Gynekologické problémy

nastenka1207
26. jan 2016

Ahojte, potrebujem poradiť, ak máte niektorá podobnú skúsenosť...už je to pomaly rok, čo mi doktor zistil mykózu, dal mi čípky, ale tie som nedobrala, lebo som dostala alergickú reakciu...takto sa to opakovala dvakrát, zmenil čípky a nič opäť to isté, potom mi povedal, že nemám mať sex, keďže sa mi to prejavilo vždy na druhý deň alebo pár hodín po sexe, ani po dvoch mesiacoch to však neprešlo a po sexe som znova mala pálenie a svrbenie..vymenila som gynekológa, ten my našiel mykoplazmy a ureaplazmy, brali sme aj s partnerom lieky ale znova po sexe to isté...mykóza ani ureoplazma mi nevyšla, iba nejaká baktéria zase, znova čípky ktoré nezabrali a už som z toho zúfalá..kým nie je sex tak to za dva dni celkom prejde ale už pol roka som sex nemala a občas pociťujem pálenie...Fakt už neviem, čo mám robiť, a keďže sme plánovali dieťatko, tam už som z toho aj psychicky na dne...:(

limetka69
26. jan 2016

Kup si obycajne probiotika mne tiez gynekolog na toto nepomohol, preliecila som sa sama 🙂

dominika6
26. jan 2016

@nastenka1207
kopírujem

Ak pociťujete pálenie, svrbenie či bolesť v intímnej oblasti, môžete mať nedostatočne zvlhčované vaginálne prostredie.

Jedným z intímnych problémov, o ktorom sa často nehovorí, je suchosť pošvovej sliznice. Tá sa spája s úbytkom pohlavných hormónov po menopauze, po pôrode, ale môžu sa s ňou stretnúť aj ďalšie ženy.

Prečo dochádza k suchosti pošvy?

„Suchosť pošvy vzniká kvôli hormonálnemu stavu počas dojčenia, kedy žena nemenštruuje a je prirodzene chránená pred ďalším možným otehotnením. Ženy po menopauze často pociťujú suchosť a pálenie najmä pokiaľ ešte chcú sexuálne žiť. Lubrikácia u nich trvá dlhšie alebo je nedostatočná, pretože už nemajú toľko estrogénu,“ hovorí gynekologička MUDr. Zora Vasiľová.

Čo sa deje pri suchosti pošvy?

Nedostatočná tvorba pošvového sekrétu môže spôsobovať problémy aj pri pohlavnom styku. Ten býva pri nedostatočnej vlhkosti bolestivý, čo spôsobuje zranenia na sliznici, ktoré nielen prehlbujú bolesť, ale podporujú aj šírenie infekcií či pohlavných chorôb. Nedostatočná vaginálna vlhkosť spôsobuje u množstva žien odmietanie pohlavného styku.

Nemýľte si kvasinkovú infekciu so suchosťou

Suchosť pošvy trápi mnohé ženy, no jej prejavy sú veľmi ľahko zameniteľné napríklad za kvasinkovú infekciu.

„Pri samoliečbe môžu zle zvolené prípravky spôsobiť zmenu pH, čo vedie k ďalším komplikáciám. Príznaky netreba zľahčovať. Každý problém ako svrbenie, pálenie alebo výtok by mal vyšetriť odborný lekár,“ upozorňuje MUDr. Vasiľová.

Koho sa môžu tieto problémy týkať?

Najčastejšie suchosť pošvy pociťujú ženy, ktoré

majú zníženú hladinu estrogénov počas menopauzy,
majú zníženú hladinu estrogénov počas dojčenia,
podstupujú rádioterapiu alebo chemoterapiu,
podstúpili gynekologický zákrok,
dlhodobo užívajú hormonálnu antikoncepciu,
prekonávajú vaginálnu infekciu,
sú fajčiarky,
zažívajú nadmerný stres,
si často vykonávajú vaginálne výplachy.

Ako riešiť suchosť pošvy?

