Helicobakter pylori a bledá stolica.

ninusqa_25
2. sep 2019

Ahoj ľudia. Áno, virm že tu dávam často príspevky. Bude to tym, že mam panicku poruchu a potrebujrm sa neustále zisťovať. Chcem sa spýtať. Bola som na "hadicu" a zistili mi helicobakter s ťažkým zápalom žalúdka. Po liečbe atb mi bolo lepšie ale opäť mi je divne. Ale to nie je otázka. Odkedy mam helicobakter mam svetlejšiu stolicu. Nie je žltá, abi hnedá, skôr taka bledohnedá. Normálna konzistencia. Len proste bledá, sem tam pride hnačka taká žltá. Môže zo súvisieť s helicobakterom? Ja som proste presvedčená, že mam rakovinu pankreasu. Už ani nesprávam zo strachu z tejto choroby. Moja doktorka sa mi smiala že v mojom veku je malo pravdepodobná (mám 25) prosím hlavne tých, čo mali HP povedzte mi ako ste boli na tom vy. Lrbo už sa raz zbláznim. Ďakujem

anka712
2. sep 2019

@ninusqa_25 keby si mala rakovinu tak sa to neprejavuje len hnačkou. A treba sa dať teda opäť vyšetriť najlepšie ti povie doktor či ešte máš helicobaktera alebo nie a čo to spôsobuje. No mne napríklad len zle bolo stále, to mi je aj teraz a povedali mi že helicobaktera nemám, no u mňa je problém taký že na hadicu nechcem ísť a chcem si skúsiť teraz kúpiť mastichu.

ninusqa_25
autor
2. sep 2019

Ja mastichu mam uvidime čo to urobí. Ale tá stolica ma znervoznuje. Taka bledohnedá až do zltkasta. Preto sa bojím že mam rakovinu :(

anka712
2. sep 2019

@ninusqa_25 ale čo si, to by si nemala jeden príznak a ešte aj stolicu, veď to kolky ľudia majú občas problém so stolicou a nemajú rakovinu. Keď sa tak bojíš daj sa vyšetriť a povedia ti či ju máš alebo nie aj keď ja osobne si myslím že nie

ninusqa_25
autor
2. sep 2019

Brali mi krv a bola som na hadicu. Zistili iba helicobakter. Napriek tomu tá svetlá stolica ma deprimuje. Je to tak už 3 mesiace. Nechudnem ani nič, iné priznaky zatiaľ nemám, len bolesť zaludka ale to môže byť aj z helicobaktera si myslím. A tá stolica to je hrôza ja mam panicku eufóriu z toho úplne.

anka712
2. sep 2019

@ninusqa_25 za tri mesiace by si už inak vyzerala keby si mala rakovinu. Neboj sa, veď to prejde uprav si aj stravu a ak ti to neprechádza treba povedať doktorke a dá ti nejaké lieky nato.

ninusqa_25
autor
2. sep 2019

Asi máš pravdu len sa neviem zbaviť toho strachu. Napadlo ma ešte ísť na gastro konzultáciu. Mozno oni mi povedia čo a ako.

amelia000
2. sep 2019

@ninusqa_25 ono by bolo aj dobre na tvojom mieste navstivit psychologa.

ninusqa_25
autor
2. sep 2019

Navštevujem psychológa. Psychiatra nie, a ani nechcem. Lieky nevidim ako cestu. Radšej by som bola keby mi niekto urobil vyšetrenia. Lenže moja dr. Si myslí že som zdravá, že žiadnu rakovinu pankreasu nemám. Vraj som na to mladá. Ale mna to strašne trápi aj som jej zo povedala a ona nič. Takže neviem. Neviem ako ďalej

nikpa
2. sep 2019

@ninusqa_25 naozaj v tvojom veku by rakovina pankreasu bola veeelmi zriedkava. Nie si tak trochu hypochonder? Neuraz sa, nemyslím to zle, možno by si sa mala zamerať na toto a aj ostatné ,,príznaky,, zmiznú. Ja keď som mala HP tak so stolicou som problém nemala ale inak je to pri ňom normálne, robila si si test či ti antibiotiká zabrali? Ta hnačka môže mať súvis aj s tym zapalom žalúdka, je to dlhý proces kým sa ti dá úplne dokopy. Skús si pozrieť Mastichu, mne pomohla celkovo zahojiť žalúdok.

