ahojte, mam zamlcany potrat od 9tt a som v 14tt,prave som to zistila ☹ poradte prosim žensku v ke ku kt.by som mohla ist aby mi to vyvolala alebo co to budu robit.ja nie som s ke.
@katarinka289 jasne že nie sama ,som bola na utz.
@mimina00 som tak trochu mimo z tvojej otázky. Bola si u dr, ktorý povedal, že bábo sa od 9tt nevyvíja, teraz si v 14tt, potiaľ asi rozumiem. A ďalej? Čo k tomu povedal dr ? Nechal ťa odísť domov? To sa mi nechce veriť. Prešla som si týmto pred dvoma týždňami, takže to mám ešte pomerne čerstvé. Brali mi krv, po dvoch dňoch opäť, hcg klesalo, srdiečko nebilo, okamžite ma brali na operačnú sálu, tam nie je na čo čakať, zvlášť ked je plod preukázateľne mŕtvy a u teba pravdepodobne minimálne 5 týždňov, samovoľný potrat by sa už spustil, takto len kyretáž, samotný zákrok nie je nič hrozné, po pár hodinách ideš domov, len tá psychika potom ... ☹ 😢
@mimina00 nevadí, verím ti, že si z toho mimo, ja mám pocit, že tie dni okolo toho akoby išli pomimo mňa, robila som len to, čo mi bolo povedané, čo sa stalo, mi došlo až teraz, až teraz to bolí. A ku komu ideš? Držím palce, nech je to už za tebou a nech ti čoskoro zase vyjde slniečko 😉
okamzite chod do nemocnice na prijem a povedz,ze co mas za problem, oni si ta tam uz nechaju a na dalsi den Ti asi rovno spravia predoperacne a potom kyret. Ak to nevyslo behom tych par tyzdnov,tak to uz je zle,aby sa tam nespravil zapal vnutri. Mna nechali cakat vyse tyzdna a potom som dostala teploty a primar hukal,ze kto ma nechal cakat ktory blbec. Potom,ked sa vyziapal, tak uz bol mily clovek a islo to. Takze asi nadseni nebudu,ale von to musi. Tak drzim palce, urcite sa Ti ulavi fyzicky po tom kyrete. Mne sa teda ulavilo dost.
ja som potratila dvakrata hned ako mi to zistili, tak ma prvykrat vecer prijali a rano mi spravili zakrok a pri dalsom som isla na druhy den rovno na zakrok ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@mimina00 k svojej som išla hneď na druhý deň, nevedela som, čo dalej, či je nejaká PN, kedže som sa cítila v pohode, išla som hned aj do roboty, ale povedala mi, že nie je problém dať pn aj na dva týždne, je to individuálne, ako sa žena cíti, ja som po prebratí mala trochu bolesti, no domov som išla už v pohode, teda ako sa to vezme, po psychickej stránke ko, ale nemala som už žiadne bolesti, ani na druhý deň, nič, dokonca som ani nekrvácala, iba trochu špinila. A akurát dnes som bola na kontrole spolu s výsledkami z histologie, maternica čistá, histologia nič nezistila, dr odporučila navštíviť hematologiu, endokrinologiu a genetiku.
@mimina00 je mi to ľúto, že si prišla o bábo. Bolesti mať nemusíš vôbec, ja hneď po zákrok som nemala žiadne, neskôr ma trošku pobolievalo brucho ako pri menzese, ale iba ked som napr. išla na prechádzku s malou, v kľude doma nie. Držím palce, skoro sa zotav a po 3 mesiacoch šup - zadarí sa. Nám sa tak zadarilo a už skoro 4 roky má teraz 🙂
@mimina00 zospodu ma pozerala až teraz, po zákroku nie. A tie vyšetrenia, no kdeže, výsledky z histologie sú v tom duchu, že čo z teba vybrali, či tam boli zbytky embrya, nič viac. Mňa moja dr šokovala, normálne ma nahovárala, že nech to ešte s mm skúsime, / ja mám totiž už dávno po 40tke /, tak o dva mesiace nech si prídem pre duphaston, ak mám záujem o nejaké vyšetrania, dá mi výmenný lístok. Navrhovala hematologiu, to už ale mám, endokrinologiu, aj to som absolvovala, jedine čo mi chýba je genetika. Neviem, či lekári na tieto vyšetrenia posielajú automaticky, po prvom potrate asi nie, ale záleží od lekára, neviem, koľko máš rokov, či to bolo tvoje prvé bábetko.
@mimina00 lekari veci riesia az po viacerych potratoch, budes mat aj druhe babetko, urcite, ani nebudes vedidt kedy a ako 🙂 😉 si mladucka, zdrava zena, o par mesiacov tu napises,ze mas v brusku drobceka. Je tazke nemysliet teraz na to,co sa stalo,ale stalo sa ,ideme dalej.Ja som smutna,lebo u mna je vek hrozne cislo a uz nedufam na zazrak, ale u teba to bude dobre. Tie bolesti neviem,ja som bola v pohode, ale sama musis zvazit,ci su naozaj velkr,alobo len take,ako pred mrchou,predsa len, trochu sa pohrali s maternicou,tak trochu to moze boliet,mne vravela sestricka,ze keby ma to pobolievalo,mam si dat ibalgin alebo nieco od bolest.
Ty si to sama zistila?Ved Dr.ku ktoremu chodis ta posle do nemocnice na zakrok