Nový vaginálny gél Hydrofemin obsahuje dve účinné látky. Kombináciou kyseliny hyalurónovej a kyseliny mliečnej je možné navrátiť príjemnú vlhkosť do intímnej oblasti.

Kyselina hyalurónová je prirodzenou súčasťou ľudského tela. Vytvára ochranný povlak, ktorý zvhčuje, chráni, zabraňuje prenikaniu a rastu patogénnej flóry, urýchľuje prirodzený proces hojenia a regeneráciu poškodenej sliznice a podporuje prirodzené protizápalové procesy.

Kyselina mliečna vytvára potrebné, prirodzene kyslé prostredie v pošve, a tak udržiava mikrobiálnu rovnováhu a zabraňuje šíreniu patogénnych baktérií.

tana85
26. jan 2016

@nastenka1207 suhlasim, ze skus probiotika, menej sladkosti, ktore podporuju kvasinky, a partnera podli tiez k urologovi. darmo sa ty liecis ak on nie. wobenzym je sice drahy, ale mne velmi pomohol pri urologickych problemoch, ktore parkrat sposobili aj take problemy, ake mas ty.

nastenka1207
autor
26. jan 2016

Ďakujem baby... probiotiká beriem už rok. Partner bol tiež na vyšetreniach a je v poriadku ....skúsim ešte ten wobenzym, Dúfam že to už konečne pomôže...a suchosť pošvy asi nemám pretože toto pociťujem až pár hodín alebo deň po styku...

zemko99
26. jan 2016

@tana85 inak myslíte normálne probiotika, tabletky, či probiotika do pošvy? ďakujem 🙂

tana85
27. jan 2016

do posvy si mozes dat nejaku kuru gynolakt alebo lactofeel, napr. tyzden dva, peroralne mozes aj dlhodobo, mesiac. ale to je lepsie sa poradit s lekarnikom

nikushka8
27. jan 2016

rovnaké pocity som dlho mala aj ja.. dokonca mi vyšli výsledky len na kvasinkový zápal.. no nepomohli lieky.. až po kontrolnom odbere vyšla vaginóza ešte neviem s čím, čo ani lekár nechápal! dal mi antibiotiká a odvtedy mám pokoj! ešte to môžu byť alergia na spermie.. ja vždy reagujem pálením a bolesťou.. pomohol femygel namiesto lubrikantu.. Čípky ti nepomôžu pokiaľ sa nepreliečiš perorálnymi tabeltkami..

nastenka1207
autor
27. jan 2016

@nikushka8. No ja som brala už 2 antibiotík a zakaždým mi vyšlo niečo iné alergiu na spermie nemám určite, s atb som brala aj probiotiká , preto som už z toho nešťastná lebo som už skúšala veľa veci ...

nastenka1207
autor
27. jan 2016

A baby náhodou s alternatívnou medicínou nemáte skúsenosti? Vaginálny čípok ale s nejakými bylinkami?

katrin21
27. jan 2016

@nastenka1207 radsej biorezonanciu, ked uz chces alternativu... ale aj ty, aj partner.. kedze mas problem vzdy po sexe, je to aj na nom, aby sa liecil....
a probiotka striedaj, neber stale to iste. vyluc sladke, muku obmedzit a kup si oreganovy olej a uzivaj 15kvapiek do tobolky ( predavaju prazdne v niektorych lekarnach).

nastenka1207
autor
27. jan 2016

@katrin21 mám oregánový olej , sladké aj bielu múku už nejem vyše 2mesiacov ale asi tomu treba dlhší čas keďže dlhé g.roky som sa zle stravovala. Partner je úplne v poriadku bol na vyšetrení

katrin21
27. jan 2016

@nastenka1207 bol na vysetreni. HA HA... su veci, co ti lekari nezistia, ale mas ich v sebe.. chodte na biorezonanciu...

nastenka1207
autor
27. jan 2016

@katrin21skúsim,ďakujem za info...

