Helicobacter pylori: príznaky, liečba

9. sep 2023

Ahojte, aké ste mali príznaky helicobactera pylori?

mima2406
9. sep 2023

Bolest brucha hore,vracanie,hnacky.

daniela2202
9. sep 2023

Ja nič s bruchom, ale padali vlasy- koža svrbela, a veľa som prdela ... len tak - naozaj .... a zdá sa mi , že sa chce vrátiť

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. sep 2023

@mima2406
@daniela2202
@walentina7 ja mám tiež bolesti brucha, aj hore aj dole, som strašné nafúknutá čokoľvek zjem, vlasy mi padaju uz dlho, tiež prdím jak diva, únava dupľom. No ďakujem baby, dnes idem do lekárne po test. Vám ho zistil dr či aj samé ste si kúpili test? Neuzivali ste náhodou mastichu?

oli18
10. sep 2023

Ja ho mam dlhodobo. Beriem lieky na xnizenie zaludocnej kyseliny. Cielene lieky na neho mi lekar dat odmietol, lebo ho mame vsetci a vracia sa.

autor
10. sep 2023

@oli18 aha, no to je pliaga veru. Čítala som že sa ho človek nezbaví tak lahko

suriella
10. sep 2023

Moja babka mala helicobaktera roky, nepomahali atb, stale bol pozitivny. Kupili sme jej kuru mastichy na 3 mesiace, ona, stara skola sa radsej opytala doktora, ci to moze brat, ten ju vysmial a za konzultaciu si este aj peniaze vypytal...ale po vybrati kury sla asi o 2 mesiace na test aaa...helicobakter negativny. Stalo to vela, ta kura, o to viac, ze som nevedela ci nejde len o marketing, ale sla by som do toho zas!

jaska25
10. sep 2023

Urcite Masticha. Vyskusane, zabrie 🙂 Treba aspon 3 mesiace uzivat.

autor
10. sep 2023

@jaska25
@suriella to ste ma potešili, mamina má tiež problémy, ale boji sa hadice, tak sme objednali kúru na tri mesiace. Stojí to fakt dosť,tak verím,že jej zaberie. Ja uvidím,čo mi ukáže test...

jaska25
10. sep 2023

Ano, tabletky su drahe, ale stoji to za to. Mne sa zlapsilo aj travenie, prestalo ma nafukovat. Odporucaju to aj preventivne urobit si kuru raz do roka. Drzim palce.

autor
10. sep 2023

@jaska25 no veď s týmto mám v poslednej dobe veľký problém, s nafukovaním neskutočným. A potom zas prdím 😂🙈

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. sep 2023

@walentina7 bože a ATB nepomohli? Tá masticha ide dosť do peňazí čo som pozerala ceny...aj ťa nafukovalo?

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. sep 2023

@walentina7 no tak to mas dosť na figu že sa toho nemôžeš zbaviť. Ja tiež brucho keď niečo zjem má hneď boli a som tiež ako tehotná, uvidim čo ukaze zajtra ten domáci test.

tatiana149
13. okt 2023

Dnes som dostala trojkombinaciu antibiotík. Dúfam že ma nezničia. Mám ich zobrať naraz?

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tatiana149
15. okt 2023

@walentina7 tiež mám takto po 12 hodinách. No iné. Ráno na lačno nolpaza 40 a po hodine s jedlom entizol 2 ks, amoksiklav 1 ks, ex helico 1 ks. Večer tiež. Až na to že amokdiklav je strašné veľké a nedá sa mi spolknut. Veľké ako kameň. Keďže mám problém s polykanim DYSFAGIA.

slavkajurko
15. okt 2023

Helicobacter potrebuje soľ! Všetci čo ho mate musíte úplne prestať soliť. Ale ze úplne. Ja som na tejto diéte už 2 týždne a pálenie zahy mi prestalo bez liekov. Ti co musite uzivat antibiotika , tak nesolte aspon počas užívania antibiotík. Nejest syry, mliečne výrobky, kuracie mäso a všetky slané jedla. Zároveň užívam mastichu a CMULACI zinok, lebo zinok ničí mikroprostredie helicobactera v žalúdku. A samozrejme dobre probiotika po jedle vyspypem hned do ust z kapsuly. A verte či nie, pomáha mi to

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tatiana149
15. okt 2023

@walentina7 mne nejde ani ťa polovica hahaha. Stojí mi to dlho v krku

kika1572
30. okt 2023

@jaska25 viete mi prosím poradiť kde to kúpim?a akú?ďakujem

kika1572
8. nov 2023

@jaska25 ďakujem

jajaja
7. jún 2024

@kika1572 ahoj, pomohla ti nakoniec masticha? 🙂

ildi05
19. jún 2024

@jajaja to by aj mňa zaujímalo či jej pomohla @kika1572
Ja mám od včera potvrdené ťažký stupeň ,začala som hneď z diétou,zelené potraviny,mastichu ,vitamín C,Zinok ,brokolicu
Som zvedavá či pomôže,nechcem jesť toľko ATB

kika1572
20. jún 2024

@jajaja ahoj,na helicobaktera asi áno lebo bol vyliečený,ale žalúdok má bolieva stále aj mi zvykne byť zle no už nie tak často ako predtým.Dr povedala že keď sú výsledky dobré tak to bude zo stresu..

kika1572
20. jún 2024

@ildi05 neviem presne či masticha pomohla alebo ATB lebo najskôr som brala antibiotiká a až potom mastichu a kontrolné testy som mala pozdejsie ale helicobaktera som už nemala..

ildi05
21. jún 2024

@kika1572 ďakujem za odpoveď

ildi05
21. jún 2024

@kika1572 a môžem vedieť ako dlho si užívala mastichu?