Hemangióm pečene - vyšetrenia

lalo511
3. aug 2020

Dobrý deň je tu viac tém moc sa v tom nedá vyznať chcem spojiť hemangióm pečene do tejto diskusie ďakujem.Zarovem sa chcem spýtať kto má skúsenosti z hemangióm pečene ako vám to zistili aké vyšetrenia ste podstúpili či vás občas boli ja ho mám veľkosť 3,8 x 2,4 CM ďakujem za radu

darkswan
3. aug 2020

zistili na sone, nic zvlastne s tym nerobia, len sleduju

kami5555
3. aug 2020

bolelo ma pod pravou lopatkou, poslali ma na sono, potom na CT, tam zistili , že je to veľké tak ma poslali do Martina na operáciu , kde ma po ďalšom vyšetrení aj operovali. Bolo to pred 18 rokmi . Už si nepamätám od koľkých cm treba uvažovať nad operáciou. Vyoperovali ,,len " tie veľké . Odvtedy som pravidelne kontrolovaná či nerastú. Pokiaľ sú menšie tak sa nič nerobí iba sa konroluje veľkosť , môže sa stať , že niektoré zmiznú aj samé , čo je aj môj prípad. Ešte tam mám dva menšie , ale nemám žiadne obmedzenie v práci ani v športe

kami5555
3. aug 2020

ja som mala cca 6cm, po operácii to bolo ok , mala som epidurálku tak sa to dala , na 10 deň som išla domov a mala som šťastie , že to dopadlo všetko v poriadku, v tom čase tam boli veľký odborníci, na kontroly chodím len u nás na gastro, myslím , že Ťa budú najskôr sledovať a keby sa to zväčšoval , tak by to hádam riešili, ja som jeden mala tých 6cm tak to riešili , ale trvalo to asi rok od prvého zistenia po operáciu. Nech sa Ti darí

lalo511
autor
4. aug 2020

@kami5555 No ja to mám od 2015 .To v epiduralke že sa to dalo bolo fajn takže si bola na CT a na Magneticku ťa neposlali? Hej tiež myslím že to budú teraz sledovať no v Martine sú super tam si bola na gastro či na chirurgii ?

lalo511
autor
4. aug 2020

@darkswan ďakujem za odpoveď a veľkosť toho máš akú ?

kami5555
4. aug 2020

pred 18 rokmi ani neviem či bola Magnetická rezonancia 🙂 , To CT bolo pred operáciou po mnohých iných vyšetreniach ,konzultáciách v Martinne OPBCH / ani neviem či ešte teraz funguje// , , bola som operovaná klasicky , tú epidurálku som mala po operácii namiesto liekov, je to veľká operácia a náročná , zobrali mi kus pečene , tam kde boli hemangiony, Hádam sa to preto len sleduje a keby rástol tak len vtedy operácia, na gastro chodím u nás a to už 18 rokov raz za rok

lalo511
autor
4. aug 2020

@kami5555 No ďakujem teda Ja idem ešte budúci týždeň na sono a pozrú a porovnajú tiež CT z minula aj toto nové samozrejme že je to veľká operácia .. Jedna bola aj u mňa ale to bola krcná chrbtica tiež bola robená v Martine tento nález je vlastne vedľajší tento hemangióm

jayden27
14. dec 2020

@kami5555 a aká je rekonvalescencia prosím Vás? Dlho ste boli PN ??? NEJAKE OBMEDZDNIA Z TOHO SU ??? DAKUJEM...

kami5555
9. jan 2021

@jayden27 v tedy podľa tabuliek 3 mesiace a obmedzenie nemám žiadne a už len asi raz za rok kontrola či nerastú tie čo mi tam ostali , ale mne sa aj znešili

jutka1509
24. máj 2022

@lalo511 Dobrý deň ja mam hemangiom na pečeni vo velkosti 14cm. V roku 2014 mal 3cm.
Pred 2 mesiacmi som bola operovana na zlcnik a teraz ma čaká 4 hodinová operácia pečene musia my z nej odstrániť polku, strach mam neskutocny

dzana89
14. jún 2022

@jutka1509 ja mám operáciu zajtra. Nádor nezhubný na peceni. Ľavý lalok. Tiež mám obrovský strach.

dzana89
14. jún 2022

@jutka1509 máte už po operácii ??

jutka1509
20. jún 2022

@dzana89 Dobre ránko máte už po operácii ??

dzana89
20. jún 2022

@jutka1509 dobrý deň áno som po operácii 4 dni . No nebolo to nič ľahke Vám poviem . Veľmi nepríjemné veci.

jutka1509
20. jún 2022

@dzana89 uff dúfam ze to bude už len len lepšie a lepšie, a robili vám to laparoskopicky?

dzana89
21. jún 2022

@jutka1509 nie mala som to v segmente kde laparoskopia by nebola účinná . Už sa to hojí zaciatky boli ťažké a bolestivé. Ďakujem..

jutka1509
21. jún 2022

@dzana89 podľa mňa tiež nebudem mat laparoskopicky keď mne idú odstrániť polku z pečene.
V piatok idem na CT.
Pošlú faxom do Martina a oni mi dajú termín operácie.
Skóre uzdravenie prajem

jutka1509
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dzana89
5. dec 2022

@jutka1509 som rada,že to máte za sebou. Ja by som Vám tiež poslala do správy ako vyzerala moja jazva a moje brucho a teraz je to úplne super. Nebojte krásne sa Vám to zahojí som po tej istej operácii bude dobre. ❤️

sara967
27. okt 2024

@kami5555 dobrý deň poradíte aké vyšetrenia robia na gastro ohľadom toho hemangióm na pečeni mám tiež poslal ma na gastro sa bojím tam ísť

dzana89
28. okt 2024

@sara967 Dobrý deň mne na gastre vzali klasickým gastroskopom len vzorku. Boli ste už niekedy ma gastroskopii?? Ja som potom bola operovana takže mne nič iné na gastre nerobili.

sara967
29. okt 2024

@dzana89 bola som už dávno na gastro ako berú vzorku myslíte toho hemangiónu s pečenie ?či ako

sara967
6. nov 2024

@kami5555 ahoj poradis?

kami5555
16. nov 2024

@sara967 neviem , či Ti pomôžem , ja som tam bola už asi pred 20 rokmi,
ale na gastre mi nerobili žiadne výštiky, ani hadicu . Z gastra posielajú na sono , mňa aj na CT. Doktor konroluje veľkosť , ak by boli veľké tak sa to rieši operáciou. Ak sa nemenia , tak Ťa len sledujú. Mne napríklad sa aj niektoré stratili , alebo sú rovnaké