Hemangióm na pečeni

25daniela
14. mar 2014

Pred casom mi diagnostikovali (nahodne) hemangiom na peceni. Chodim na kontroly, nezvecsuje sa ale ani nezmensuje. Prvotny sok z toho, ze nieco so mnou nieje v poriadku uz pominul, ale chcela by som vediet, ci je tu niekto, kto ma alebo mal take nieco. A ci je mozne sa toho zbavit...

simisi
14. mar 2014

@25daniela ahoj,mne ho pred pol rokom nahodne nasli pri sone brusnej dutiny,o tyzden ma caka kontrolne sono,vraj to treba sledovat....ako casto chodis na kontrolu?

25daniela
autor
14. mar 2014

@simisi teraz uz iba raz za rok, ale ked som koli tehotenstvu nesla na kontrolu, tak potom som bola po polroku, ale nic sa mi nemeni, takze raz za rok.

simisi
14. mar 2014

@25daniela dakujem pekne za odpoved,ja dufam,ze nenarastol a vsetko bude v poriadku,u mna to bude prva kontrola

smejlicka
14. mar 2014

ahojte ja mam hemangion na peceni od 13 rokov...

bullinka
14. mar 2014

Jasne, mam. A ako povedali lekari, ma ho každý druhy, len o tom nevedia. Bola som kvôli tomu na CTcku, aby sa potvrdilo, ze ide len o hemangiom. Zo začiatku ako vravis, bol to pre mňa sok, ale potom ma každý lekár ukludnil.

25daniela
autor
14. mar 2014

@bullinka mne chceli robit vysetrenie s neakym farbivom, ale som to odmietla, uz staci ze to tam mam a nie este pokus budu so mnou robit 🙂

25daniela
autor
14. mar 2014

A nemate niekto neaku dobru radu ako sa toho zbavit?

janinah
14. mar 2014

tiež ich mám a nestresujem,raz za rok sonografia,či rastú...

verooonikka
15. mar 2014

Moja mala ich ma po celom telicku ☹

bullinka
15. mar 2014

@25daniela toho sa nedá zbaviť, jedine asi operacne, ale mám pocit, ze sa to neriesi, lebo niesu nebezpečné. Treba ich pozorovať. Možno keby boli veľmi veľké, ti ich vyberu, neviem. Ale inak nič.

bullinka
15. mar 2014

@25daniela inak, mne na to prišli tiež pri sone, ale vtedy len povedali, ze nieco mam na peceni. Preto ma poskali na to CT, aby sa potvrdilo, ci je to hemangiom, alebo nieco iné. Pri CT ti dajú do tela kontrastnú latku ( asi to je to farbivo, čo ty spominas) a oni to potom pozoruju. Mne sa len tým CT na 100% potvrdilo, ze ide o hemangiom.

latvia
15. mar 2014

@25daniela pokial ti hemangiom nerobi tazkosti, tak sa s nim nic nerobi, len sa sleduje ci nerastie.ak je hemangiom velky a robi problemy - bolesti, trombotizuje... tak sa to chirurgicky riesi. predpoklada sa, ze vplyvom hormonalnej antikoncepcie moze rast, preto je potrebna prevencia v tomto smere. ma to pomerne velke percento ludi, viac zeny ako muzi.staci to sledovat raz za cas

denamir
9. okt 2015

Ahoj aj mne ho zistili som po pôrode ako ste vy na tom S tým? Rastie vám alebo ako to je

keira
10. nov 2015

@denamir akz ho mas velky?

denamir
11. nov 2015

@keira 2 cm A ty?

keira
11. nov 2015

@denamir 6x5x5

denamir
11. nov 2015

@keira a tiež máš na pečení? Ako dlho to už mas rastie ti to alebo nie? Čo ti nato povedali?

