Hemoroidy a priberanie

anicka316
24. okt 2021

Ahojte chcela by som sa spýtať na vaše skúsenosti a nejaké rady lebo už som zúfalá. :(

Podľa toho čo čítam na internete tak mám asi hemoroidy. Posledného pol roka som dosť pribrala a bolesť sa stále stupňuje, pri vyprázdňovaní to neskutočne bolí, krv ide len niekedy, dosť to svrbí. Skúšala som rôzne masti od proctoglyvenol, faktu tak isto aj čapíky. U doktora som zatiaľ nebola; je niečo čo vám fakt pomohlo? Za odpovede vam ďakujem :(

desa12
24. okt 2021

@anicka316 ahoj, nemas aj tvrdu stolicu? Zapchu? Ak ano zarad viac vlakniny. A ak mas len vnutorne, teda nie je ich vidiet tak namiesto masti pouzivaj cipky - mne stale zaberu proctoglyvenol. + Ascorutin na zily. Mne sa to tiez objavuje

anicka316
autor
24. okt 2021

@desa12 stolicu mam tvrdu to je pravda, ale snazim sa uz druhy tyzden jest vela vláknina, pisem si to do kalorickych tabuliek denne ako 20-25g zjem, neviem dneska som uz zufala lebo citim normalne aj ked som vyprázdnená take tlaky a bolest v konečníku:/ snazim sa aj vela body pit neviem ze po akom časovom rozmedzí by mohol tento problem zmiznúť :/

desa12
24. okt 2021

Urcite vela vela vlakniny a vody, u mna je vzdy spustac tvrda stolica. A ked to pride tak si dam rano aj vecer proctoglyvenol aspon tyzden. Ak to bude uz ozaj neznesitelne tak by som asi sla k lekarovi nech mi pomoze. Aj ked je to neprijemne

aandrea9
25. okt 2021

@anicka316 pod pojmom vláknina máš na mysli čo konkrétne?

desa12
25. okt 2021

@aandrea9 vygoogli, ktore potraviny obsahuju vela vlakniny. Zelenina, ovsene vlocky atd.. + vyzivove doplnky, psyllium napr

aandrea9
25. okt 2021

@desa12 mne je to jasné. Pýtam sa preto, lebo mne napr. Klasické psyllium spôsobovalo zápchu. Tak som prešla @anicka316 na obyčajné mleté ovsené otruby. Čajová lyžička denne do jogurtu. A je po probléme. Okrem toho ovocie samozrejme, ale nie každý deň. A zelenina na víkendové raňajky, cez týždeň nestíham.

desa12
25. okt 2021

@aandrea9 jasne, musis najst co ti sedi. Napriklad mne sposobuju zapchu probiotika. Zvlastne ale uz som to vyskusala asi 5x a vzdy do tyzdna prisla zapcha. Na mna najviac funguju tie vlocky tiez

desa12
25. okt 2021

@aandrea9 vlocky alebo otruby 🙂

anicka316
autor
25. okt 2021

@aandrea9
Ja psyllium uzivam poslednu dobu stale a mam fakt pocit ze odvtedy mam nejaku zápachu, skusim tie ovsené otruby, dakujem krasne🙂