Ahojte mamičky chcela by som sa vás spýtať či máte niektorá skúsenosť s krvou po stolici ? Ak áno aké vyšetrenia a nasledne liečba Vás čakala? ďakujem pekne za každý koment a odpoved .
asi to mas hemoroidy,zvyknu troska zakrvacat, ked mas tvrdsiu stolicu, ale to aj troska boli, pripadne stipe konecnik ked prasknu, niekoho to aj stekli. kup si dubovu koru a rob si sedacie kupele. ale samozrejme navstiv lekara cim skor, pre istotu.faktu cipky tiez pomahaju, aj detralex ale je na predpis a dost drahy, ked si ho chces kupit, mne ho par krat dali bez receptu. obvodaci posielaju na vysetrenie na chirurgiu, je to rychle a bezbolestne vysetrenie, zvacsa prstom, robi sa aj sondou tak max. 10cm zajdu dnu, neboli to.liecba je pre 1. a 2. stupni konzervativna-hygiena, strava, cipky, sedacie kupele,lieky,....az potom sa pristupuje k zakrokom, ale to nebude tvoj pripad.takze asi tak.
Dubova kora, Detralex a masticky Avenoc atd... Je ich vela.
@lucia0024 nie obvodni lekar ale specialni chyrurg aby si nemusela prdel ukazovat z dvery do dvery ja som po operacii hemeroidov 2vonkajsie a1 vnutorni bes krvacania len mi to proste prekazalo si ich stale zatlacat v trencine je lekarka vola sa tisova najdes aj na nete pod nazvom chyrasta ak stes posuniem cislo je hrozne super robi to radiofrekvencne nieje to as take bolestive mobivenal a detralech len potlacaju krvacanie ale neliecia
no dakujem Vám lebo ja mam uy dost rokov problem zo stolicov niekedy som nebola na velkej aj týžden možno aj viac potom sa mi trochu zlepsilo no teray po druhom porode som mala asi skoro 3 meiace problemy neda sa mi na velku pravidelne ako vzdy ale častejšie mi to po stolici krvaca a predtým ma to aj bolievalo cely ten proces toho vyprazdnovania akoby ma tam niečo rezalo a nevyprazdnim sa cela neviem preco. hanbim sa ist k dr je mi to take .. sak viete zadok tam otrcat každému....
@lucia0024 odporúčala by som ti vyskúšať pravidelne užívať psylium, mne sa tieto problémy upravili a nemusela som ísť k lekárovi.
aj dnes som bola na velkej ma pred tým boleli akoby creva alebo co ako vajecniky take cudne nevedela som co to aj po potrebe ma to pobolievalo aj ked sedim citim tam taký tlak ci co aj v bruchu akoby to budem mat asi fakt tie hemeroidy však??
@anetkaadamko ?
@sarinka123 ?
@19monika75 ?
ja som u lekara zatial nebola, hanbim sa aj sa bojim..... mala som to po prvom porode a mam to aj teraz po druhom... u mna sa to spravila po prvom porode az ked som obmedzila kojenie
kazde rano psyllium (vlaknina) a to mi ako tak pomaha aby som mala aku taku stolicu, lebo akonahle ma zapecie je to des......
skus aj v tejto diskusii, uz tu taka tema je https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/hemoroidy-zlata-zila/
@nikawero12 a to je čo tabletky alebo čipky ci co je to na volný predaj?
@lucia0024 Nechcem strašiť, ale moja mama mala pred rokmi dosť podobné problémy, postupne schudla... Odkladala lekárske vyšetrenie s tým, že vlastne nič sa nedeje, nikomu nebude otŕčať riť. Vyše roka sa trápila, nemohla sa vyprázdniť a keď už, tak mala neskutočné bolesti a krv. Potom išla na vyšetrenie, boli to polipy, ale znovu nato kašlala cca rok a nakoniec skončila na operačnom stole o 5 minút 12 a diagnóza rakovina hrubého čreva 😒 Dodnes si vyčíta svoju ľahostajnosť, lebo nechýbalo veľa a už by tu nebola, ja som bola vtedy decko... Takže ak si zodpovedná mama, nemysli na seba, ale na deti a okamžite choď k lekárovi. Lebo nakoniec môže ísť iba o banalitu, ako nedostatok vlákniny v strave...