keira
11. nov 2015

@denamir to mi teraz zistili, tak nic neviem

slavkaa85
11. nov 2015

Kocky, moj maly mal dva, ale iba vonkajsie. Je to len zhluk cievok (nezhubny), co som googlila, tak nevedia, ako vznika. Mne povedali, ze hemangiom u deti sa objavuje po narodeni a rastie tak cca tri mesiace (u kazdeho je to ine), potom stagnuje a straca sa. Ak je viacero vonkajsich, moze byt aj vnutorny. Neviem ako je to u dospeleho, u deti sa zvyknu vstrebat zhruba do 10 rokov, zalezi od velkosti. Maly mal problem, museli sme liecit, lebo mal na takom mieste, kde sa mu zadieral. Mastime mastou od detskej onkologicky, a v pripade potreby chcela nasadit liecbu vasocardinom, co som odmietla, lebo mast staci, pekne mu to mizne. Pozerala som aj na operacnu moznost, ale nechcela som ho 3-mesacneho davat rezat. A potom mi doktorka povedala, ze sme dobre urobili, lebo ze po operacii by tam mal velmi velku jazvu. Nasa ocna bezne operuje hemangiomy okolo oci a tiez vitala inu moznost ako operacnu. Maly bude mat dva roky, liecime od piatich mesiacov. Jeden sa vstrebal takmer uplne, druhy sa hojil 3 mesiace a uz rok a pol liecime a je podstatne mensi, svetlejsi a maksi. Nevadi mi ze budeme liecit dlho, kym to zmizne, nijako ho to zdravotne neovplyvnuje. Liekmi by to bolo asi skor, ale takto to ma "cistejsiu" liecbu. Mast je totiz lokalna, kdez to vasocardin by posobil vsade. A kedze nastastie nemal problemy so srdieckom, nechcela som mu davat lieky od tlaku pre dospelych a v noci striehnut na jeho pulz, ci je vsekto ok.... Kontrolu mame az v januari, ale ak chces, mozem sa popytat, ako to je v tvojom pripade. Mam znamu, ktorej tiez v dospelosti nasli "flak" na peceni, zrejme ide tiez o hemangiom, nikto to nejako neriesil, nema ziadne zdravotne problemy, netusim, ci to vobec sleduju.

denamir
11. nov 2015

@keira aj mne len teraz po pôrode koľko máš rokov?

marika_btt
1. dec 2015

@denamir ahoj, aj mne pred casom zistili hemangiom na peceni, 3cm. Idem na kontrolu po 3 mesiacoch, tak dufam ze neporastie:/

nikky81
1. dec 2015

moja mala mala hemangiom na hlavicke, za uskom. robili jej kontrolne sono bruska, mozgu a aj vysetrenie ocneho pozadie. odstanili jej ho nakoniec operacne. hemangiomy su skor kozmeticka zalezitost, a bud sa len sleduju a nic sa s nimi nerobi, alebo je mozne ich odstranit operacne, pripadne sa nasadzuje liecba betablokatormi, alebo kortikoidmi. pacienti su casto sledovani na onkologii (teda aspon deti urcite) ale samozrejme zalezi od lekara ako zhodnotí konkretny pripad

denamir
1. dec 2015

@marika_btt aj ja tak.Idem zistili.mi ho.náhodné pri ultrazvuku. Má 2 cm tak dúfam že nebude rast joj a tebe ho kedy asi zistili a Ako?

marika_btt
1. dec 2015

@denamir sú tomu tri týždne. Zistili náhodne pri sone brucha, bola som tam kvôli bolestiam v podbrusku, tie medzičasom prešli a toto bol náhodný nález. Radšej som tam nemala chodiť, zbytočne stresy..

denamir
1. dec 2015

@marika_btt k presne aj ja tak A tak mi to aj zistili. Ale ze to má strašne veľa.ľudí a ani nevie o tom neni to nič strašné. Co Ti nato povedali?

keira
1. dec 2015

@marika_btt a musis ist na CT?
nemas problemy s menstruaciou kvoli tomu?

denamir
1. dec 2015

@keira ja nemusim ist na ct a nemam ani problemy ty mas problemy a musis ist na ct?

marika_btt
1. dec 2015

@denamir presne to iste mi povedali, ze to ma vela ľudí a treba to sledovať. Problémy nemám ani na CT ma neposlali

denamir
1. dec 2015

@marika_btt a nepovedali ti že čo ak to bude rásť?

marika_btt
1. dec 2015

@denamir nie. Ale tak uvidím co mi povie na kontrole a sa spýtam co ďalej