Ahojte zienky, uz asi tri mesiace trpim "depresiou" koli prsiam. Nielen ze mi pocas tehu dost narastli a su cele striove a padnute, ale co mi sposobuje denno denne trapenie su bradavky resp. "kruhy" okolo bradaviek (neviem ako sa im hovori). Tym ako mi narastli prsia sa roztiahli aj kruhy a kedze ani predtym neboli najmensie teraz su otrasne. Ved ich mam cez polku prs. Kazdy den pri sprchovani ked sa vidim mi je skoro az do placu. Mam 21 rokov a zachvilu budem rodit. A pravdou je vzdy som si na tele dala tak trochu zalezat. Toto uplne znicilo aj naznak sebavedomia u mna a velmi ma to trapi. Mozno sa niektora zasmejete, ale mne to smiesne nieje. Upravia sa mi prsia a bradavky po porode? Alebo to uz navzdy zostanu take velke? Mam strach ze sa po porode uz pred priatelom budem hanbit aj vyzliect. Uz teraz sa obraciam koli tomu chrbtom ked sa prezliekam ☹
@michaela203 ahoj, ja som mala taku istu depku. Ja som maleho aj kojila par mesiacov, ale potom ked som prestala a mliecne zlazy sa zmensili, my ostali pekne, vacsie prsia, bradavky su tiez normalnejsie a ja som sa cudovala, ze budem mat pekne stvorky, trosku mam problem s podprsenkami, ale najradsej nosim sportove, ktore aj drzia
@ariadna22 myslim ze to nieje len z tehu. Od zaciatku ma to trapilo, no posledne 4 mesiace to je viac ako len trapenie-prechadza to do depresii. Lebo prsia mam naozaj hrozne a na 21rocnu su otrasne. Nevadili by mi ani strie ani to opadnutie (aj ked ani to nieje prijemne) ale toto je "problem" ktory ani neviem ci sa da nejak riesit...ci sa upravia alebo co.. termin mam 20-24januara
@lilila65 takze sa casom zase upravia aj bradavky? Ak mi taketo zostanu tak naozaj sa bojim toho ze sa pred priatelom uz ani nevyzleciem a ja sa budem kazdy den trapit
@michaela203 ako prve chlapovi sa ukaz, nech vidi to co je na tebe ine a ano mas to od tehotenstva a postupne sa to upravi. a neboj po porode nebudes tak mysliet na prsia, budes mat plno prace s drobcom. postupne sa ti to upravi a mne prsia ani tak nepadaju, naopak su tvrde a drzia, preto nosim sportove, ktore maju vypln, aby nahodou sa nestalo, ze ich gravitacia moc ohuri 😉
Bradavky a dvorce sa pocas tehu menia. Zvacsia sa a stmavnu. Do porodu sa farba este moze zmenit.Priroda to zariadila za ucelom kojenia. To sa po kojeni upravi, bradaky sa zmensia, dvorce vyblednu, prsniky zmensia. Toto urcite nie je finalny stav. Netrap sa vecami, ktore sa urcite zmenia k lepsiemu ale tes sa na babo a uzivaj si tehu. 🙂
@lilila65 priatel vie aka som, aj vie ze ma to trapi...dokonca to odlahcuje vtipkom ze som teraz ako taka jeho cernoska 😀 tak dakujem za podporu a hlavne za ukludnenie ze sa to casom upravi 🙂
@zita19 uz som si o tom hladala aj clanky ale nikde som nic nenasla...preto som sa bala. Na maleho sa tesim velmi, len ono sa to neda nemysliet na to kedze sa vidim kazdy den. Ale som velmi rada ze sa po kojeni upravia, dakujem aj tebe za info, ukludnenie a hned aj zlepsenie nalady 🙂
@michaela203 Vidis, kraviny sa na Konovi preberaju na 300 stranach (nalepky...) ale o dolezitych veciach ani ň 😉
@michaela203 ahoj, netrap sa. Ja som bola na tom podobne, pred tehu som mala stvotky, pocas tehu to nabralo obratky,
presne ako pises, bolo aj u mna, to sa naozaj casom opravi, dvorce aj bradavky budu ako predtym, prsia sa zmenia, ale dvorce a bradavky budu ako predtym, u mna jevto tak....neboj sa, hlavu hore a uzivaj si tehu 🙂 drzim palec
@michaela203 ja si myslím, že ho budeš mať skôr, tie dvorce sa ti upravia ked bude mať okolo 2rokov tak už budeš v normále, po tehu budeš frčať na materských hormónoch...
@michaela203 teba chlap pekne prezyva, mna moj nazyval velryba a modzila a take blbosti, ale mne sa to pacilo 🙂
@lilila65 tak cernoska som len koli prsiam 😀 ...inak som dostala prezyvku Balvan 😀 ale aspon sa vzdy rozosmejem ked mi to povie 🙂
@michaela203 Ja moju tehu dceru volam vorvanik 😀 😀
@michaela203 vidis na to mame tych nasich chlapov, smejeme sa aj ked je nam do placu 😉
@zita19 tak ja ratam s tym ze 3/4 zien aj tuto temu povazuju za kravinu a zasmeju sa na tom. Len som sa to nikde nedocitala tak som spustila temu 🙂
@michaela203 V tomto s Tebou plne suhlasim. Mnohe superzeny sa mozu zabavat. Ale rozhodne to je je lepsia otazka ako ta, ze ci sa moze jest svieckova v tehotenstve 🙂
😀 tak som na tom este dobre, kedze takato otazka ma ani nenapadla..a nastastie som ju tu ani nevidela 🙂
@michaela203 tak si so mnou vymeň! Beriem akékoľvek, len nech sú obe a zdravé bez rakoviny.
