Helikobakter - prejavy a skúsenosti

veronika1681995
17. feb 2021

Ahojte chcem sa opýtať kto máte skúsenosti s helikobakterom aké boli vaše prejavy..ja ho síce ešte nemám potvrdený ale doktor na gastro mi povedal že to tak vyzerá ...mám bolesti brucha nafukuje má..keď čo i len trošičku zjem záťaži mi žalúdok a grga sa mi...cítim ako taký tlak ale aj pobolieva nie pri pravých rebrach..
Občas ma aj zapeka trošku..ale hlavne ma naduje a mám tazobu na žalúdku a to naozaj zjem iba málinko ...
Poraďte mi čo stým máte skusesti...

veronika1681995
autor
17. feb 2021

@veronika1681995 a ešte mám ako také pichanie v bruchu ale nie vždy...občas ma akoby pichá raz na boku raz hore nad pupkom..dá sa to vydržať ale predsa ma to obmedzuje a prekáža

nana85
17. feb 2021

V prvom štádiu som mala neustále grganie, asi aj 50x za deň, stály pocit hladu. Neskôr neustály pocit na zvracanie. V pokročilom štádiu nechutenstvo, bolesti brucha, behom 2mesiacov som schudla cez 10kil.

asia83
17. feb 2021

@veronika1681995 Ja ho nemám, našťastie, no pred rokmi som bola naň preliečená. Môj jediný príznak boli vyrážky a sčervenanie okolo úst, hlavne na brade. Keďže mne sa všetko na koži prejaví furt.

km007
17. feb 2021

@veronika1681995 mala som všetky príznaky ako vy, vrátane nepríjemného bolavého pichania okolo pupku a aj vyrážky (brada)...Gastro, endoskopia...poriadne preliečenie 3kombináciou liekov pomohlo

siska53
17. feb 2021

@veronika1681995 moja sestra mavala hnacky a chudla. Ja naopak zapchy a plus bolesti brucha, plne kyseliny vtedy.. a neskor sa pridruzila strasna unava..neskutocna unava..nevladala som.nic pomaly, nic sa mi nechcelo, bola som az nervozna, ked som mala.ist nieco robit. Po nasadeni liekov do cca tyzdna uz bolo o dost lepsie.

veronika1681995
autor
17. feb 2021

@km007
@km007 aj ja mávam také pichanie okolo pupka..nie vždy občas...

veronika1681995
autor
17. feb 2021

@km007 aj vy ste to tak mali...??
Troska zjem niečo a mám pocit plného brucha z ma to tlačí...ako nafúknutá ale nevidieť to..ale popri Tom v žalúdku mi skvrka...od hladu ale mám pocit plného brucha

km007
17. feb 2021

@veronika1681995 to pichanie som mávala dlho, nie stále, ale každý deň a dlho, viac ako 3 mesiace....bola som z toho na hlavu už...mala som to v dvanastorniku tak tam v okolí pupka to bolo intenzívne...pocit plnosti aj po pohári vody a tlak na pravej strane - tak to som mala pri žlčníkovom kameni...bola si na sone brucha?

veronika1681995
autor
17. feb 2021

@km007 áno bola som na sone a vraj všetko ok..ale pociťujem ako bolesť alebo aj pichanie aj zo zadu...myslím od chrbtice ako sú rebrá dole pod nimi pichanie až do boku..
A ja tiež mám pocit plnosti troska zjem napr jeden knedlík a záťaži mi aj žalúdok a grga sa mi...a cítim sa akoby som zjedla celú kopu toho...

km007
17. feb 2021

@veronika1681995 to bude všetko z helicobaktera, predpokladám že čakáš na výsledky z gastra, keď začneš brať lieky, pomaly to bude všetko ustupovať

veronika1681995
autor
17. feb 2021

@km007 mala som stolicu odovzdat teraz nakoľko som na gastro bola iba včera...ale nakoľko mám práve tento týždeň menštruáciu tak obvodný mi povedal že mám počkať kým skončí pretože by to vraj mohlo skresľovať..takže ju zanesiem až na budúci týždeň...musím čakať
Ale aj doktor na gastro mi povedal že v takomto mladom veku väčšinou to býva helikobakter..
Mám 25 rokov...
Ešte sa chcem opýtať mali ste aj také že hnačky? Pretože ja mám..
Ale ja mám takú redsiu stolicu aj preto ja užívam pravidelne každý deň magnosolv..kôli tetanickemu syndrómu...

