Dobrý deň je tu viac tém moc sa v tom nedá vyznať chcem spojiť hemangióm pečene do tejto diskusie ďakujem.Zarovem sa chcem spýtať kto má skúsenosti z hemangióm pečene ako vám to zistili aké vyšetrenia ste podstúpili či vás občas boli ja ho mám veľkosť 3,8 x 2,4 CM ďakujem za radu
bolelo ma pod pravou lopatkou, poslali ma na sono, potom na CT, tam zistili , že je to veľké tak ma poslali do Martina na operáciu , kde ma po ďalšom vyšetrení aj operovali. Bolo to pred 18 rokmi . Už si nepamätám od koľkých cm treba uvažovať nad operáciou. Vyoperovali ,,len " tie veľké . Odvtedy som pravidelne kontrolovaná či nerastú. Pokiaľ sú menšie tak sa nič nerobí iba sa konroluje veľkosť , môže sa stať , že niektoré zmiznú aj samé , čo je aj môj prípad. Ešte tam mám dva menšie , ale nemám žiadne obmedzenie v práci ani v športe
ja som mala cca 6cm, po operácii to bolo ok , mala som epidurálku tak sa to dala , na 10 deň som išla domov a mala som šťastie , že to dopadlo všetko v poriadku, v tom čase tam boli veľký odborníci, na kontroly chodím len u nás na gastro, myslím , že Ťa budú najskôr sledovať a keby sa to zväčšoval , tak by to hádam riešili, ja som jeden mala tých 6cm tak to riešili , ale trvalo to asi rok od prvého zistenia po operáciu. Nech sa Ti darí
pred 18 rokmi ani neviem či bola Magnetická rezonancia 🙂 , To CT bolo pred operáciou po mnohých iných vyšetreniach ,konzultáciách v Martinne OPBCH / ani neviem či ešte teraz funguje// , , bola som operovaná klasicky , tú epidurálku som mala po operácii namiesto liekov, je to veľká operácia a náročná , zobrali mi kus pečene , tam kde boli hemangiony, Hádam sa to preto len sleduje a keby rástol tak len vtedy operácia, na gastro chodím u nás a to už 18 rokov raz za rok
@sara967 neviem , či Ti pomôžem , ja som tam bola už asi pred 20 rokmi,
ale na gastre mi nerobili žiadne výštiky, ani hadicu . Z gastra posielajú na sono , mňa aj na CT. Doktor konroluje veľkosť , ak by boli veľké tak sa to rieši operáciou. Ak sa nemenia , tak Ťa len sledujú. Mne napríklad sa aj niektoré stratili , alebo sú rovnaké
zistili na sone, nic zvlastne s tym nerobia, len sleduju