Hemoroid po pôrode

mamaaaaaaaaaaa
19. jan 2018

Ahojte. Nikdy som nemala problemi s hemoroidmi, až do kym som neotehotnela. Teoreticky som si ho nahmatala ako zacitila lebo ma vobec nebolel. Bola to mala gulička. Teraz som vyše 2 tyzdnov po porode a je to bolestive. Este viac vystupil a hrozne to boli.

Ak su tu nejake maminky po porode ktore bojovali s hemoroidmi nech mi poradia co na to aby som bola fit co najrychlejsie. Fakt by som sa chcela vyhnut operácii.

ivanameskova1
19. jan 2018

ja som s tým problém nemala, ale sestrina kamarátka mala, vraj zaberalo, častá hygiena v danom mieste chladnejšou vodou.
Čítala som, že je to problém nadváhy, často to mávajú tehotné.

maschiota
19. jan 2018

Ahoj,mala som rovnaký problém.Najlepšie pomáha masť FAKTU.

kotatko201
19. jan 2018

@mamaaaaaaaaaaa aj ja odporucam mast faktu... urcite... pomaha tiez som mala poporode a zahojilo sa ani neviem ako...

sviecka
19. jan 2018

po prvom porode zabrala mast FAKTU, po druhom uz nie, tak som skusila HEMOSTOP a super 🙂

maschiota
19. jan 2018

Aj hemostop je fajn,len po aplikácii štípe.Mám s tým všetkým bohaté skúsenosti,keďže sa mi to objavilo po pôrode.Riešiť som to musela elastickou ligatúrou 2x (to je vlastne zviazanie toho vytŕčajúceho uzlíka a jeho následné odumretie a odpadnutie).Napriek tomu som musela absolvovať operáciu.Hemoroidy nie sú vôbec sranda.Skús začať masťami.Ak nepomôže,treba ísť k lekárovi.Môže to mať veľmi vážne následky.Nechcem strašiť,ale fakt je to hnusná a bolestivá záležitosť,ak to prerastie do vážneho štádia ako u mňa

potvora1
19. jan 2018

Ahoj, tiež Ti odporúčam rôzne mastičky skúšať, informuj sa v lekárni mne výborne zabral krém Preparation H, dôkladná hygiena a veľa tekutín a vláknina, aj strava vie veľa pomôcť, držím palce, aby sa to zlepšilo

mirola
19. jan 2018

mne odporucili este dubovu koru a v tom sa mocit a vytierat

janage
19. jan 2018

zisti či by si mohla používať DETRALEX ja som si kvôli iným zdravotným problémom uhnala až trombotizujúci hemoroid, dr. povedal, že kedysi posielali na chirurgiu teraz odporúčajú toto. Nikdy nikdy by som neverila, že tabletky na niečo také pomôžu. A pomohli 🙂 mne to predpísal, ale dá sa aj na voľno a tak či tak doplácaš celú sumu nie malú. 150 tab. stálo cca 30 eur. Ale teda stálo to za tie prachy. Ja som vyskúšala faktu masť aj čapíky aj unigel prokto capíky tie boli super od bolesti a krvácania, ale nezmenšovalo sa to. Dubovú kôru kúpele, hemostop, oplachovanie po každej stolici vlažnou a nakoniec studedenou akú som len zniesla vodou. Vlákninu, veľa vody na zmäkčenie stolice. Mala som to fakt hrozné. Poraď sa či môžeš ak áno určite by som neváhala. Krásne sa to stiahlo, nekrváca to. Teraz stačí dbať na stravu, hemostop, hygiena - v práci riešim tak že miesto sprchy som si kúpila vlhčené obrúsky hemoral tuším sa volajú. doma vlhčený toaletný z DM s harmančekom a striedanie studená sprcha na konecník pri sprchovaní.
@mamaaaaaaaaaaa

ludka140281
19. jan 2018

@mamaaaaaaaaaaa ja si teraz po tretom porode planujem operovat,,ale uvidime,čo mi odporučí dr....pomáhaju sedave kupele v dobovej kore-kupit v lekárni,lacno
udržiavat čo najvačšiu čistotu-sprchovat po wc,mast faktu a aj čípky faktu

janage
19. jan 2018

http://www.fytopharma.sk/sk/eshop/bylinne-sirup... môže sa to aj ako obklad dať, ak to dáš do chladničky bude to chladivé, neštípe to vôbec, vhodné ak máš vonkajšie. Mne sa to z dnu ťahalo až von. Ani sedieť som nevedela.

