Hanbím sa, že chodím k psychiatrovi.

ludmilusik
16. okt 2019

Hanbím sa za to že chodim k psychiatrovi. Liečim sa na uzkost. Mám pocit že som zlyhala keď tam chodím. Nikomu sa s tým nechvalim a bojím sa že to niekto zistí. Je tu niekto taký kto po dobrati liekov nemal úzkosti? Ja mám soc. Fóbiu a aj sa rýchlo roztrasiem, keď je čo len slabý tlak vyvinutý na mňa. Povzbudte má prosím.

renka30
16. okt 2019

Nemáš sa za čo hanbiť, práve naopak mala by si byť na seba hrdá, že si sa odhodlala k nemu ísť. Mnoho ľudí bojuje s psychickými problémami a nikdy psychiatra nevyhľadajú hoci by im pomohol s ich riešením. Držím ti palce nech svoju fóbiu zvládneš.

petkaaa
16. okt 2019

To, že chodíš k psychiatrovi je absolútne v poriadku. Rovnako ako ideš k lekárovi, keď ťa bolí zub, či keď si zlomíš nohu, tak isto ideš k lekárovi keď máš úzkosť. Lieč sa, bude ti lepšie, budeš istejšia a uľaví sa ti. Držím ti palce. 🍀

bafka
16. okt 2019

@ludmilusik Nemáš sa prečo hanbiť. Podľa mňa 3/4 ľudstva tam patrí. Ja keby mám čas, tiež odbornú pomoc vyhľadám. Tiež trpím úzkosťou a hlavne neznesiteľným strachom o všetko. Že sa niečo stane, stále mám katastrofické scenáre v mysli a až ma z toho strachu preháňa. Držím palce aby ti to pomohlo. Hlavne sa nehanbi. Možno aj v tvojom okolí navštevuje odborníka ani o tom nevieš.

angi07
16. okt 2019

@ludmilusik nemas sa zaco hanbit!!!!mne naopak pomohlo to ze som si to priznala...v pohode som o tom rozpravala nielen rodine ale aj znamym a prave ze som bola na seba pysna a hrda ked som pocula od nich aka som silna ze o tomto viem hovorit...a to bral zo mna priklad aj starsi pan( svagrinej svagor) dovtedy si to ani nepriznal a ked ma pocul ako o tomto rozpravam tak.mi povedal...klobuk dole ze si taka silna...a postupne som bola viac a viac otvorena k svetu az kym som uplne fit 😊😊😊drzim palce

katarinka89
16. okt 2019

@ludmilusik Pocitujes niekedy stav hnevu?

laulin
16. okt 2019

Keď máš chorý žalúdok, ideš ku gastroentrológovi, keď máš chorú hlavu, ideš ku neurológovi, Keď máš chorú dušu, ideš k psychiatrovi. Chodiť k lekárom nie je hanba. I keď uznávam, psychiater je u nás (zatiaľ) stále taká kontroverznejšia téma. A práve preto ako sa píše vyššie - mala by si byť na to hrdá, že si k nemu išla, že si prekonala predsudky a samu seba. Naozaj sa nemáš za čo hanbiť, práve naopak. Možno časom o tom budeš otvorene hovoriť a pomôžeš tým ostatným prekonať predsudky. Vôbec si nezlyhala, práve naopak - postúpila si vo svojom živote vyššie, rastieš. Dobre bude, uvidíš. Držím palce 🙂

fokuska
16. okt 2019

Mozes byt na seba hrda!!! Priznala si si, ze ta nieco trapi, ze mas nejaky problem a aktivne pracujes na tom, aby si sa ho zbavila. Vyhladala si odbornu pomoc a to je skvele. Urobila si pre seba to najlepsie, co si urobit mohla!
Nemusis to nikomu hovorit, ale ak by to niekto zistil, tak co? Hlavu hore a odpovedz - ano, liecim sa, urobila pre seba to najlepsie co som mohla, nemam sa za co hanbit!

