byva to spolu, ale diastaza suvisi so svalmi a hernia s pobrusnicou, co je blanka prekryvajuca brusne organy. je v nej otvor, ktory sa mozno urobil aj vdaka diastaze. zrejme svaly pobrusnicu drzia pokope a ked sa rozostupia, strati oporu a praskne. toto trochu tak spekulujem,a le zda sa mi to logicke. no viem isto, ze hernia vznka porusenim pobrusnice.
@lius hernia sa ti neupravi, mne sa zhorsila a tento rok som asi 2x mala problem, ze sa mi tam napchal obsah brucha, co pri zaskrteni je dost nebezpecna komplikacia.
treba nosit stahujuce nohavicky, ci pas. a teda mozes si to dat odoperovat, aj ked v ere covidu neviem ako to funguje aj to odkladam uz dlho,a le budem to musiet riesit tiez.
noosievam stahujuce nohavicky, ktore maju v oblasti pasu taky pevny gumenny pas. tie su na toto najlepsie. take tie co tvaruju postavu nie su uplne idelane, lebo netlacia na herniu v takej intenzite. a teda teraz sa snazim ich nosit aj doma, iba na anoc ich davam dole. nosim ich na klasicke nohavicky, lebo som ich mala malo,a le uz sa nazbierali.
mam nejake z Tesca. mam jedny aj od dr, ale su v cele pevne a v slabinach ma strasne rezu. dalsia, take starsie z Tesca ma tiez rezu a su mi aj male, ale casom sa hadam podati, ze budu Ok. a nedavno som aj v cinskom obchode nasala. a tiez ujdu. len sa mi uz paraju.