kiara3
19. jan 2018

@mamaaaaaaaaaaa ahoj ja som mala aj pred tehotenstvom počas tehu nie a po pôrode som myslela ze mi ta časť dole ani nepatrí musela som až na pohotovosť také bolesti nikomu neželam...Vôbec nieje pravda ze to majú obézny a už v žiadnom prípade si na to nedávaj vlažnú vodu ani chladnú...Čím teplejšia tým lepšia...rob si horúce kúpele...najlepšie dubová kôra maste alebo čipky na hemoroidy...Treba prekrvovat žiaľ uponáhľat sa to nedá..Neviem ci si počula o cvičení konečníka a intímnej časti...pri toalete sťahuj sval konečníka...potom často sprchu hlavne po veľkej potrebe...A aby ta moc nezapekalo hlavne veľa vody...ak ťa teraz zapeka daj sú Dufalac to nieje prehanadlo len zrieduje stolicu...Môžeš to aj počas kojenia do mliečka sa to nevstrebava...To mi povedala moja Dr...Ale začne zaberať tak na druhý až tretí deň...

linda03
19. jan 2018

@mamaaaaaaaaaaa ja som to riesila prave minuly tyzden.. nakolko doktor mi na to nic nedal, lebo som tehu, tak som to musela vyriesit sama, lebo som ani chodit nevedela od bolesti. V lekarni som si kupila procto-glyvenol cipky a mamina mi dala mast hadensa (z rakuska). V kombinacii sa mi ulavilo asi do 15 min (ten krem chladi) a ustupilo mi to do dvoch dni uplne..

libawet
19. jan 2018

@mamaaaaaaaaaaa nechcem strašiť, ale po čase sa hemoroid aj tak vráti ( ak ide o vnútorný ), a vtedy sa dá riešiť a natrvalo odstrániť len operáciou, záleží aj o aký hemoroid ide - či vnútorný alebo vonkajší.

maschiota
19. jan 2018

Presne ako píšeš..ligatúra 2008,2010 a aj tak v 2013 operácia..až tá pomohla.Inak krvácanie,až striekanie krvi,strašné.Ale teraz keď vidí,ako niekto sedí na lavičke v zime,až ma striasa.Keby len vedeli,ako dokáže boľavý konečník bolieť a potrápiť..

janage
19. jan 2018

@kiara3 no to je sranda aj s doktormi, mne práve na gastre horúcu vodu zakázal, že rozširuje cievy a teda zhoršuje stav. Naopak studená voda cievy zužuje. Striedanie teplej a studenej by malo vplývať na pružnosť cievy. Tak zrejme ako v každom povolaní 2 odborníci a 3 názory na vec 🙂 Mne našťastie tá studená nijako nepoškodila a pomohla.

janage
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzkamargit
19. jan 2018

@mamaaaaaaaaaaa ja toto iste po porode, krvacanie, svrbenie, niekedy stipanie. Ja nie som zastanca lekarenskych veci. Moz muz mal Faktu krem, ale ja som si objednala slezovy. Teraz mi ho sem tam ukradne aj on. Ja na tento slezovy nedam dopustit. Skusala som aj tea tree krem. Ten chladil, ale nepomohol ani od stipania ani svrbenia. A takisto vnutorne riesit zily bud pohankou denne, alebo detralexom, alebo fortivenom, co je alternativa detralexu a nezatazuje zaludok. Mojej mame nerobi dobre detralex na zaludok.

janage
19. jan 2018

@zuzkamargit a ten fortiven je tiež na voľno v lekárni či na predpis?

