Gynekologička ma odmieta vyšetriť

juli268
12. feb 2015

stalo sa vam ze pri zmene gynekologicky vas povodna odmietla vysetrit aj ked ste pri nej este do konca mesiaca, lebo mne ano povodna ma odmieta vysetrit a nove este nemoze kedze som pri nej az od zaciatku nového mesiaca a poistovna by jej to nepreplatila ....co by ste robili ?

mirkava
12. feb 2015

@juli268 neskutocne 😒 neviem co by som robila, ale toto ke naozaj neskutocne a smutne...

dm2
12. feb 2015

no jednoznačne by ťa mala vysetriť..ved si ešte u nej....skus sa s nou ešte nejako dohodnuť ...
ale ak to nie je akutne tak vydrž do konca mesiaca
držim palce 🙂
@juli268

lucy125
12. feb 2015

Ahoj dozaduj sa vyzetrenia u starej gynekologicky,kedze ona do konca mesiaca dostane za teba zaplatene,ak odmieta podaj staznost ze ta nechce vysetrit na Urad pre dohlad...

aamelkaaa
12. feb 2015

Urcite sa stazuj. Len ci to ona nepoprie.

juli268
autor
12. feb 2015

zajtra sa idem blizsie dohodnut s novou ....a u starej gyn. bola som osobne volala som 2 x nema to zmysel zrejme jej pacienti za to nestoja

cicimotinka
12. feb 2015

nám sa to stalo u detskej... ošetrila nás nakoniec nová s tým, že si to zapísala až v tom novom mesiaci, lebo to nebolo nič také dôležité... ale je to smutné, že sa to vôbec môže stať... ☹

lenadka
12. feb 2015

@juli268 no ak ťa nová nechce vyšetriť, lebo je to nepreplatia asi nestojí za to=nezáleží jej na pacientoch. Lekár by mal mať aj srdce, nie na teba pozerať ako na prísun €, mylsím že kvôli tomu jednému vyšetreniu hádam neskrachuje - ak je to klasické vyšetrenie nič špeciálne.

brady1
12. feb 2015

@juli268 nechapem co to mate za system, ja ked som malej menila lekara tak to bolo zo dna na den. spytala som sa lekara ci ju zoberie na druhy den som mu zobrala kartu a hned my ju aj ockoval. on len nahlasil že od toho dna je jeho pacientom.

juli268
autor
12. feb 2015

ide o vstupne tehotenske vysetrenie kedze som uz v 11 tyzdny a povodna ma odmieta vysetrit takze budem zrejme musiet cakat do okonca mensiaca co uz budem v 15 tyz .

juli268
autor
12. feb 2015

ide o gynekológa a oni si ta mozu dat do evidencie vzdy k prvému dnu v mesiaci , a kertu ti dali do ruk ? lebo tato mi odmietla dat aj kartu aj ju poslat novej vybrala mi s nej jeden zaznam a ze to staci

ewelinna
12. feb 2015

Skus pohotovostnu gyn.ambulanciu, ak je to surne, tam ta neodmietnu 😖 nemozu

lucy125
12. feb 2015

@juli268 aj mne tak stara gyn.urobila,dala do ruk vypis z karty a nova ma vzala az zac.noveho mesiaca,len ja som nepotrebovala vysetrenie,byt tebou sa stazujemuz aj preto ze si tehula.

lucy125
12. feb 2015

@ewelinna no na pohotovosti ju asi nevezmu,ked nejde o surny pripad.

juli268
autor
12. feb 2015

surne to nieje len ide o to ze clovek chce mat istotu ci je vsetko v poriadku

meluela
12. feb 2015

@juli268 mozes si niekde zaplatit konziliarne vysetrenie ... ak si zo zapadneho slovenska, tak v kochu/ba sa da

inak tiez sa mi nezda ten zaciatok mesiaca, podpises papiere u novej a oni si vyziadaju dokumentaciu od starej
odkapitovanie moze prebehnut aj pocas mesiaca - skus si zavolat na poistovnu zdravotnu ako to je

matafen
12. feb 2015

No tak s tym som sa este nestretla, ze zmena gynekologa je mozna az od zac.mesiaca a to som menila gynekologa viackrat. Zdravotny zaznam mi vzdy dali cely, ked ma vyradili z evidencie, nic nezostalo u povodneho gyn, naco by mu to bolo? Zaznam nedaju pacientke do ruk, ale poslu postou na adresu noveho gyn, na to su vraj predpisy. A ked bol uz zaznam u noveho, zavolali mi a isla som hned na vysetrenie. Cele to bolo vybavene do tyzdna. Dohodni sa s novou gyn, ked jej povies, co je vo veci, urcite ta zoberie a nejako sa to administrativne vyriesi.