ninusqa_25
autor
2. sep 2019

@nikpa užívam mastichu ale zatiaľ žiadny výsledok. Áno som hypochonder. Mam to aj ako diagnózu. Bohužiaľ

amy400
2. sep 2019

Mne pri helikobakter pylori pomohla masticha, či už žuvačky, tak krýštále a hlavne tabletky. Odporúčam užívať, ale aspoň 3 mesiace na poriadne preliecenie a potom si spravit či už domáci test, ktorý sa dá kúpiť aj na internete alebo ísť na testy ku doktorovi. 🙂

amy400
2. sep 2019

Masticha je aj ako prevencia pred zaludocnymi vredmi atd. KU psychiatrovi ist je mozno v tvojom pripade dobre riesenie, nemusi ti dat hned lieky, ale o tom sa skor porad s psychologickou ci trpis aj panickou poruchou , fobiami, depresiami atd. Lebo v konecnom dôsledku stres, ktorý si budes takto sma privádzať ti môže viac ubližit nez navsteva psychiatra.

ika11123
2. sep 2019

Ahoj ja som mala HP po liekach všetko ok po nejakej dobe ma znova začal bolieť žalúdok aj dvanastornik stale bolesti pichanie po čase ma začalo pichať dole na bruchu som myslela či nemam cistu alebo niečo ale na gastre mi zistili SiBo pravdepodobne z antibiotík čo som brala na Hp tym som chcela povedať že Hp si sa zbavila ale antibiotiká ti môžno spôsobili niečo ine 🤔

kittykat22
2. sep 2019

@ninusqa_25 pokial mas problemy s bruchom, skus si davat probiotika alebo ine doplnky na doladenie crevnej a brusnej mikroflory. Nie je pri HB nejaka dieta? Skus vyladit stravu - a mozno by sa ti zisla zmena prostredia - vylet, vikend, tyzden mimo domu. Prist na ine myslienky.

luba28
2. sep 2019

Daj si cviklu a bude stolica do cervena,,daj si cokoladu a bude viac do hneda,,,,to co jes sa objavi aj v stolici,,,nerob paniku tam kde nie je,,lebo si tak privolas nieco zle a potom co budes robit???.....nemala baba roboty tak si hladala

tinka48
2. sep 2019

@ninusqa_25 ja som mala helikobactera minule leto, vysadila som akykolkvek cukor a to som bola zrut na sladkosti, mliecne vyrobky, koreniny, prve 2 tyzne aj pecivo ale to som uz fakt nemala co jest tak som opat pecivo jedla, k ATB som pridala probiotika nekadex, brokolicovy sirup a oreganove kvapky rano a vecer a veruze pomohlo 👍

ninusqa_25
autor
3. sep 2019

@amy400 ja mam diagnostikovanu panicku poruchu aj hypochondriu. Moc sa sledujem. A proste vidím na sebe priznaky rakoviny. Mozgovej porážky, infarktu, vsetkeho

amy400
3. sep 2019

@ninusqa_25 A užívaš na svoje psychické problémy aj nejaké lieky (antidepresíva, antipsychotika, anxiolytika alebo nieco podobne ? ) Alebo chodievas na psychoterapie ku psychologovi ? Pretože to čo opisujes su pravdeposobne len psychosomaticke priznaky. To znamena, ze psychika ti dokaze ovplyvnit aj fyzicke zdravie, resp. clovek si mysli ze ide dostat infarkt atd. potom hyperventiluje atd. A to mávaju často ludia práve s panickou poruchou. (poznam to aj zo svojich vlasnych osobnych skusenosti)

amy400
3. sep 2019

@ninusqa_25 Jaj teraz si čítam, že psychologa navštevujes. Tak to už on by ti mal dať doporucenie na návštevu psychiatra, kedze mozno by v tvojom prípade bolo lepsie použit aj medikamenty ku tej psychoterapii.. Aby si sa zbytocne takto netrapila, kedze viem ze to je neprijemne.

bielavila
19. jún 2020

@ninusqa_25 ahoj ako si dopadla s tou zltou stolicou, tiet mam rovnake priznaky sko krce, hnacky, zlta stolica, tiez som hypochonder, hrozne sa sledujem a vo vsetkom vidim rakovinu, je to hrozne s tymto zit, ale nepomozem si, v kazdom flaku vidim rakovinu koze, v kszdom krci rakovinu creva, zacnu ma boliet svaly tak uz mam distrifiu.., ale ta stolica ma znepokojuje a tiez sa bojim

llenka014
26. júl 2021

@ninusqa_25 aj ja to mám

llenka014
26. júl 2021

@bielavila aj ja to mám takto :(

ninusqa_25
autor
24. aug 2021

ahojte. Upravilo sa to. Je to zatiaľ v pohode

llenka014
24. aug 2021

@ninusqa_25 ako si zvládla hadicu ja to už na x krát neviem zvládnuť :( a ani sa pohnúť v mojom probléme

agon1111
22. jan 2024

@ninusqa_25 čo si potom užívala na helicobaktera ?co tebe pomohlo ?ja mám podobný problém