Helicobacter - liečba

sasen123
4. máj 2021

Ahojte máte niekto skúsenosť s touto baktériou? Ako prebiehala liečba u vás ? A aké ste mali príznaky?

monkabohdalova
4. máj 2021

@sasen123 ahoj ja priamo nemám skúsenosti, ale jedna známa mala dlho s tým problém a podarilo sa jej z toho dostať vďaka dlhodobému užívaniu tabliet mastichy, .. a druhý prípad, minulý rok v rodine začala mať probléme s helico, tak som jej odporučila tabletky mastichy a cca po 3 mesiacoch užívania sa cíti konečne lepšie 🙂

sasen123
autor
4. máj 2021

@monkabohdalova kúpim tu mastichu aj v lekárni že ?🙂

pinaofina
4. máj 2021

@sasen123 no ja som to mala dlhodobo a riešila som to s lekárkou. Helico je zloba a veľmi ľahko sa vráti. Brala som kombináciu antibiotík, šla na testy a mala som ho stále ale menej. Tak som brala ešte inú kombináciu antibiotík a potom som ho už mala negatívny. Odporúčam to riešiť s lekárom, ja som dlhodobo hľadala iné riešenia a potom som skončila so zápalom žalúdka aj pažeráku a trvalo to strašne dlho, kým sa všetko vyriešilo.
Ale inak helico má veľká časť populácie a len niekomu to spôsobí problémy.

sasen123
autor
4. máj 2021

@pinaofina áno beriem antibiotiká .. ale tie tlaky v žalúdku .. a celkovo pocit nekomfortnosti je hnus :/

pinaofina
4. máj 2021

@sasen123 ja viem, mrzí ma to..ale od bolesti ako takej mi nepomohlo nič. Jedine skompletizovanie liečby.

monkabohdalova
4. máj 2021

@pinaofina dva prípady ktoré som spomenula vyššie to riešili a lekármi dlhodobo, viac antibiotik prestriedali a nič nezabralo.. až užívanie mastichy zabralo obom ;)

monkabohdalova
4. máj 2021

@sasen123 veru neviem či sa dá kúpiť v každej lekárni, my sme objednávali cez internet. Jediná nevýhoda je , že je finančne náročná pri dlhodobom užívaní

legamaja
4. máj 2021

@sasen123
Masticha active - užívala som cca 6 tyzdnov + oreganovy olej. Zabralo.

pinaofina
4. máj 2021

@monkabohdalova tak kazdemu asi funguje nieco ine 🙂