od kedy som prvy krat otehotnela mam hemeroidy uz je tomu 5-6rokov musim s tym k dr aj ked nemam bolesti ani krvacanie raz mi to u chirurga zatlacali to som bola po porode a/ brutalna bolest poradte
účinkuje na to aj posilňovanie panvového dna ,krásne sa stiahnu a nerobia problémy,pretože pri týchto cvikoch precvičuješ aj zvierače konečníka a to ich stiahne...len treba stále precvičovať..
...som si prave odtrpela bolesti tych uzasnych hemeroidov ☹ ....po gyn.operacii malo pohybu,strach z "chodenia a najma tlacenia"...aaaaa uz sa objavili...strasna bolest,kto nezazil,nepochopi....ani ja som nechapala ☹
mne pomaha Faktu,mast a capiky...najma mast...capik au,au,au 🙂
prec myslite operaciu
@terezka1947 takze sa toho iba na chvilu zbavite a vracia sa to
@palma0608 objavuje sa to sem tam väčšinou pri zápche...no také cca 3 roky...ale tá mastička Hespidin ma hneď toho zbaví a potom mám zase na určitý čas pokoj...kúpila som si v lekárni aj prírodné psyllium - vláknina to účinkuje na prečistenie čriev zabraňuje zápcham....tak možno aj toto trošku pomáha...ale je pravda že už keď hemeroidy raz máš už sa ich nezbavíš, jedine to riešiť operatívne - myslím že sa to robí laserom...no ja na to odvahu nemám
Jasne ze operaciu! Ak to raz je tak sa to da dlho udrziavat ale raz sa to urcite zhorsi a cim horsi stav, tym narocnejsia operacia. Ja som mala pred 9rokmi prvu...osem rokov uplne super a ziaden problem a po druhom porode sa mi urobili znova. Teraz som 5tyzdnov po operacii laserom a uplna parada. Konecne zahojene a dalsi porod neplanujem 🙂
ja som mala hemoroidy od osemnastky(zemiakova brigada) do dvadsatsestky (netusim, v case mojej svadby:(), odkedy ma tri dni po svadbe ambulantne operovali a bola som dva tyzdne PN (kym sa zahojila rana, a vedela som sediet bez fit lopty - aj ked som chcela ist do prace skor, nedovolili mi) zatial som ich nedostala....myslim, ze ak sa to taha niekolko rokov a nedari sa to liecit inak, treba postupit operacny zakrok, no ani to niekedy problem nevyriesi, treba liecit pricinu, hemoroidy su casto dosledok, drzim palce!
ja som sa v jednom anglickom clanku docitala o tychto radach:
1. po kazdej velkej potrebe horuca sprcha alebo sadnut do horucej vody. Ucinok: bolest ihned zmizne a cievy sa vyrazne stiahnu. Ja som pouzivala iba cistu vodu, ale ak je po ruke repik, harmancek ci dubova kora, moze byt aj to.
2. kupit si masticku/gel z lekarne, akukolvek poradia
3. NAJDOLEZITEJSIE: vlaknina a voda - zvysit prijem. Ja som kazde rano zjedla 5-6 sliviek alebo fig a zapila to cajom, na ranajky ovsene vlocky s mliekom alebo do jogurtu, vela cez den pit a poobede a hlavne vecer pred spanim zjest 1 jablko aj so supkou (nelupat!).
Do 4-5 dni som si to vyliecila. Problem iba je, ze potom clovek musi naozaj jest kazdy den ci uz vlakninu z lekarne alebo vlocky, aspon zopar sliviek/fig + 2 jablka denne, vela vela pit, lebo ak to clovek zanedba co i len na 2-3 dni a za tie dni zje maso, ktore upchava a robi stolicu tvrdou, hemeroidy sa ozvu spat emoticon emoticon
Tip na článok: Ako sa zbaviť hemoroidov: https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/mamaze...
Hespidingél je super...no a potom mi lekár vravel že treba zmeniť jedálniček a piť veľa vody, ...no neviem lebo ja jem veľa zeleniny, ovocia, pijem vodu a mávam problémy s hemeroidami....