veronika1681995
autor
17. feb 2021

@km007 ešte pociťujem také ako grulenie po črevách...nieje to vždy ale niekdy je...

km007
18. feb 2021

@veronika1681995 ja som hnačky nemala, ale keďže to ovplyvňuje celé trávenie tak je to bežné, aj tie pocity v črevách

katka19275
22. feb 2021

dievčatá ja mám presne tieto isté problémy, a neskutočné bolesti v pravej strane brucha až do chrbta a okolo pupka, mala som HB v novembri preliečený a v jauári mi ho našli znova teraz čakám na MR tenkého čreva ale už som úfala, schudla som za 3 meisce 15 kíl

martinecka6
24. aug 2021

@asia83 Dobrý deň, čítam vašu odpoveď na otázku helikobakter... Môžem sa opýtať, ako ste bola liečená???Ďakujem za odpoveď

asia83
24. aug 2021

@martinecka6 Dobrý deň. No, pokiaľ viem, jediná možnosť jeho liečby sú antibiotiká. Zo tri druhy naraz, nepamätám sa presne. No určite som brala antibiotiká.

luciahac
21. dec 2021

Mozem sa.spytat? Mozem mat z tpho helikobaktera bolest aj v podbrusku vpravo dole? Picha ma v celom bruchu obcas boli nad pupkom a picha okolo pupka..3x som bola na pohotovosti ze teda slepe crevo to neni tak hladam co to moze byt. Cize asi objednat sa na gastro je jedna z moznosti

blableblu
2. dec 2022

Bolel niekoho z toho aj chrbat presne v tych vyskovych miestach ako je zaludok ?

michaela01001
10. mar 2023

@luciahac zdravím, presne ten isty problém mam aj ja …viete mi povedať načo vám nakoniec prišli ? Ďakujem

martinecka6
10. mar 2023

Nakoniec som mala text negatívny

salihtoplari
25. aug 2023

@nana85 ahoja ten pocit hladu si mala dlho??? Lebo aj ja mam stale pocit hladu . Som stale hladna. A ked sa nenajem tak mi je zle . Mala si to aj ty

nana85
26. aug 2023

@salihtoplari neviem povedať úplne presne,ja keď som bola hladná,najedla som sa.

salihtoplari
27. aug 2023

@nana85 dakujem 🫶🏻💋

miroslavmy
4. apr 2024

@veronika1681995 mne sa helicobacter rozmnozil tak ze do tyzdna som bol 3x na pohotovosti. Brutalne nafukovanie, to vsak posobi na cele telo bolo mi na infarkt, zle dychanie problemy s tlakom, srdcovym tepo. stale zle za 3 tyzdne som schudol 7 kil. Ale toho helicobaktera musim mat dlho. Teda helicobakter sposobuje zapal creva, zaludka, nafukovanie. Aktualne to uz 2 den liecim dvomi antibiotikami plus omeprazol. Vzdy je liecba atb plus liek na znizenie tvorby kyselin tzv inhibitor protonovej pumpy, nakolko helico zije v kyslim prostredi. Uvidim ci moje problemy su len hp. Inak doktorka ma poslala i na plucne, alergologovi a kardiologovi. Idem na gastro a kolonoskopiu pod narkozou nakolko ani na 2 pokusy som to nedal ani cez nos. Jednoducho gastroenterolog aby ta liecil potrebuje histologiu zaludka a creva inak nevie a nevidi co sa tam deje. Dufam ze vyliecenim zapalu a hp vsetky problemy zmiznu

dominika0022
4. sep 2024

@blableblu prosím ťa ten chrbát ťa bolel z helikobaktera?

blableblu
5. sep 2024

@dominika0022
Ja som uz aj na to zabudla ale mna noli chcrbat stale ja som aj operovana na chrbticu takze tazko povedat

miroslavmy
19. okt 2024

@luciahac zapal zaludka sa ti rozsiruje do dalsich organov v blizkosti. Teda na pravo dolu pod rebrom ta moze pichat zlčnik. Ja som mal to iste. Po prelieceni HP antibiotikami mi to preslo ale HP som.sa nezbavil.