Gulička na obočí

vikinecka5
21. nov 2023

Dobrý ja by som sa chcela poradiť spravilo sa mi na obočí gulička a boli ma bola som u Dr.a dala my Fucidin krém ale sa bojím lebo ma stoho boli aj hlava aj sa mi točí hlava stoho tak neviem ako stým čo by NATO pomohlo

nikoleta999
21. nov 2023

Ja som si to vytlacila, znova sa spravila gulička a takto dookola, trvalo to asi mesiac, nedavala som nič ...

zirafienka
21. nov 2023

ja ani guličku nemám, ale z tohto ma rozboleli oči... Čo mi na to pomôže?

vikinecka5
autor
21. nov 2023

@nikoleta999 nedá sa to ani vytláčať mám to skôr pod kožou guličky dosť bolestivú Dr povedala že to Tuk nie je že vraj Tuk nebolí tak neviem nechcem ísť k chirurgickej kliniky 😏🥹

simca06022011
21. nov 2023

tazko si predstavit co myslis gulickou v oboci :DD ale teda moze to byt normalne zapalene, ako vyrazka pod kozou. To boli ako svina vacsinou v oboci, na spankoch atd. Niekedy vlasove cibulky takto sa zapalia, pripadne sa to robi po vytrhavani obocia atd. Vytalcit sa to nebude dat dost dlho, neskor mozno napichnut ihlou a tak.. neviem preco prave fucidin ti na to dala... ale tak hadam lekarka vie.. tazko posudit, ked to nie je moje obocie :D a ako dlho to mas? lebo ak je to cerstva vec, tak to potrebuje proste cas...

vakatko
21. nov 2023

Skús natierať Tea Tree olejom (čajovníkový olej) je silno antibakteriálny.
Kúpiš ho v lekárni, má veľa využití, pozri na nete.

vikinecka5
autor
21. nov 2023

@simca06022011 mám to okolo tiždna Dosť boľavé ktomu je to gulička presne kde sa konči obočie najprv to bolo malé potom to rástlo a teraz je to veľkosti hrášku bolo to už strašne vidno a boli to tak som sa u Dr dala mi ten krém povedala že to mám tvrdé že to nie je tuk lebo to boli že može to byť proste hnisavé pod kožou že keď to nezíde tak iba na kliniku chirurgia tak neviem no🥹😏nwm čo by na to pomohlo tak lepšie nejaký krém alebo neviem

vikinecka5
autor
21. nov 2023

@vakatko Skúsim zajtra pôjdem kúpiť a skúsim to 😕

janinah
21. nov 2023

Daj foto

vikinecka5
autor
21. nov 2023
diaszoky
21. nov 2023

@vikinecka5 kdetoje nevidim nic

zuzana76
21. nov 2023

@vikinecka5 to mas asi absces, furunkul, ak nepomaha nic, tak znova k dr, ano asi bude treba chirurgia a narezat to a hnis musi vyjst von, ale ja nie som lekar, foto zle vidno. Moze ta z toho boliet aj hlava, aj oko. Je to asi hnisave lozisko.

vikinecka5
autor
21. nov 2023

@zuzana76 ohhh len to nie🥺🥲Dúfam že to zíde dole aj bez chirurgického zákroku 🥲mám to iba týždeň a dnes som bola u Dr tak uvidíme dala my tu mastičku uvidíme ako a čo stým len aby to hlavne zišlo dolu😏🥹🥹😮‍💨

diaszoky
21. nov 2023

@vikinecka5 znama mala taky absces z pinzety od kozmeticky

refly
21. nov 2023

Že chirurgický zákrok :D Neviem či si centimetrový rez v lokálnej anestéze zaslúži názov "chirurgický zákrok". Asi je to cysta. Treba to najskôr vytiahnuť aj s vačkom a cestou domov už ani nebudete vedieť že ste niekde boli. Odvážnejší to prepichujú aj doma. Čajovník a podobné kraviny môže teoreticky predísť infekcii, ale keď je to už zapálené, tak Vám to asi ťažko pomôže.

vikinecka5
autor
21. nov 2023

@diaszoky a čo stým spravila?

vikinecka5
autor
21. nov 2023

@refly No neviem 🥹Nikdy som také niečo nemala tak neviem boli stoho hrozné hlava a aj oko tak neviem a za ten týždeň sa to zväčšilo až sa bojím aby sa to nezvecilo ešte horšie 😕

diaszoky
21. nov 2023

@vikinecka5 brala atb aby sa jej to vstrebalo a poˇohlo

diaszoky
21. nov 2023

@vikinecka5 a presne ju tiez oko bolelo a mala
Opuchnute brutalne. Nwbola
Si nikedy teraz na obocko?

simca06022011
21. nov 2023

ja mavam taketo ale pri koreni nosa ako zacina obocie... skusila si to chladit? trosku? mne to preslo, ked som to vedela identifikovat a nahmatat, ja som si to prepichla a vytlacila ale to tvalo dlhsie. Na zaciatku to vobec nevidno z kade to pojde von, vsetko ma z toho bolelo, aj oko som mala napuchnute. Ja by som si to nepreliepala vobec.
AK ta to velmi boli, na chirurgiu by som isla, ja sice nie s obockom ale pichla som si do nohy a okolo toho sa mi urobila "hrcka" a neskutocne to bolelo, prisla som dali celkove atb, nepreslo, za 10minut to vyreazli a mala som pokoj. Trapila som sa s tym fakt tyzdne, vediet to idem tam hned. A zase ak nebude treba rezat to nebudu...

vikinecka5
autor
21. nov 2023

@diaszoky nie ale kúpila som si také malé žiletky na obočie možno može byť stoho neviem no😕😮‍💨

vikinecka5
autor
21. nov 2023

@simca06022011 uvidíme jak tak pôjdem na tú chirurgiu pretože sa mi točí hlava ako by som bola malatna preto sa bojím nie je to veľké možno tak 2cm ale boli to na dotyk a je to tvrdé uvidím ako pomôže krém Fucidin🥹ale asi zajtra pôjdem naspeť k Dr lebo sa bojím že vôbec tak boli stoho hrozné hlava ako by mozog bolel hrozné to je 😡😏

diaszoky
21. nov 2023

@vikinecka5 urcite z nicoho nic by to nebolo. Mozno sa z nich uvolnilo daka latka a problem je tu

vikinecka5
autor
21. nov 2023

@diaszoky možno neviem 😭

simca06022011
21. nov 2023

neboj sa mozog ta neboli... skor nejaky nerv je podrazdeni, ale urcite z toho nezomries :D
od bolesti si skus dat nieco, nech mas klud trochu 🙂

refly
21. nov 2023

@vikinecka5 To nemusí byť z ničiho. Cysta sa občas vytvorí.

taktotedanie
21. nov 2023

@vikinecka5 ved si daj to co ti predpialanic volnopredajne nie je silnejsie ako lieky na predpi