Haluxy na ľavej nohe

xtremme
15. dec 2020

Ahojte, zrejme mám halux na ľavej nohe,je to taký vycnelok pri koreni palca, zatiaľ nebolestivy,dnes som si ho objavila,čiže kým sa dostanem v momentálnej situácii k ortopedovi,chcela by som sa vás opýtať,či v počiatočnom štádiu sa ešte dá nejako palec napraviť,resp.halux odstrániť bez operacie.Pomáhajú bandáže, resp.co s tým robiť?Objednala som si nejakú cvičebný pomôcku a tiež nočnú bandáž..tak neviem,či to bude mať vôbec nejaký efekt..

luci_ba
15. dec 2020

@xtremme ja to mam zdedene po mamime, viem že vekom to bude len horšie. sice som nikdy nepoužíla bandaz ani nič podobne ale čím kvalitnejšie topánky bez opatku mam, tym je to lepšie.

vandica
15. dec 2020

@xtremme ja sa pripnem k tejto téme. Ja to mám na pravej nohe, vždy som mala tú kosť väčšiu ako na ľavej, ale nejak som to neriešila, len som si myslela že mam proste širšiu pravú nohu. No už cca polroka, ma bolieva palec a tá kosť a teraz v poslednej dobe sa to začalo zhoršovať. Keď mám užšiu topánku tak ma to dost boli. Teraz má dr nevezme, takže tiež by som rada vedela čo s tým.

mdek
15. dec 2020

Ja som to mala od narodenia. V detstve som mala rôzne bandáže a ortézy na mieru niečo aj cez deň a väčšinou cez noc a nemalo to žiadny efekt. Až na vysokej škole som sa odhodlala a ten výraznejší som si dala zooperovat v súkromnej ambulancii v Malackách, metódou, že je tam vložený Titanovy spoj a teda nikdy už nevznikne nanovo. Hlavne nebola noha v sade a bola to jednodňová operácia. Ale je to možné tou metódou len do určitého stavu.

xtremme
autor
15. dec 2020

@mdek a vedela by si mi poslať link na tú nemocku?nevieš náhodou,operuje sa aj počiatočné štádium? Ďakujem 👍

gemerka17
15. dec 2020

@xtremme tak jedine operuje pullman v Malackách. Myslím že to už ani nerobí, po tom čo to spôsobilo mnohým komplikácie a zhoršenie stavu. Od neho ruky preč. Inak halluxy pokiaľ nebolia, netreba operovať. Riziko že môže byť aj po operácii horšie nie je nič moc lákavé. Nie každý operovať halluxy vie. Počiatočné štádium je najmä o cvičení a posilňovani klenby. Pomôžu aj korektori.vhodna obuv, žiadne vysoké podpätky, alebo niekde kde sú stlacena predná časť nohy, pozri aj barefoot obuv. Ortopedické vložky tiež nemusíš byť na príťaž. Pýtaj sa na rehabilitacie aby ťa naučili cviky.

xtremme
autor
15. dec 2020

@mdek a koľko si za to platila cca, prosím ťa?

mdek
15. dec 2020

@xtremme neviem už ako sa to volalo a ani meno lekára. A stalo to 550. Časť hradila poisťovňa