Dobrý deň, chcem sa opýtať, mali ste niekto v rodine človeka, ktorý mal diagnózu glioblastoma? Mám v rodine známeho, ktorému bolo toto ochorenie oznámené na základe vyšetrení. Dá sa s tým žiť? Ako prebieha liečba? Napíšte prosím, ak máte skúsenosti ..ďakujem.
@zuzap33 Nebola to ona? Myslite správanie? Čítala som, že ľudia s touto diagnózou sa zmenia v správaní.
Operácia môže predĺžiť život minimálne o rok ale aj o 9 rokov. Oba prípady poznám z blízkeho okolia. Je ešte nádej že sa za tu dobu nádor zmení na neagresivny. Určite treba ist na operáciu. Správanie sa zmení podľa toho ktorá časť mozgu je napadnutá.
@slovakboy Dakujem za odpoveď..
Práve som pozerala na youtube že práve testujú novú metódu liečby a to geneticky upraveným vírusom pravých kiahní ktoré sa dokážu množiť iba v glioblasome, roztok ktorý aplikujú priamo do nádora a aktivujú tým imunitný systém ktorý do roka nádor rozbije a rozpustí. teraz prebiehajú testy aké množstvo podávať aby nedošlo k prudkej reakcii a opuchu mozgu. Tento test sa robí v USA. Už sú známe prvé výsledky. A niektoré sú veľmi pozitívne, niektorí sa úplne vyliečili. Niektorí žiaľ nie ale to iba tým že sa dala prisilná dávka.
https://www.youtube.com/watch?v=FEA6BQARqE8Dobrý deň prosím vás ako sa ma známy s tou diagnózou ? Momentálne riešime u nás doma….
@ivka27101 ako to uvas dopadlo?
@nikusiacik po chemo a rádio (cca rok od prvej operácie) vyšlo na MR známky recidívy tak sme mali druhu operáciu a po nej z histológie výsledky že to zrejme nebol nádor ale len zmeny vplyvom liečby tak čakáme na ďalšie MR čo ukáže ale sme pre nich Atypicky pacient
Známa. Koniec do pol roka. Na toto neexistuje liečba. Rýchly návrat napriek operácii a oziaru. Už to nebola ona a rýchlo to skončilo