@lucia0024 je to volnopredajná prírodná vláknina. Na prvý pohlad to vypadá ako piliny, dá sa to za 2-3 malé lyžičky do vody, alebo iného nápoja a vypije sa to.
@nikawero12
@lucia0024 ja si to davam aj do jogurtu, je mi to prijemnejsie, lebo mne tie piliny vo vode akosi nejdu dole krkom 🙂... ale predtym aj potom treba vypit veeela vody aby sa z toho nespravil v zaludku "kamen"
.
@marcah máš pravdu, pri užití treba vypiť vačšie množstvo vody, lebo vláknina v žalúdku ešte napučí. Ja si to dávam do sirupovej vody, lebo v obyčajnej vode mi je to nechutné.
@lucia0024 ja neviem, nemám skúsenosť............môj muž to máva....
Psylium je dobra vec, kazde rano na lacno si daj do pohara 3 lyzicky psyliumu s trochou vody to cele zapi a potom vypi aspon 3 pohare vody, po pol hodine sa mozes najest......urcite pomoze, ale nebude to hned za takych 6 mesiacov by sa ti to malo upravit a do roka by si mala mat pravidelnu stolicu........mozes to uzivat dlhodobo, je to prirodna vlaknina a v lekarni ju zozenies, tusim stoji nejakych 5 eur.....vela stastia 🙂
@lucia0024 mozes mat aj polipi ale to nic nieje len dlho neotalaj a chod ked krvacaju a boliaus sa nikdy nepopravia mozes si dat akekolvek prehanadlo vzdy budu tam
@lucia0024 neboj sa toho je to pravda radsej ist skor ako mat po rokoch hadicku namiesto zadku a kakat si do vrecka si mlada baba
Ďakujem Vám všetkým za užitočné rady no idem sa skúsiť odhodlať hadam zájdem aj k tomu dr. ešte raz dakujem ste zlaté 🙂
Tak dnes som to dostala ja ☹((( jooj. Beriem lieky a mast.
ja som sa v jednom anglickom clanku docitala o tychto radach:
1. po kazdej velkej potrebe horuca sprcha alebo sadnut do horucej vody. Ucinok: bolest ihned zmizne a cievy sa vyrazne stiahnu. Ja som pouzivala iba cistu vodu, ale ak je po ruke repik, harmancek ci dubova kora, moze byt aj to.
2. kupit si masticku/gel z lekarne, akukolvek poradia
3. NAJDOLEZITEJSIE: vlaknina a voda - zvysit prijem. Ja som kazde rano zjedla 5-6 sliviek alebo fig a zapila to cajom, na ranajky ovsene vlocky s mliekom alebo do jogurtu, vela cez den pit a poobede a hlavne vecer pred spanim zjest 1 jablko aj so supkou (nelupat!).
Do 4-5 dni som si to vyliecila. Problem iba je, ze potom clovek musi naozaj jest kazdy den ci uz vlakninu z lekarne alebo vlocky, aspon zopar sliviek/fig + 2 jablka denne, vela vela pit, lebo ak to clovek zanedba co i len na 2-3 dni a za tie dni zje maso, ktore upchava a robi stolicu tvrdou, hemeroidy sa ozvu spat ☹ ☹
@tish1986 no s tou horucou vodou....to asi maju akesi pomylene na tej stranke-horuca voda cievy roztahuje a nie stahuje, urcite vodu prijemne teplu,ale nie horucu. skor asi ide o to, ze treba umyt zvysky stolice, pretoze ak su male ranky tak zvysky stolice to este viac drazdia, infikuju a tak podobne.cize proste umyt sa po velkej je potrebne-zvysena hygiena.
Toto vyšetrenie by ti mal urobit aj obvodny lekar, mozes mat len puknuty hemoeroid ,ktroy krvaca/to je lepsi pripad/
alebo "raka"
vysetrenie neodkladaj