Hemeroidy, absces a nekróza

29. apr 2024

Ahojte,píšem anonymne nakoľko je to citlivá a pre mňa nepríjemná téma.
Začalo to v piatok silné bolesti hemeroid vonku. Mám ich už roky ale vždy sa objavia tak raz za rok nejako to prežijem jeden deň a je to ok. Ale tentokrát to pokračovalo a neustupovalo. Dnes (pondelok)som išla ku dr ktorý mi povedal že mi praskol absces (stále tečie z toho nejaká nechutná smradľavá tekutina)plus mám to už znekrotizovane. Dal mi lieky, antibiotiká a že pohoda nech sa ukážem budúci týždeň.🤯🤯🤯
No a moja otázka znie, tie čo ste niečo podobné mali je to normálne že mám znekrotizujucu časť tkaniva a on mi to ani nezagumickoval?Napadlo ma nemôžem dostať sepsu alebo čo? Teraz neviem či sa držať jeho pokynov alebo radšej ísť zajtra hľadať ďalšieho doktora, čo nato povie? Je to naozaj nepríjemné boli to, smrdi to, a ešte z toho tečie prasknutý absces
Poraďte mi prosím tie ktoré máte s tým skúsenosť.
Ďakujem🙏🙏🙏

simulienka2207
29. apr 2024

Muž mal absces, ale vnútorný, no normálne ho operovali, vyčistili, atd.. Tak som zvedavá aj ja na komenty...
Želám ti veľa zdravia, nech je to čím skor za tebou...

autor
29. apr 2024

@simulienka2207 ďakujem ti 🙂

tatiana149
29. apr 2024

Sestra to mala a vyčistili jej to. Ona to mala opakujúce a veeeelmi zle

autor
29. apr 2024

@tatiana149 ďakujem za odpoveď.a vyčistili jej to hneď? Ja som úplne v šoku že mi dal len lieky a pohoda vidíme sa budúci týždeň.a mu vravím že to dokedy budem takto smrdieť?ved to sa nedá umyť. Nekroza má ale desí najviac. Možno je to bežný postup, ale mne sa to moc nepozdava

anavixy
29. apr 2024

Co znamena “nezagumickoval”? Ono asi zalezi aj od toho aky velky ten absces je, ale ked je taky ze z neho vyteka hnis, tak to by si asi zasluzilo dren… zvykne sa robit vyplach atb priamo do rany, drenaz, prevazy aj kazdy den, no ale teda zalezi od stavu abscesu. Dr je chirurg?

autor
30. apr 2024

@anavixy Áno doktor je normálne chirurg

autor
30. apr 2024

@anavixy tak čakala som že tu nekroticku časť zagumickuje, čiže stiahne aby ťa mŕtva časť odpadla. Príde okamžitá úľava aj od bolesti ale hlavne to mŕtve tkanivo odpadne.

janinah
30. apr 2024

Choď na inú chir.amb.

milanemila
30. apr 2024

Pre pokoj v dusi by som asi isla este k inemu lekarovi, rataj ale s tym, ze to v karte bude vidno, takze za tym povodnym by som sa potom zrejme uz nevracala.
Moja mama mala problem s hemoroidmi po porodoch vnutorne aj vonkajsie, ale dala si to odoperovat kombinaciou gumiciek a laseru. Viem, ze to asi nechces pocut, ale roky neriesit problem a potom mat pocit, ze sa ti chirurg dostatocne nevenuje, lebo pre teba je to super urgent prave teraz, je pre mna take, ze najviac si zanedbala ty samu seba 🤷🏼‍♀️

autor
30. apr 2024

@milanemila áno máš pravdu. Som si vedomá že som to zanedbala. Bola som už objednaná na operáciu pred 3 rokmi ale strach bol väčší. A doteraz mi to naozaj nespôsobovalo väčšie problémy. Ja nepotrebujem okamžite zoperovat a vyriešiť všetko za jeden deň mňa zaujímalo či je v poriadku že nekrotizujuce tkanivo či z toho niečo nemôžem dostať alebo z toho abscesu. Ja si svoju chybu uznávam.ale prišla som si sem pre skúsenosti s odumretym tkanivom nie pre hubovú polievku🙂

milanemila
30. apr 2024

Hej ved mas pravdu 🤷🏼‍♀️ a mal ti to minimalne vycistit. Ak mas pocit, ze je to horsie alebo lieky to nezlepsuju isla by som tam znovu aj skor ako o tyzden.

veselo_neveselo
30. apr 2024

Dostala si atb, aby sa preliecila infekcia (tie zabrania aj sepse, ktorej sa tak bojis), ten hnis ti odtial vytecie a rana by sa mohla zacelit. Gumickovat to prasknute nema zmysel. Vydrz s tymi atb, ked bude treba docistit tak to spravi na kontrole. Podla mna to len udrziavaj v cistote, suchu, mozno oplachuj repikom.
Krby sa ti stav zhorsil, dostala si teplotu, tak chod na kontrolu aj skor.

autor
30. apr 2024

@veselo_neveselo ďakujem pekne