nikushka8
27. jan 2016

@nastenka1207 píšem ti len z vlastnej skúsenosti, s takýmto stavom ako ty som sa trápila rok. Už som ani nevedela, čo je sex :( Lebo vždy po pár dňoch nabehlo svrbenie.. bola som tiež zúfalá.. Pomohol až Dalacin, hneď ako mi konečne vyšli zle výsledky. skús preventívne pri každom sexe ten femygel.. alebo z tea tree.. môžem len odporučiť.. teda okrem toho, že si treba dať dokopy črevnú mikroflóru..

cackaa
27. jan 2016

@nastenka1207 Tiež mi už žiadna chémia nezaberala a doktor bol zo mňa na prášky, lebo už som bola na všetko imúnna. Dokonca po canestene som dostala takú reakciu, že až - neskutočný opuch, že som ani nohy nespojila 😀 .
Švagriná mi potom odporučila vyskúšať od K.Hádka zmes éterických olejov a ten som si dávala na tampón (cca 3-5 kvapiek) + balzam zvonku:
http://www.aromatherapy-sk.eu/product/candisan-...
http://www.aromatherapy-sk.eu/product/balzam-fe...

Môžeš to používať neobmedzene dlho, lebo je to prírodné a mne sa potom neskutočne uľavilo. A keď sa mi to náhodou minulo, tak mi postačil aj éterický olej TEA-TREE na tampón a vždy zabral.

bubbble
27. jan 2016

@nastenka1207 ahoj, ja sa venujem cinskej medicine. Lokalne cipky ti asi nepomozu, ked tak bylinky normalne zvnutra (ako jest 🙂 ), ale to by chcelo viac informaci o tebe.. skus tuto si vyplnit a poslat dr. Hoffmanovi
http://www.patentnimedicina.cz/cz/test-dobry-jazyk

inak, mne okrem byliniek pomohlo este umyvat sa intimnym gelom, nie len cistou vodou, bavlnene spodne pradlo a kokosovy olej ako lubrikant 🙂 ten ma tiez antibakterialne vlastnosti. Predtym som trpela mykozou aj kazdy mesiac, sialene svrbenie atd, ted uz nejaku dobu ok, fakt len raz za cas..

landsmanka
3. aug 2016

Dievčatá obraciam sa na vás s prosbou o pomoc. Mám taký menší problém, s ktorým sa neviem nejako stotožniť. Neviem či to ide nejako vekom alebo kde je problém ale všímam si zmeny čo sa týka mojich intímnych častí. Zrazu tam mám nejako príliš sucho, mali ste s tým niekedy problém?

si_sa_6
6. aug 2016

@landsmanka Odkedy tento tvoj problém začal? nezmenil sa nejako aj tvoj vzťah k partnerovi? pretože to väčšinou spôsobuje takúto náhlu suchosť.

landsmanka
8. aug 2016

@si_sa_6 Ako to myslíš, či sa nejako nezmenil môj vzťah k partnerovi? myslíš, že či som nejako citovo neochladla? Práveže nie. Všetko je v poriadku. Až na tento môj problém. Pozorujem to druhý mesiac, neviem či to môže byť spôsobené nejakými baktériami alebo čím

martinenka886
9. aug 2016

@landsmanka moze to byt sposobene stresom, roznymi podnetmi. Mozno si poslednu dobu viac rozrusena. Mozno mas dolu nejaky problem. Mozno mas narusene prirodzene prostredie ktore v posve je. Moznosti je mnoho. No urcite to netreba nechat tak. Ja som to tiez riesila a nastastie som to dotiahla do uspesneho konca..

si_sa_6
10. aug 2016

@landsmanka Presne to mám na mysli. Preotže väčšinou vtedy sa u ženy začnú takéto problémy prejavovať, ale tak zrejme podľa toho, čo píšeš to nie je tvoj problém. Neskúšala si sa s týmto obrátiť na gyn?

