Ahojte. V zime sa u mňa objavil úzkosť, vyhľadala som psychiatra a predpísala mi Helex 0.25 trikrát denne. Brala som 6 týždňov, bolo mi lepšie, potom mi chcela znížiť dávku na 2x denne, ale hneď mi bolo opäť horšie. Vydržala som 2 týždne, ale každý deň bolo horšie, nakoniec som začala zase brať 3x1. Bere niekto takú dávku alprazolamu? Máte napriek tomu, že berete zlú náľadu a smutné myšlienky?
@marianarem Ďakujem ti, a ak sa môžem spýtať, ako sa podarilo potom vysadiť tie tabletky?
@stela81 No tazko. Mala som vtedy velmi velke problemy, kvoli ktorym som sa nakoniec rozhodla ist do Pezinku. A tam sa potom aj toto vysadzalo. Bola to presne ta tvoja davka, uberalo sa z toho po kuskoch a zakazdym boli tyzden-dva abstinencne priznaky. Bolo nas tam takych vela, niekomu to islo vysadit rychlejsie, niekomu pomalsie. Tam som ale videla, do coho to moze prerast, boli tam ludia, co brali obrovske davky. Ja akonahle som zistila, ze uz to neviem len tak vysadit a vlastne to uz nic moc nerobi, tak som si povedala, ze nech sa deje co sa deje, davku si nenavysim. U mna ale ta zavislost vznikla extremne rychlo, aj psychiatricka mi tvrdila, ze to este nie je mozne. Mam kolegu, ktory to bral hadam aj 3 mesiace a vysadil v pohode. Tiez kolegov otec to berie denne uz cele desatrocia. Aj v Pezinku boli ludia co to brali aj 20 rokov..Kazdy na to reaguje inac, ale pre istotu ti radim zbavit sa toho.
Helex obsahuje Alprazolam
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Alprazolam
https://m.psychonautwiki.org/wiki/Alprazolam
Tu si niečo prečítajte o tom lieku, budete to vedieť lepšie pochopiť ako to funguje. Trpezlivosť, skúste cvičiť a zmeniť stravu , to pomáha najviac
@diamondsspaces Poznám alprazolám, aj príbalový leták, presne preto sa obávam brať napriek tomu, že mi psychiatrička tvrdí, že tú najslabšiu kludne sa dá používať 6-8 mesiacov, ak ide o úzkosť a depresiu. Len som bola zvedavá, ak niekto používal, ako sa potom cítil.
@stela81 No tento liek by sa hlavne mal brat len kratkodobo, inac hrozi zavislost, z ktorej sa tazko vymotava. Sama som do toho spadla a to uz pri tejto davke, aku beries ty a iba po par tyzdnoch brania. Odvtedy sa tomu vyhybam. Na tvojom mieste by som skusala radsej ine lieky alebo psychoterapiu.