Ahojte, je tu prosim niekto kto s nim bojuje ? Mne dali 3 kombinaciu atb . Beriem ich teraz druhy den.
Zabrala vam prva liecba ? Ja mam vysledok ze mierna kolonizacia hp. Su potrebne nejake dietne odmedzenia? Nepijem kavu, alkohol, nefajcim a ani nic sladke nejem. Mozem biele ciste jogurty? Acidko ? Tmave pecivo ?
Prosim poradte mi kto ma skusenost. Jedavam brokolicu a po douzivani atb si chvem kupit chionsku mastichu
Dakujem tu mastichu si urcite kupim . Celkovo sa citim trosku lepsie. Len mi zistili mierne zvacsenu slezinu tvaria sa ze to nevadi za dva mes mam kontrolne sono
@stastnablcha a aku homeopatiu si mala prosim ta ?
@tatiana1980 ahoj, aj ja som mala túto hnusoby,tiež trojkombinacia... Asi treba držať aj diétu.. Žiadne mastné a korenisté jedlá
@tatiana1980 Bolo by dobre dat aj probiotika,koľko krát atb denne,toľko krat probiotika.A vlakninu,banany,aby mali probiotika co "papat"😊.Su aj kmene probio kultur vhodne pri HP-l. reuteri.Dobre sú aj oleje,ja pouzivam rakytnikovy.Existuje vraj aj brokolicovy.A vhodne sú potraviny,ktoré nezvysuju vylucovanie zaludocnej kyseliny.Skoré uzdravenie prajem.
Ja si davam exhelico probiotika 2x denne 2 tbl a dobre znasam tie atb. Koreniste ani mastne nejem ani cerstve pecivo. Maryah tebe ta prva 3 kombinacia zabrala? Potraviny co mi robia zahu nejem - mak, kysnute cesto, paradaj polievka atd...
@tatiana1980 áno, hneď mi to zabralo našťastie. Tiež som brala aj probiotiká. Mne v tej dobe zistili aj histamínovú intoleranciu takže ja mám stále diétu.
@tatiana1980 musim sa opytat doktorky, ked si spomeniem napisem 🙂
@maryah ja mam tiez vysetrenu HIT co nemam aj celiakiu ani to nemam len mam syndrom drazdiveho creva - vystresujem sa a lietam na wc. No ja pevne verim ze tie atb tiez zaberu. Som taka nejaka z tych ATB ze bolieva ma hlava krcna chrbtica... No este do stvrtka vydrzim . Ja som taka ze zo vsetkeho stresujem ☹
@stastnablcha dakujem budem rada
Na helicobaktera si kazdy musi najst svoj sposob. Asi neexistueje jedna zarucena rada. Ono je to tiez dost podmienene psychikou. Ako inak drtiva vacsina nasich chorob. Bude to chciet vela patrania, ale kto hlada, ten najde. Mne to trvalo asi dva roky, klop klop, nez som sa toho zbavila, klop klop. ATB som mala len raz, povedala som si ze viackrat do toho uz nepojdem.
Tak skus patrat, kde nieco nie je vporiadku, z coho sa stresujes, coho sa bojis. Moze sa Ti zdat velmi divna moja rada, ale skus sa opytat tela, preco mas tento problem, zober do ruky pero a papier a zacni pisat, davaj otazky a pis si odpovede, co Ti na to pridu. Je viacero sposobov ako na to prist. Zalezi ako si k tymto veciam otvorena. Ja ked so to skusala prvykrat, tak som si pripadala ako blbec, ale potom som si povedala, ze ved preco to nevyskusat, nic zle sa mi nestane.
Samozrejme, ze som zaroven riesila upravu stravy a nejake doplnky, alternativu atd. Musis hladat a skusat.
Drzim palce
@spirit16 ja s tebou plne suhlasim. Ja ani nepotrebujem papier a pero . Presne viem z coho sa stresujem. Je to strach z chorob ze co ak to bude vazne co ak sa mi nieco stane... Cize ja musim prekonat strach a prestat negativne rozmyslat. Cez den mi to ide len rano ked sa zobudim su moje myslienky vselijake a vtedy mam stres.
@maryah a moze ma po dobrati atb este pobolievat zaludok ?
@tatiana1980 žalúdok dostal zabrať. Také dávky antibiotík si myslím spôsobujú bolesť. Mne bolo ťažko po nich. Pôjdeš ešte na kontrolu na hadičku?
@maryah ano idem ale az za 7 tyzdniv na dychovy test stoji 35€ ale lepsie ako GFS
Atb som dobrala vcera ...
Ahoj. Aj ja som brala. Je to dost silne svinstvo. Zaberu zial len na isty cas. HP sa normalne nezistuje; mala si nejake problemy ked ti ho zistili? Podla toho co pises sa stravujes priam ukazkovo. Dobre robis, ze si z jedalnicka stiahla jedla ktore zvysuju kyselinu, pozor aj na cokoladu. Inak sa dieta pri HP neudava
@tatiana1980 ja som si kúpila Aloe Vera a pila som ho a vyliečila som sa aj bez tabletiek ;) a brala som tých antibiotík za 2 roku strašne veľa už som mala toho dosť skúsila som Aloe zabralo
@birbalka to som sa zacala az teraz takto stravovat. Ja som trpela na zahu, plyny a uz ma bolel zaludok. Ja som taka ze teraz dost stresujem a ja viem ze nemam dovod len neviem ten stres odburat.
@tatiana1980 no vitaj v klube! 😊 skus sa viac venovat sebe; respektovat potreby svojho tela; ked nevladzes lahni si, kaslat nato, ze je v byte bordel... chod viac do prirody.
No snazim sa ale ide to tazko. A ako dlho este mozem pocitovat ten zaludok ? Pytala som sa dokiny natu mastichu a mi povedala ze sice to HP potlaci ale za 20 rokov to moze mat daleko vacsie nasledky. Ze je potrebna liecba atb.
@ariannazara tak to je super ked ti to pomohlo. Ja tym ze stresujem sa mi to asi tak lahko neupravi ☹
@tatiana1980 ono je to s tymi atb a mastickami prast jak uhod. Vsetko ma svoje plusy a minusy a hlavne vsetko so vsetkym suvisi....takze si clivek nevyberie.
@birbalka suhlasim tak ja hlavne mam stresy a ako dlho moze po atb este boliet zaludok
Ahojte...prejavoval sa u niekoho helicobakter aj tak, že ste po každom zjedenom jedle kašlali???
@laskykvet01 hej, u mňa. kašlala som neprestajne pol roka.. Vyskúšaj mastichu s probiotikami Active, mne pomohla už po prvej dávke bol kašel preč a po troch aj helikobakter 🙂
@ariannazara ake aloe so brala a ako dlho prosim ta? Ja mam aj zapal zaludka
@caterine aloe vera stavu od lrka.
@ariannazara mala ai helicobaktera aj zapal zaludka?
@stastnablcha Ahoj, a homeopatia Ti zaberá doteraz? ďakujem za odpoveď
ahoj.. ja som sa preliecovala uz mnoho krat :( tiez svata trojica. vzdy zabrali no do casu... skusila som aj homeopatiu a to mi zabralo asi najlepsie.
jest mozes vsetko,
masticha je vraj skvela, ja osobne som ju nemala, kedze po homeopatii mi priznaky zmizli ale vela ludi si nesmierne pochvalovalo