Ahojte. Zaujimalo by ma ci moze pracovat v zdravotnictve taka osoba, ktora ma prekonanu hepatitidu C a v papieroch teda, ze v dlhodobej liecbe. Moze za ten cas liecby vykonavat pracu napr. zdravotna sestra, pomocna sila na oddeleni a pod. pozicie v zdravotnicve? Vedel by niekto ako to je? Dakujem.
mam kolegynu co ma prekonanu hep.C.
pracuje, je nastastie ok.
a nakazila sa v praci.
@stellarstar a.je to povolene? Pracovat s virusovou dg. v zdravotn. Predpokladam, ze je to infekcia prenosna len krvou alebo prip.pohlav.stykom. Nie kvapockovo.. ci?
@biibiana prevazne krvou.
preco by nemohla pracovat, co ma robit do konca zivota? sediet doma?
ved nakazit sa nemusis len v zravotnictve. taky clovek sa moze poskriabat kdekolvek a tak mozu ostani prist do kontaktu s infikovanou krvou.
ak si da pozor, ved svoju krv pri praci nepouziva. v zdravotnictve je vyhoda, ez sa na vsetko pouzivaju rukavice, co pri inych zamestnaniach neplati. cize nevidim dvovod, preco by nemohla pracovat.
@biibiana áno, treba dodržiavať pokyny ( rukavice, dezinfekcia )
@biibiana kocka majamat ti to pekne vysvetlila
poznam doktorku detsku ktora prekonala hepat C..
@biibiana tazko povedat, kde a ako sa kto nakazi, kolegyna sa nakazila v praci. ona to vedela hned, ze sa poranila infekcnou ihlou, udajne maly plytky skrabancek. a naplno sa u nej rozvinula infekcia.
no kde inde, netusim. moznosti je asi dost. dolezite je, ci infikovany clovek vie, ze je infikovany, tiez ak o tom vie, ci dodrziava zasady hygieny.
@aimee77 ahoj nechces sa pridat do skupiny zdravotnici na MK?
@biibiana ja mám inú vírusovú dg a pracujem v zdravotníctve