Cauko, idem sa trochu vyrozprávať 😑 minulý rok na zimu mi bol zistený Helicobakter a vred… najprv som liečil vred a potom helicobaktera no od tej doby to všetko ide dole vodou.vred mám vysušený helicobaktera neviem čakám na výsledky a mám ešte zápal dvanástnika a slabý zápal žalúdka. Ide o to že ma všetko boli boli ma brucho v pravo aj vľavo jak sú creva boli ma tesne pod ľavým rebrom aj na dotyk neviem čo zo je a už dom zúfalý chcem už fungovať ako predtým 😒 boli ste tiež niekto takto na tom ?
Na zápal mi dal dereflin čo zabraňuje tvorbe kyseliny
Ako dlho dodržiavaš diétu? Všetko potrebuje čas a disciplínu.
@anketkarka doktor mi povedal že už mám normálne fungovať bez diéty
Dobrý deň kúpte si Mastichu ja som to malá tiež
@slavka52 mám mastichu ale že vraj to nemôžem brat aj s delefrinom… vy ste to ako brali?
Ja som brala ráno ná lačno a mi to veľmi pomohlo veď ja som každý deň bola na urgente dávali mi infúzie
Tak som sa trápila 3 mesiace až mi známa odporučila Mastichu a mám pokoj
@slavka52 doktor ti nepredpisal nič. ?
Predpísal antibiotiká a až potom som začala brať Mastichu
@slavka52 ďakujem ti
Ahojte, 2.4 som bola na gastro a dva týždne čakala na výsledky. 19.4 mi oznámili že mám helikobaktera ale že ATB nech zvážim lebo mi to môže uškodiť a nemusí mi to pomôcť. Vraj nech beriem probiotiká a niečo prírodne. Lenže ja som už bola tak hotová po 35 dňoch každodenných bolestí že som išla k obvodnému a ten mi predpísal atb s tým že nechápal ako mi toto mohli na gastre povedať. Mám stredne ťažký zápal žalúdka a stredne osídlnenie hp. Som v polovici liečby a teda zatiaľ zaberá, cítim sa o niečo lepšie tak dúfam že sa ho zbavím. Určite to treba liečiť atb a až potom brať niečo prírodne na prevenciu. Hp vie byť riadny masaker. Mám už -5kg
@very211 ako zvládas ant ?
Mám ich štvrtý deň a zatiaľ zvládam… mam 2x atb plus helicid a probiotika. Občas mi príde taký zvláštny pocit ako na vracanie ale niet sa čo čudovať. Na vracanie mi bolo aj bez atb
@veruska00 ahoj, mne obvodný bral aj stolicu...potvrdil sa helicobakter a na gastre zistil zápal žalúdka
Ahoj, mne obvodný zobral stolicu...potvrdil sa helicobakter a na gastre sa zistil zápal žalúdka
A nemali ste zvyseny kalprotein?
@veruska00 nie
@veruska00 dobrý deň, nebrali mi vzorku stolice. Šla som rovno na hadičku do žalúdka. Stredne ťažký zápal a helikobakter. Dostala som Atb na 7 dní a dodnes čo už je 2 mesiace po atb beriem probiotiká, oregánové kvapky a zelený jačmeň a chlorellu. Včera som dávala vzorku stolice akurát na kontrolu tak som zvedavá na výsledok… lebo už mi je dobre i keď stravu som úplne zmenila a občas cítim pichanie v bruchu aj akné sa mi urobilo tak som zvedavá..
Mozem sa opytat ako ste dopadli? podarilo sa potlacit zapal a HP?
Ake vam dali ATB?
@ikaika atb som mala Klacid a tie druhe si uz ani nepamatam nazov. A k tomu Helicid. Mala som to na 7 dni a mesiac po ATB mi robili len test zo stolice a vysiel negativne. Zapal este asi mam pretoze vela veci som musela prestat jest lebo mi bolo po nich tazko. Aj teraz este obcas mam bolest. Brala som 3 mesiace oreganove kvapky, dva mesiace beriem jacmen a chlorellu od GW a stale mam probiotika ktore uz chcem ale vysadit. Najviac ma serie to ze stale beriem nalacno ten Helicid. Ja sa ho bojim vysadit ze mi bude znova zle. Kazdy lekar mi hovori inak a ja neviem co robit :/
@ikaika Helicid, Nolpaza a ďalšie inhibítory protónovej pumpy nieje dobre brať dlhodobo. Nieje dobré keď má človek príliš málo kyseliny, ale ani keď jej ma veľa. Aj známy gastroenterológovia sa vyjadrujú k týmto liekom, napr. Mudr. Bukovský. Chválabohu podarilo sa mi tento liek vysadiť po 5 mesiacoch a teraz jem len jačmeň a chlorellu a nemám problém s kyselinou. Na zimu chcem však preventívne nasadiť opäť oregánove kvapky aj pribiotiká. Tie ATB som brala súčasne 🙂 niekedy si myslím, že možno toho HB ešte mám lebo občas cítim to čo som cítila keď som ho mala ale zatiaľ to neriešim. Neviem či testy z lekárne sú dosť spoľahlivé a na hadicu nepôjdem. Keď tak možno by som skúsila dychový test keby bolo treba.
ak mas zapal mal si byt prelieceni atb. co sa tyka doliecenia je to na dlhšie drzim palceky. mne pomohla 1/2 roka odlahcena dieta aby som nezatazovala zaludok, dvanastornik a zlcnik