no k tým bradavkám, bud vkľude, podľa mojích skúsenosti sa to stiahne naspäť z väčšej časti, ja ked som kojila pred kámoškou, tak sa nevedela prestať smiať, ževraj mám dvorce veľké ako hlava malého, a ja som to nejako ani neriešila, proste príroda spraví čo treba, nekojím už asi pol roka a myslím že sa to vrátilo do pôvodného stavu. A manžel sa tiež pobavil že má doma černošku 😀 ale aj sa opýtal či to už navždy, tak vtedy som sa pobavila ja 😀
no ja už nekojím aspoň rok a tiež trpím depkou kvôli prsiam...nie su vobec pevne, strie, a bohužial tie dvorce sú ešte dosť veľké ☹ dúfam že sa stiahnu 😕 ale ak nie, tak si pomalinky našetrím na operáciu prsníkov...ja som tiež rodila ako 21 ročná, teraz mám 22 a viem ako sa cítiš...aj ja nenávidím pohlad do zrkadla
@soltyska to som rada ze dalsia ktora ma skusenosti ze sa stiahnu. A aspon som dnes nabrala viac optimizmu po tychto reakciach 🙂 no ja som to zase hned vyvalila na priatela..prve co bolo ked sa vratil z prace bola moja veta : milacik dozvedela som sa ze ked prestanem kojit budem mat zas casom normalne bradavky 😀
@nikoletka_h ja som tiez rozmyslala nad setrenim na operaciu. Ale v dnesnej dobe je to tazkom hlavne ak je teraz viacmenej vsetko po financnej stranke na priatelovi.. takze mi skor len zostava verit ze sa casom vratia aspon ako tak do povodneho stavu. Aj ked strii sa uz nikdy nezbavim, tie mam hrozne, cele prsia fialove...ale mna najviac tie dvorce trapia. Tak snad sa nam postasti a vsetko sa da casom do poriadku 🙂
Ahoj 🙂 Chápem tvoje pocity, ale podľa mňa tým, že si tehotná, sa ti mení celé telo a prsia obzvlášť. Určite budeš musieť počkať, kým porodíš a dokojíš, prsia sa ti postupne môžu veľmi, veľmi zmeniť. Je to u každej ženy individuálne. Moja kolegynka, keď porodila, mala obrovské prsia. Do dvoch mesiacov jej zmizli a je plochá - nechápali sme, ako je to možné. Mne zase po oboch pôrodoch prsia trošku narástli a ostali mi väčšie ako pred tehotenstvami. Takže, nič neboj, buď trpezlivá a venuj sa hlavne prípravám na Vianoce a na bábätko. Prsia budeš riešiť, keď príde ich čas 🙂 A možno ani nebude čo riešiť. Prípadne si kúp teraz nejaký kvalitný krém na spevnenie pokožky pŕs.
ahoj moja uz ti tu baby popisali ja sa tiez pridam neboj po porode ked dokojis sa ti bradavky upravia o nejaky cas mozes zas ty radit ci upokojit inu zienku co bude mat podobny problem drzim peste stastlivy porod a zdraveho drobceka a uz sa netrap toto nie je trvale 🙂
@michaela203 urcite po pôrode prejde, vyzaduje to cas a trpezlivost, neboj sa, aj dvorce okolo bradaviek sa zmensia.
@michaela203 to si vtipná ,si tehotná a tehotenstvom sa telo mení ,prsia sa dokážu zväčšiť aj o 1 až 2 čísla to okolo sa volá dvorce a je normálne, že sa tiež zväčšia a zmenia farbu ,čo riešiš ,pekne si v kľude dotehuľkuj ,odkoj a dostane sa to do poriadku ,strie sa stiahnu ,prsia zmenšia a aj dvorce ,nebude to síce také ako predtým ,ale nebude to taká katastrofa ,každá sme tým prešili ,sú to normálne tehu zmeny a ak sa ti prieteľ otáča chrbtom sa ho spýtaj prečo...veď nosíš pod srdcom jeho dieťa a mal na tom stave,ktorý teraz je, účasť ....a ak ti povie niečo hlúpe ,kopni ho do riti ...takže kľud a neboj bude dobre a budeš mať krásne bábätko ,kvôli ,ktorému sa to oplatilo podstúpiť .....
ahoj,malá rada odomňa,ja mám 2 deti a po pôrode už 13 rokov a samozrejme prsia si to odniesli,tiež som z toho nešťastná,ale začala som asi pred rokom spávať v noci v podprsenke a výrazne sa mi zlepšili,naozaj je to viditelné,sú krajšie a pevnejšie,dokonca ich mám rovnaké aj ked bol jeden pred tým vačší...tak pohodlnú podprsenku na noc!!!
A tie bradavky sa upravia,neboj 🙂 Dúfam,že to pomôže aj iným babám,skúste....
@aristka ja som vedela ze sa tehotenstvom telo zmeni, ale kedze cakam prve babo tak som nevedela ze niektore casti sa zmenia az tak...a priatel sa mi neotaca chrbtom, to ja sa otacam pred nim, on ma podporuje a vsetko co sa tyka mna a maleho je v tom skvely. Aj na maleho sa uz tesim, tu ide len o to, ze mam zo seba hrozny pocit, mozno to je pre niekoho nepodstatne a smiesne, ja som sa len zverila kedze pre mna je to hrozne a som nestastna z vlastnych prs...
to je z tehu, to ti prejde, ešte ako dlho?