zuzkamargit
19. jan 2018

@janage je na volno, kedze je to cisto prirodny produkt, pisem spravu

janage
19. jan 2018

vdaka 🙂 uz studujem. Ja mám žalúdok citlivý, ale našťastie detralex mi problém nerobil a zabral neskutočne. Ale rada pozriem aj prírodnú alternatívu 🙂

ivanameskova1
19. jan 2018

@janage sestrina kamarátka mala tiez hemoroidy a tiež jej odporúčali po veľkej stolici v studenej vode osprchovať konečník, tak si myslim, že niečo na tom bude

janage
19. jan 2018

@ivanameskova1 ja som už uvažovala aj nad bidetom a tam sú všetky na studenú vodu tiež. Ja čo viem tak mokré teplo zápaly po počiatočnej úľave zhoršuje - napomáha rozšíreniu zápalu. A ja som tú svoju žilu zlatú zapálenú mala riadne. A tá studená voda to akokeby aj tak umŕtvila čiastočne - bola to krátka sprcha. Kúpele kázali len vlažné.

janage
19. jan 2018

@libawet len ono aj po operacnom zakroku je velka sanca ze sa vrati. Aj tych typov operacii je viac. Ja som vela zistovala koncom minuleho roka. Bohuzial aj pri klasickom chirurgickom zakroku sa mnohym ochorenie vratilo aj ked az po nejakom case napr. 2 roky. A rekonvalescencia ze je velmi bolestiva. A ja ak si mozem vybrat tak som za co najmenej bolestivu metodu. Ja som mala tromb vo velkosti clanku prsta. Z vnutra az von, zapalene, krvacave. Som myslela ze dr. nie je pri zmysloch ked mi na toto ide dat tabletky.

janage
19. jan 2018

@libawet ale teda povedal ze ak ten detralex nezaberie tak uz len chirurgia. A ze s nim maju vynikajuce skusenosti zatial. To asi ked videl ako nanho pozeram neveriaco😂

matabb73
19. jan 2018

Mne na to lekárka predpísala Detralex-na cievy, ale dá sa kúpiť aj voľne predajný Mobivenal. Ten sa mi zdal ešte lepší. Masť a čípky som mala Procto Glivenol. Tie zaberali rýchlo. Mne Factum nezaberali. Po každej stolici sprchovať studenou vodou, tam mi povedali na gastre. Aby sa cievy stiahli. Mne to sedavé kúpele v dubovej kôre zhoršovali, hlavne ak bola voda teplá. Ale nedá sa to úplne vyliečiť. Je to geneticky dané. Tak ako niekto má kŕčové žily a niekto nie. Pri správnej starostlivosti sa to dostane do kľudového štádia.

svetielocko
19. jan 2018

Ahojte. Prekvapili ma vase skvele skusenosti s detralexom. Brala som ho na krcove zily,ale nejaky efekt som velmi necitila. A potom mi jeden cievny chirurg hovoril,ze to aj tak nezabera,pomaly sa o tom vyjadroval,ze to je placebo... tak ma teraz pozitivne prekvapili vase skusenosti,ze asi to s tym liekom nebude take zle a ma to zmysel brat ho 🙂
Inak mne sa po prvom porode tiez spravil hemoroid a spolubyvajuca v nemocnici mi hned odporucila krem z dubovej kory a zabralo.

katka_br
19. jan 2018

@mamaaaaaaaaaaa ja som s tým mala tiež problém len po treťom pôrode, ale prešlo a odvtedy už našťastie pokoj, pomáhalo mi umyť po každej potrebe mierne teplou vodou a stále som si to potom mastila masťou HEMO STOP, Asi po 10 dňoch bolo po.

ivanameskova1
19. jan 2018

@janage ja som tiez mala zlatu žilu, dnes som rok a pol po porode poslednom a zatial v pohode, nemam problem, ale vraj sa to vracia, tak uvidim

ivanameskova1
19. jan 2018

a ako to je s kojenim a detralexom?

janage
19. jan 2018

@ivanameskova1 tesim sa, ze sa mas dobre. Ja som mala po porodoch fistury rektalne, to bol zazitok tiez. Ale teraz uz je unigel procto cipky. Tiez nedam dopustit lebo tej fisture staci malo aby sa zas natrhla a boli ako cert ale iba pri stolici na rozdiel od hemoroidu co boli furt ked uz sa zapali.