Hemoroidy u 31-ročnej

10. jan 2024

Ahojte, chcela by som sa opýtať čo vám naozaj pomohlo pri boji s hemoroidmi. Síce som už prečítala veľa diskusií, ale mám pocit že mi nič nepomáha. Tak či náhodou nemáte nejaký zaručený tip 😃 Mám 31 rokov a zamestnanie kde sedím/stojím, snažím sa v rámci možnosti aspoň prechádzať v rámci pracoviska, aby som mala viac pohybu. Po práci sa tiež snažím byť v pohybe, aspoň prechádzka, do posilňovne nechodím, nedvíham ťažké bremená. Možno to mám dedičné. Hygienu tiež dodržiavam pokiaľ sa dá osprchovať, ak nie tak obrúsky Hemoral po stolici. Používala som doloproct krém, masť Faktu, aj čipky, no z tých ma preháňalo. Gél z dubovej kôry mi to myslím zhoršil, dráždilo ma to potom. Mám jeden vonkajší hemoroid, dnes tam bolo mierne krvácanie, inak ma to nebolí (možno tým že si to vždy premastím), ale stále to tam cítim a obmedzuje ma to. Ďakujem za každú radu.

autor
10. jan 2024

Ešte som zabudla, beriem aj Detralex asi už 2 týždne ale nejaké extra zlepšenie nevidím. Začala som dávkovaním 2x3 tbl, po 4 dňoch 2x2 tbl a teraz beriem po 2 tbl ráno.

uriva
10. jan 2024

Pol roka-rok trvá, kým sa to zahojí - takže čakať (aj keď už sa zdá, že je dobre, tak pokračovať v "liečbe"). A okrem spomínaných liečiv je veľa aj o strave - nejesť ťažké a tuhé jedlá, mäso len ľahšie, veeeeľa vody, na wc byť fakt dve-tri minútky a jemný papier... mne pomohol jeden fakt že starý pán doktor, čo mi porozprával, čo robiť a čo nie. A najlepšia rada bola, že keď sa dá, tak ležať na bruchu a ideálne s holým zadkom :D, nech to dýcha, pod perinou môže by. A čo najdlhšie a najčastejšie počas dňa. A nohavičky len bielej farby, žiadne farebné, oblečenie (nohavice/sukne/šaty) čo najviac sa dá bez umelín a nech sú vzdušné. Držím palce, fakt hojenie trvalo dlho - ale už dlhééééé roky nič.

xeonela
10. jan 2024

takisto ma to nesmierne obmedzovalo aj bez bolesti, ale zase u mna bolo to svrbenie na nevydrzanie 🙈 rozne masti, gely, cipky som pouzivala, nepomahalo nic. zabral mi jedine Devenal a uz mam svaty pokoj 🙏

autor
10. jan 2024

Zatiaľ ďakujem za rady, snažím sa to všetko dodržiavať, občas je to náročné. Ale musím byť trpezlivá. A má niekto skúsenosť s ricinovym olejom napríklad? Či to už radšej nemám preháňať? Neviem

venom19
10. jan 2024

Ahoj, aj ja mam problem s hemoroidmi. Navyse mam kvoli nemu problem aj s hygienou po vyprazdneni, aj napriek dokladnemu vycisteniu...uz som zufala

autor
10. jan 2024

Ten olej myslím zvonku, nie na vnútorné použitie 😃

autor
10. jan 2024

@venom19 Aj mňa chytá zúfalstvo. Liečim to už takmer mesiac, chvíľu sa mi zdalo že je to lepšie a teraz sa mi zdá že sa to zhoršilo. Stále na to myslím a je to aj dosť psychická záťaž pre mňa, zrazu sa to objavilo bez predošlých problémov a nechce to zmiznúť.

regina22
10. jan 2024

Detralex berieš malo, 2x3 aj mesiac

egonsk
10. jan 2024

Ak mas vonkajsi iba, tak ten by ti vedel aj ambulantne odstranit chirurg bez nejakych specialnych priprav, proste doktorka posle na kontrolu, on pozre/prepichne/zasije. Bolo to prakticky bezbolestne a fakt rychle. Mne tak spravil hned ako ho videl a roky bol pokoj.

leamajtanova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
29. jan 2024

Neviem či túto tému ešte niekto číta, ale podelím sa o svoju skúsenosť 😀 po rôznych pokusoch som prišla na to, že maste mi to zhoršujú (faktu) a po krémoch je to lepšie, ukľudní sa to (používam procto glyvenol). Po Detralexe som nezaznamenala nejaké extra účinky.