Ahojte. Mam na vás otázočku.Neviem.ci správne píšem príspevok. Čítala som viac príspevkov s hemoroidmi ale nenašla som odpoveď. Mam postúpiť kolonoskopiu a ta príprava na kolono ma desí.Hemace dosť krvacaju po jednej stolici,niak si neviem predstaviť co to bude robiť pri tom prehanadle. Ako prebehla u vás príprava na kolono aj celkovo po?. Krvacalo vám to veľmi alebo menej ako inokedy?Celkom sa toho obavam. Ak má niekto z vás skúsenosť s krvácaním, nie trosku na papieri ale všade krv..ďakujem
@chovanovah dakujem za odpoved. Mne to krvaca dosť aj mimo stolice tak som z toho taka nesvoja
@oliviabb práve nemám tuhú.. preto tomu moc nerozumiem. Na stolicu netlačím takže nerozumiem prečo to krváca..na VC som max 4 minúty..hygiena všetko dodržiavam..stačí ze mam vetry a už to krvaca..ale nie vždy ,sú to také obdobia len teraz trvá dlho. Preto skôr hľadám ci je niake iné riešenie ako skontrolovať črevo z vnútra..alebo niekoho kto ma rovnaký problém a ako to zvládol
@kattimnic neviem , aky mas vek, ale moja skusensoť.....sla som tiez na kolono kvoli krvacaniu, lebo dr. stale, že hemoroidy (ano, tie vnutorne sa aj potvrdili), ale pri kolono mi objavili este velky polyp - kebyže pridem o 2 roky neskor, uz to mohla byť rakovina), ja som si vydupala sama kolono a dr. vravel, že ma moje hemoroidy zachranili, akonahlae mi polyp odstranili, tak ziadne krvacanie...takže nekrvacali hemoroidy,a le polyp......neboj, priprava sa da zvladnut.....nie je to prijemne, ale radsej, ako pirst neskoro....ja idem po roku na kontrolu znova....a priprava je najmenej, co ma trapi
@kattimnic tiež mám hemoroidy, len mne to krváca veľmi málo, aj to bolo vtedy, keď bola veľmi tuhá. Tiež sa z toho nejdem vyhrabať. Na kolono idem v decembri preventívne, ale dá sa povedať, že som rada a skontrolujú aj toto. Iné riešenie asi nie je, najlepšie to uvidia pri tomto vyšetrení.
Okamžite na kolonoskopiu ,nieje to take hrozne vyšetrenie asi 15 min.
@sorciera24 ďakujem ti za odpoveď.. mam 37 mam vonkajšie aj vnútorné hemece..vytlačila som ich pôrode ..tak verím ze budeš v poriadku a všetky výsledky budú ok po kontrole
@kattimnic Tá stolica bude po prehanadle len taka voda ,tak by si nemala nejako krvácať,možno vôbec ale určite choď na to vyšetrenie.Ak tam budu polypy tak to hneď vypália a to ani necítiš a budeš mať pokoj,Potom šetrná strava jogurty acidko a pod.Dá sa to vydržať,držím ti palce aby všetko dobre dopadlo.
@kattimnic ahoj, ja som mala pred operáciou hemoroidov tiež 2 dňovú prípravu a tiež som mávala krv pri stolici. Bolo to v pohode, skoro tak isto ako pred. Žiadne veľké zhorsenie.