Hepatitída B očkovanie

20. mar 2024

Dobrý deň,
dali by ste sa zaočkovať proti Hepatitíde B, 3 dávky, ak by ste sa liečili na vysoký tlak a tachykardiu, plus máte zníženú imunitu liečenú imunológom?
Ja viem, že by som sa mala v prvom rade pýtať lekárov, ku ktorým chodím, ale zaujímajú aj nestranné názory iných ľudí.
Chcem si tento rok skúsiť podať prihlášku na strednú zdravotnícku školu externé štúdium a je to podmienka nástupu. Ďakujem

stellarstar
20. mar 2024

Toto rieš s dr, keďže ten pozná tvoj stav a tvoje výsledky

ibatanecnica
20. mar 2024

rieš s dr. nie s ľuďmi, ktorí o to nemajú ani šajnu. Ja som si tiež dávala B kvôli škole ale ak by som mala zdr. problémy riešim s dr. A možno viacerých lekárov by som sa spýtala na názor.

autor
20. mar 2024

@stellarstar @ibatanecnica Pýtala som sa obvodnej, ktorá vie, čo riešim a tá mi povedala, určite sa treba dať 🙄
Kontrolu u imunologičky mám v apríli a u kardio v júni, pýtať sa ich určite budem, len by som chcela vedieť aj názory iných ľudí. Aj tu je veľa zdr.sestrier napríklad a tiež ľudí, čo sa dali alebo nedali zaočkovať. A zaujíma ma, ako sa rozhodli a prečo.

stellarstar
20. mar 2024

Ja keď som šla na zdravotku tiež som šla ku dr kv mojim dg. Naozaj toto treba riešiť s dr. Lebo tu sú väčšinu laici a rada od laik a dr je obrovský rozdiel. Pracujem ako zdravotníčka a kv práci sa musím dať pravidelne očko a zas som len s mojim imuno dr prv prebrala či môžem lebo PD ukončenia školy pribudlo viacero dg. Takze naozaj je dobre počkať na termíny

luckajozko21
20. mar 2024

Tak tym tvojim lekarom skus zavolat/ napisat email, ze to potrebujes riesit a chcela by si pocut ich nazor.
Ockovanie mam, nie som zdravotnik, ale cestujem. Hep A+B (ja som este rocnik, kedy sa v detstve hep. neockovala) je vyzadovana aj pri vstupe do niekt. exotickych aj menej exotickych dovolenkovych destinacii. Takze aj ked sa rozhodnes neist na takuto skolu, tak mozno casom budes chciet ist napr na svadobnu cestu.

ktochytavzite
22. mar 2024

a nemozes si nejaku vynimku vybavit?Ak sa ockovania bojis,tak skus ist touto cestou.Uz vyzaduju hned ockovanie alebo ked ta len prijmu?Najskor sa dostan na ru skolu a potom to slus riesit,niektore stavy sa nemusia ockovat a maju vynimku

autor
22. mar 2024

@ktochytavzite Vyžaduje škola mať pri zápise prvé dve dávky, bez tohoto očkovania nepustia vôbec na prax a asi ani neumožnia nástup ☹ Imunologička by mi potvrdenie dala, nemyslím si, že by s tým mala problém, len neviem, či to bude škola akceptovať. Prihlášku som si podala, no uvidím.

autor
22. mar 2024

@ktochytavzite Ktoré výnimky sa vzťahujú na toto očkovanie?