Poradíte mi ?dnes som bola na usg brucha zistili mi na pečeňi že mám hemangióm 14mm tam mi doktorka povedala že to není nič vážne ale obvodný lekár prečo má posiela na gastro nechápem viete mi poradiť?ktorá má stým skúsenosti
@sara967 mas ist na hadicu?
@bublinka1426 neviem len mám sa objednať mám 33r asik chce si byť lekár istý tam kde mi robili usg tam mi lekárka povedala že nemám sa čoho báť že to není vážne nič máte stym skúsenosti
@sara967 mozno chce aby si tam bola zaregistrovana a sledovana a uz budes chodit len tam a odtial na sono. hemangiom ma vela ludi.
@bublinka1426 takže nemám sa stresovať ? zbytočne ani sa báť
@sara967 urcite nie.
je to nezhubny nador cievy,ci organu... inak, moze byt aj vrodeny...stresovat sa nemusis, kym nezacne nekontrolovatelne rast...a nenarusi stenu cievy, organu,,,
aj ja mám, dokonca dva kusy, lekár ma poslal na ct, či je to naozaj hemangiom, a ďalej sa sleduje už len na sone, a ešte k tomu mám aj 2 cysty 4 cm
Ahoj, tiež mi takto náhodne zistili hemangiom na pečeni, a v podstate stanovisko bolo, že si ho nemám všímať 😀. Žiadne gastro sa neriešilo, problémy nemám ( sú to už dva roky), jedine možno to zdedil syn, lebo sa narodil s fľakom na boku a keďže ja ho mám tak hneď že môže aj on🙈. Zatiaľ to ma uvedené v zdravotnej karte a uvidíme ako sa to bude vyvíjať.
Ja to mam a kusok aj narastol, asi 3 cm. Mala som ist na kontrolu v marci 2020, no hadajte, ci som bola, zacal covid...a odvtedy som nebola.
@sara967 ano rodinny prislusnik ma to iste
Sledovany pravidelne na gastro
@taktotedanie a neviete čo mu robili na gastro aké vyšetrenia
@sara967 vacsinou staci sledovat na sone. oni to tam meraju, ci sa to nezvacsuje.
@sara967
1xrocne usg s kontrastnou latkou
Bolo aj MRI hned na zaciatku
@taktotedanie sa bojím mám strach veľký som v strese a mávam návali stoho keď nato myslím a góglim na nete otom
@sara967 nieje preco, zije s tym uz roky a nemeni sa to, pravdepodobne to ma vrodene ani o tom nevedel, je to casty nahodny nalez
Tak ako mate hemangiomy na kozi su aj v tele a tym ze je pecen extremne prekrvena je tam logicky sanca ze sa urobi hemangiom
Budte v pohode
@taktotedanie a neviete aký veľký ma ten hemangióm váš rodinný príslušník
@taktotedanie angiomyolipom je nieco podobne nie? len chapem ze je to iny typ tvaru tiez sleduju na UTZ a to sa este lekarka tvarila ze sak na co sono raz rocne.
@sara967 cca 3cm
@bublinka1426 nieco podobne
@taktotedanie takze ties staci sledovat ze?
Ja mam 4 hemangiomy, sú do 3 cm. Kvôli jednému, ktorý bol na usg netypický, som bola na CT aj na MR. Bola som s tým aj na gastro aj v hepatologickej poradni. V hepato poradni som bola aj preto, že na usg videli, že mám zväčšenu, stukovatenu pečeň (MR to nepotvrdila). Všade mi hovorili, že sa to sleduje raz do roka usg vyšetrením a netreba sa stresovať. Sledujú to asi na gastro.
@sara967 áno, tiež mam na pečeni.
Veľkosť netuším, chodím každý rok na USG