Guillain-Barrého syndróm

zuzuzuzu13
21. okt 2023

poprosim kazdu skusenost, progres, vratili ste sa spat do normalneho zivota??? Kedy ste zacali normalne chodit, prehltat??? Co vam pomohlo???

oslo1
21. okt 2023

Mam ako sestricka, mala som dost pacientov s touto diagnozou.
Celkovo je tam 96 percentage recovery do dvoch rokov. Tie 4 percenta su take ze mravcenie prstov a podobne.
A ano, vsetci sa vratili naspat do normalneho zivota. Ale az zhrubla po tych 2 rokoch.

oslo1
21. okt 2023

Inak je to velmi ojedinele ochorenie. Ja s tym mam skusenosti vdaka tomu, ze som pracovala na neuroscience oddeleni v Oxforde a teda sme pokryvali niekolko grofstiev.
Ale teraz , oktober- November je sezona GBS.

zuzuzuzu13
autor
21. okt 2023

@oslo1 fuha...dost 2 roky a aspon nejake zlepsenie po akej dobe prislo???
Inac dakujem za odpoved

oslo1
21. okt 2023

@zuzuzuzu13
Zalezi od toho, ci je pacient na ventilatore, ako dlho, je to velmi individualne

zuzuzuzu13
autor
21. okt 2023

@oslo1 ja som nebola...len 13 dni na jiske a uz som tyzden doma....ale stale zle rozpravam, prehltam. Chodim slabo aj ruky mam slabe....zaujima ma kedy to bude lespie....😭

oslo1
21. okt 2023

@zuzuzuzu13
Ked si doma, tak he super. Ja by som to nesilila, predpokladam, ze mas PEG, aby si mala urcite nutricnu stravu?
Pri neurological ochoreniach menej je viac, tak nejake mierne cviky pocas dna a postupne pridavat. Poobede si lahnut, vsetko vypnut , Telefon, radio vsetko a oddychovat.
Budes mat fatigue a ten to zostane velmi dlho.
Ono sa to postupne zacne zlepsovat.

zuzuzuzu13
autor
21. okt 2023

@oslo1 dakujem...za kazdu info...takze radsej nesilim...cvicit sa snazim co najviac ale to asi nie je az take dobre...dnes ma akosi vsetko uz boli...takze zaradim viac oddychu a budem cakat...

zuzuzuzu13
autor
21. okt 2023

@oslo1 co je to ten PEG A TO FATIGUE?

oslo1
21. okt 2023

Peg je hadicka do zaludka, cez stenu brucha, any si mohla jest. Lebo aj ked mozes prehltat, nebude to nutricne dost.
Fatigue je pocit na odpadnutie. Je to zle a potrebujes si lahnut, je to nahly pocit a je to fyzicka unava.

zuzuzuzu13
autor
21. okt 2023

@oslo1 aha dakujem, nie peg nemam som na tekutej strave...ale lepsi sa to...a stavy mam teda vseliake...no je to zvlastna choroba....

zuzik307
21. okt 2023

@zuzuzuzu13 drzim palce v rehabilitacii, kamaratka mala GBS a vratila sa plnohodnotne do zivota, pracuje, funguje...robili ti plazmaferezu, alebo liecba imunoglobulinmi?

zuzuzuzu13
autor
21. okt 2023

@zuzik307 imunoglobulinom len...a ako dlho trvalo kym bola relativne fit?

zuzik307
21. okt 2023

@zuzuzuzu13 urcite to chce cas, ratalo sa to v mesiacoch...

brujana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pupavka1
2. máj 2024

Podla akych vysledkov zistili ze mate tento syndrom?

mimi27712
2. máj 2024

@pupavka1 najskôr to vedia odhaliť na EMG vyšetrení a potom sa robí odber likvoru- mozgovo-miechova tekutina. Ideálne ak sa poda liecba do 2tyzdnov od toho, kedy prestaneš chodiť. U môjho syna to bolo 5dni, na nohy sa postavil po 8tyzdnoch.

brujana
3. máj 2024

@mimi27712 áno vďaka, všetko urobili okamžite, ct mozgu, likvor, podali infúzie, chodil chodí ale slabšie 💕

pupavka1
3. máj 2024

@mimi27712 no ano ale co mal zvysene v tom likvore? A aku mal liecbu?

mimi27712
5. máj 2024

@pupavka1 to si presne nepamätám už. Liečili ho imunoglobulinom a potom mal ešte kortikoidy, lebo mal zápal na mieche.

pupavka1
8. máj 2024

@mimi27712 a pomohla mu ta liecba?

mimi27712
8. máj 2024

@pupavka1 áno pomohla