ewelinna
12. feb 2015

@lucy125 pracujem na gyn.pohotovosti a clovek by neveril, ze zeny dojdu so svrbenim, prasknutym kondomom a 5 mesacnym problemom- aj negynekologickym- bolest hrdla a ine perly 😵

miilada
12. feb 2015

Na uvod poviem, ze rozhodne by som ju zazalovala.

Prvotrimestralne skriningove testy - neviem sice, ci ta zaujimaju - sa robia okolo 10.-11. tyzdna (ak sa nemylim). Ak ich zmeskas, prides o informaciu. Podobne specialny NT ultrazvuk, niekedy ho indikuju na zaklade vysledkov krvnych testov z uvedenych tyzdnov.

Inak ja som uz menila gynekologa viackrat a nikdy s datumom nebol problem.

Daj vediet, ako si to vyriesila. Som zvedava.

juli268
autor
12. feb 2015

presne o tieto prve vysetrenia ide mojej novej gyn. aby ich urobila este stara gyn. kedze som este u nej v evidencii ...ohladom toho datuma ani mne sa to nezdalo tak som volala aj inej gyn. a ona mi to potvrdila ono ze sa to da aj spätne odhlasit ze ta povodna odhlasi o mesiac skorej ale ze byvaju z toho problemi lebo niekto slubi a neurobi ...a neviete nahodov kedy sa dava tehotenska knizka lebo aj to mi tvrdia ze hned pri prvom vysetreni sa nemoze az od druhého vysetrenia a teda by ani vysledky s testou nesli somnou a by si ich nova musela robit na novo

miilada
12. feb 2015

Mne zalozili od akcie srdca. Zavolala by som tej novej Dr. a popisala jej situaciu. Ak nebude taka mila a nevezme ta na vysetrenie este pred koncom mesiaca, aby sa stihli tie testy, neprechadzala by som k nej. Naco k lekarke, ktorej na tebe nezalezi? Ona sa moze sice ohanat zakonmi, ze ma to urobit stara. No ak to ona zatato odmietne urobit, ty prides o moznost prvosemestralneho skriningu. Darmo, ze jej potom odoberu licenciu. (Ak vobec na SR si clovek vie nieco vymoct). Ako to tebe pomoze? Nijako. Ja som si s gyndosmi "uzila" svoje, nastastie mam uz konecne normalnu lekarku.

zabudnuta
12. feb 2015

@juli268 no urcite by som jej povedala ze ju udam na urad na dohlad nad tzdravotnou starostlivostou.,,.ta uzasna pani doktorka od ktorej nastastie odchadzas za teba dostane peniaze...

7macka7
12. feb 2015

@juli268 no urcite bysom jej oznamila,ze ju udam...a isla sa dat vysetrit na pohotovost kde dana doktirka patri...a aj tam nahladila odmietnutie vysetrenia doktorom...aby si ju pekne podal aj nadriadeny....
Neboj sa ozvat....dnes sa inak....v zdravotnictve nikam nedobojujes....

juli268
autor
13. feb 2015

@miilada nakoniec to vsetko dobre dopadlo nova gyn. ma obednala na vys este tento mesiac a zapise si to buduci ....ale na moju staru gyn. nemam slov

alaguema
13. feb 2015

@juli268 napriek tomu by som sa na starú gynekologičku sťažovala. Bez pardonu! V tejto republike si veľká časť lekárov myslí, že si s pacientom môžu robiť čo len chcú.

lenbea
13. feb 2015

@juli268 a keby si si to jedno vyšetrenie zaplatila? hadam to nebude taka strašna suma

tykat
13. feb 2015

@juli268 a dôvod? Písomne by som ju vyzvala na uvedenie dôvodu prečo ťa odmietla vyšetriť a kópiu listu priložila ku sťažnosti ktorú by som poslala na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.