Ahojte... tri dni ma bolelo v konečníku a dnes som si nahmatala na pravej strane konečníka bombuľu vo veľkosti veľkej fazule a boli to. Poraďte čo s tým som z toho dosť nervózna 😔. Ďakujem
@spalviktoria Ak nepomôže, smer chirurg. Odstráni. Robia to už niektorí aj bezbolestne "podviazaním", čiže podviažu ten hemeroid a on potom odumrie. Volá sa to, myslím, ligatúra. Ale aj laserom sa to dá odstrániť.
@thirstymonk robia to ako jednodňovú chirurgiu?
@spalviktoria v lekárni kúpiť čipky a masť na hemeroidy, pomôžu sedavé kúpele v dubovej kôre, veľa vlákniny v strave, aby vyprázdňovanie bolo bezbolestné a pravidelné, stolica mäkká. A ešte Detralex tbl.
Keď nepomôže, navštíviť proktológa, na začiatku sú spôsoby liečby aj neinvazívneho charakteru.
@spalviktoria To už neviem, ja som tak ďaleko nedospel, ale raz u chirurga bola predomnou jedna pacientka, ktora mala hemeroidy. Bola v ordinacii asi tak 20 minut a hotovo.
@thirstymonk a tiež ste mal vonkajšie a aj vás to bolelo? Mňa to bolí pri chôdzi aj keď sadám
@spalviktoria Ligatura je otázka minúty. Prídeš k lekárovi po tom, čo si si za pomoci dvoch čípkov vyčistila črevo. Vyzlecieš gaťky a na gynekologickej koze Ti lekár naloží na hemoroid takú gumičku. A ideš domov. Ja som podstúpila 3 x. V ten deň trošku bolesť ako pri menzese, nepríjemný pocit cudzieho v konečníku. Za 3 dni hemoroid odumrie a vylúči sa so stolicou.
@spalviktoria Veru mal som aj vonkajšie, ale nie až take veľke ako fazula. A väčšinou neboleli, ale dakedy, keď som sa napr. rozbehol z ničoho nič, tak taku krčovitu bolesť som mal, že som skoro spadol na zem.
@lilinka76 akú masť a čipky mi odporúčate, chcela by som najprv vyskúšať masť,.dúfam, že to pomôže.
@thirstymonk nemyslel si nahodou faktu?:D
@spalviktoria ja som skúšala faktu, proctoglyvenol, avenoc je homeo tuším, dobrý je aj taký roztok Fine4. Ten tuším zabral najviac.
@spalviktoria skus gél z dubovej kôry. Mne pomohol viac ako tie slávne masticky.
@lubkovaandrejka hej. Sory. Chodilo mi po rozume faktor, flektor a bolo to uz davno. Nemozem si cely zivot pamatat tie brutalne a nezamenitelne nazvy liekov. Ktovie, kto to vymysla 🤣
@spalviktoria natieraj faktu masťou môže aj 2 týždne trvať kým zmizne ale každý deň by sa mal zmensovat
@spalviktoria Normalne treba isť do lekarne a kupiť si krem/čipky. Ja som používal krém Factor.