landsmanka
11. aug 2016

@martinenka886 Možností je veľa, to mi je jasné, len neviem ako sa zbaviť toho problému. Nie je mi to vôbec príjemné, keď cítim, že tam je sucho, že drahý sa snaží snaží a ono nič.
@si_sa_6 To mi je viac ako jasné, že vtedy je to takto, lenže u nás je všetko v poriadku. A po tejto stránke duplom. Teda kým som nemala tento problém 😕 ešte nie, myslela som, že to samé nejako prejde 😖

ejmylia
12. aug 2016

@landsmanka to - že máš problémy so suchosťou majú na svedomí žľazy, ktoré zabezpečujú ten taký sekrét, to zvlhčenie, väčšinou majú tento problém ženy v menopauze, ale to neznamená, že ho nemôže mať aj mladá baba. Tiež som si s tým lámala hlavu. Ale dostala som sa z toho a pozri 🙂 už milovanie s partnerom je pre mňa veľká radosť a hlavne je to bez bolesti 🙂

landsmanka
15. aug 2016

@ejmylia Aj ty si s tým mala problém? A ako si ho riešila???? ..veď to, že tiež som myslela že ak ma niečo takéto chytí tak až po nejakej 50tke ale tak nuž som sa zrejme prerátala.

ejmylia
16. aug 2016

@landsmanka no ako som ho riešila. Pozisťovala som si po internete aké zložky, čo by mi mohlo pomôcť a potom som hľadala možnosti. Vyskúšala som viacero krémov, ktoré pôvodne mali pomôcť mi tento problém vyriešiť ale nič sa po nich nedialo. Potom som sa dostala k hydrofeminu a až po ňom sa to začalo postupne zlepšovať. Lenže chápeš, že každý organizmus je iný, takže treba dať tomu čas a hlavne hľadať možnosti, čo by ti mohli pomôcť 🙂 už to dávno nie je tak, že s vekom prichádzajú zdravotné problémy - tie už prichádzajú tak ako sa im zachce 😖

si_sa_6
17. aug 2016

@landsmanka nič neprejde samé. Buď sa snaž sama nájsť niečo, nejaký prípravok niečo, čo by ti mohlo pomôcť, alebo sa v lekárni na niečo opýtaj a keď Ti to ani po mesiaci neprejde tak to treba začať riešiť s lekárom, aby to nebol nejaký vážnejší problém. Určite by som to nenechala len tak, že to samé prejde

martinenka886
18. aug 2016

@landsmanka to poznam...nie si jedina na svete ktora ma takyto problem.. nastastie uz su na to rozne kremy a podobne veci, ktore ti pomozu sa z toho dostat.. Aj ked hned to urcite nebude ale treba byt trpezliva...drz sa

landsmanka
20. aug 2016

@ejmylia a čo si sa dočítala? ..aké zložky sú pre telo priaznivé pri takýchto problémoch? Je mi to jasné, že každé telo inak reaguje na iné zložky a podobne, ibaže ja si neviem predstaviť že nič nespravím pre to aby mi bolo lepšie, rozumieš mi nie?
@si_sa_6 vážnejší problém, tým máš na mysli čo? ani ma nestraš!!! 😖
@martinenka886 no, môj problém je, že ja tej trpezlivosti teda nemám na rozdávanie, sama jej mám veľmi málo ale budem musieť sa naučiť vydržať a veriť.

si_sa_6
21. aug 2016

@landsmanka ja ťa nechcem strašiť ale nikdy nevieš čo z toho môže ďalej byť, keď to nezačneš riešiť. S takýmto problémom chceš žiť celý život alebo čo?

ejmylia
22. aug 2016

@landsmanka tak pri takýchto problémoch je vhodná kombinácia viacerých zložiek. Ale myslím že je veľmi dôležité aby takéto krémy obsahovali kyselinu mliečnu, pretože tá vytvára a udržiava prirodzene kyslé prostredie ktoré máme a zabraňuje šíreniu baktérií. Áno rozumiem, nečinne sa prizerať nestojí ozaj za nič