d_anica
16. okt 2019

Vôbec sa za to nehanbi, ja ťa práve obdivujem, že si začala svoj problém aktívne riešiť. Ja mám v poslednej dobe tiež problém s úzkosťou, mne to odštartovala prežitá trauma. Tiež mám hrozný strach a niekedy ma to ako blesk zrazu udrie, až mi zostane nevoľno. Najviac sa bojím o syna, zrazu si predstavím, že mu niečo je a prepadne ma úzkosť. Zatiaľ sa to snažím sama zvládať, tak uvidím časom, ako mi bude. Držím palce a prajem skoré vyliečenie!!!

ludmilusik
autor
16. okt 2019

@katarinka89 neviem ako to myslíš. Akoze viem sa nazlostit keď ma dakto vytočí.

lobic
16. okt 2019

ako preco by si sa preboha mala za to hanbit. je to proste problem, ktory je treba takto poriesit a hotovo, na tom predsa nie je nic zleho. neboj, len si musis verit a ono sa to bude isto zlepsovat

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evica01
16. okt 2019

@ludmilusik praveze tym, ze chodis ku psychiatrovi si cool 😊
Ale viem ako to myslis. Ludia su hlupaci, zakonite takych ludi povazuju za blaznov.
Ked ta niekto vymakne tak povedz, ze davnejsie si mala narkozu a nemozes od vtedy spat. Hotovo. Ani nic nerozoberaj. Budes mat pokoj od sprostych reci.

katarinka89
16. okt 2019

@ludmilusik Lebo si písala, že sa roztrasies, keď na teba niekto vyvinie tlak

ludmilusik
autor
16. okt 2019

@katarinka89 aha tak to nie. Ja vtedy cítim úzkosť. Tlak na hrudi, nervozitu....

ludmilusik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ludmilusik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ludmilusik
autor
16. okt 2019

@katarinka89 hnev asi nie, skôr mi je do placu

eliska13
16. okt 2019

@ludmilusik Vôbec sa za to nehanbi.je dobre porozumieť čo sa s tebou a prečo deje.Kazdy človek by mal mať terapeuta😉

cristy
16. okt 2019

@ludmilusik ahoj, vôbec sa nemáš začo hanbiť, je to obrovský krok, že si vyhľadala odbornú pomoc a môžeš byť na seba len hrdá. Veľa ľudí by tú odbornú pomoc potrebovalo, ale sa boja ísť k psychiatrovi, však "čo povie okolie", tak svoje psychické problémy riešia (aj)alkoholom alebo sa "vyvršujú" na rodine. Viem o čom hovorím, mám v rodine psychiatrického pacienta. Keď sa dobre nastavia lieky, pridá sa psychoterapia, tak sa dá žiť úplne normálny život. Držím ti palce

daniella30
16. okt 2019

@ludmilusik co si? Ti co su vo vlade by sa mali hanbit a nie ty 🙂

ludmilusik
autor
16. okt 2019

Ďakujem vám všetkým. Veľmi si to vážim. ❤️

katarinka89
16. okt 2019

@ludmilusik asi si zažila niečo v zivote- preto máš tento problém....nikto ti nemôže ublížiť, rozumieš? Nikto kým mu to nepovolia ty.... Nemáš mať prečo strach

selest
16. okt 2019

Plno mojich kamosiek sa takto lieci. Dnes to uz nieje nic zvlastne. Drzim ti palce

lija22
16. okt 2019

@ludmilusik je velmi pravdepodobne, ze ked to oznamis okoliu zistis ze aj ta, ten, henten chodia s cimsi k psychiatrivo, prip tej, toho, hentej brat, mama, sestra sa liecili ci liecia atd a ziskas aj dake dobre informacie. hlavu hore, dobre bude 🌷

katkasofka
16. okt 2019

.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mery09
9. nov 2019

Ísť k psychiatrovi je to najlepšie čo si mohla urobiť . Je normálne liečiť sa a ty si to dokázala. Držím moc palce. ❤